agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-12-2011, 22:49   #691
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Sevgili Füsun yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler

Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2011, 11:33   #692
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 14
Yeni yılınız kutlu olsun

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2011, 13:49   #693
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Yeni yılınızı kutlar, Sağlık ve mutluluklar dilerim.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2011, 22:11   #694
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Mutlu yıllar.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2011, 22:39   #695
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Füsun hanim size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2012, 18:51   #696
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
doğru cevap)
Epey uğraştım ama buldum sonunda . Keşke daha önce görseydiniz de o kadar aramasaydım .

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2012, 18:57   #697
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Sevgili ciceksever70, sevim4, Fatoş, hk50, Periş ve berrinb çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Ben de sizlere ve sayfamı ziyaret eden, edecek olan tüm bitki dostlarına; sağlık dolu nice yıllar diliyorum. Sevgimle.

Ankara karlar altında bugün. Buda benden size yeni yıl hediyesi olsun.

Eklenen Resimler

Eski 02-01-2012, 17:18   #698
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Çok güzel. İyi seneler.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2012, 17:27   #699
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sevgili adaşım yeni yılda sağlıklı, mutlu, bol çiçekli, güzel günler dilerim Sevgiler.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2012, 16:07   #700
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Mutlu yıllar Fusun Hanım,sevgiler...

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 00:16   #701
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Sevgili zenfree, adaşım ve handancım; çok teşekkür ederim. Ben de sizlere çok güzel bir yıl diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiler

Eski 14-01-2012, 10:15   #702
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın füsunANK; Güzel fotoğrafların yanısıra, eğlenceli yorumlarınız kocaman gülüsetiyor. Yaşam enerjiniz bize de geçiyor.

2012 yılına sağlık ve huzur ile çok çok mutluluklar ve gerçekleşen hayâller sığdırmanızı dilerim.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 23:56   #703
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Sizlerle paylaşmak güzel sevgili Uzaylı. Amin diyorum güzel temennilerinize. Dilerim siz de güzel bir yıl geçirirsiniz, sevdikleriniz ve sevenlerinizle.

Eski 29-02-2012, 00:21   #704
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Pazar gün itibari ile bahçede durum. Bu karların altına neler canlı kaldı bakalım. Şu anda Ankara'da bir hayli kar var. Bugün yağanlarda birikince sanırım görünen bitkilerde karlara gömülmüştür.

Eklenen Resimler

Eski 29-02-2012, 00:27   #705
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Kar fotoğrafları cok güzel de altında neler oldu, kimler öldü diye meraktan ölüyorum ben 1 aydır. Kar kalkmadan yenisi yağdı durdu sürekli. İnşallah zarar olmaz.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2012, 12:29   #706
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Sevgili Cemo, bizim bahçede çok fazla bir şey yok etkilenecek. Olanlara da can sağlığı diyeceğiz. Ama senin bahçedekilere bir şey olursa çok üzülürüm açıkçası. Ankara bugün yine karlar altında. 30 saattir kesintisiz yağıyor. Ankara'ya bahar o kadar geç geliyor ki, tohumdan bir şeyler yetiştirmek de zor oluyor. O yüzden biz yine fidelere devam. Umarım çok az fire ile baharı karşılarsın. Sevgiler.

Eski 29-02-2012, 12:52   #707
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Sevgili Füsun, kar yağışı durmaksızın devam ediyor burada da. Bir çok bitki ölmüş gibiydi. Çalılar bile kırılmış, kar ağırlığı ile. Tam hasar tesbiti yapacakken, kar yeniden başladı yağmaya
Sonuçta, daha dayanıklı türleri dikmek gerekecek bundan sonra. Dayananları bir tesbit edebilseydim.
Karşıyaka seralarını ziyaret etmem gerekecek bu gidişle yine)

gilan beğendi.
cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2012, 16:22   #708
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Füsun, televizyondan oraları seyrettik. Aç ve açık olanlara Allah yardım etsin. Kar görüntüleriniz çok güzel. Sevgiyle...

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2012, 17:32   #709
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Jineop, yine kar geliyormuş. Pazar gün bahçeye gittim. Fotoğrafta gördüğünüz karın üstüne tekrar kar yağdığı için kar 2 misline çıkmış. Bizde menekşe dışında çiçek yok pek. Onların sağlıklı çıkacağından ümitli değiliz . Ben Cemo'nun bahçeyi merak ediyorum . Umarım en az hasarla baharı karşılar.

Eski 23-03-2012, 11:08   #710
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Sayın füsunANK

Bahçeme yazdığınız yazıya olan yanıtımı ve izninizle sayfanıza taşıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK Mesajı Göster
Bahçenizi zevkle dolaştım, yazılarınızı da aynı zevkle okudum. Sıhhat ve neşe içinde yaşayın. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.
Sayın füsunANK

Beyeni ve temennileriniz için çok teşekkürler.
Aynı yörede ve sizinkinin yaklaşık 1/3 kadar olan bu bahçeye zor yetişiyoruz. Sizde ki kadar bitki çokluğumuz da yok. O bakım, taktir, teşekkür ve beğeniye asıl siz layıksınız emin olun...

Bir iki küçük sorum olacak, eğer kabul ederseniz.

1) Yaz döneminde bahçenizde, sürekli kalıyormusunuz? Eğer kalmıyorsanız bakımını nasıl sürdürüyorsunuz.
2) Ankara'ya göre mevsimlik sayılacak çiçekleri örneğin sardunya gibi bitkileri kışın nasıl muhafaza ediyorsunuz? Yoksa her yıl yeniliyor musunuz?
3) Resimlerinizden sezinleyebildiğim kadarı bende olduğu gibi sizde de çit mazılarınız var. Mazı bakımını nasıl yapıyorsunuz ? Bendeki mazıların iç tarafları tamanen kuruyup sararıyor? Gölgede kalan 2 metrelik mazı ise komple sarardı? Gübre vs. bir şey kullanıyormusunuz?

Füsun hanım.

Bahçeniz çok hoş, bakımlı ve düzenli olduğu gibi eklediğiniz resimler de bir o kadar güzel. Özellikle makro çekimleriniz harika.

Belki alınabilirler diye isim vermek istemiyorum ama bazı üyeler nedense bu konuda yeterince hassasiyeti göstermiyor, flu, bulanık ışık ve pozlaması bozuk, pikselliği çok düşük fotoğrafları kullanıyorlar. Kanımca bu tür uygulamalar biraz itici olabildiği gibi izleyenlere de çok tat vermiyor diye düşünüyorum.

Resimlerinizin hepsi çok güzel, fotoğraf tekniğine oldukça uygun, filitreden geçmiş, özenle seçilmiş ve sayfanıza dikkatlice yerleştirilmiş.

Bakarken hiç yormuyor ve mutlu ediyor.

Kutluyorum sizi.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2012, 21:57   #711
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Övgü dolu , güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sn.s.Serdar.
Sorularınıza cevap vereyim hemen. Bizim bahçede bir minicik oda ve mutfaktan oluşan kulübemiz var. Sadece , dinlenme ve mutfak ihtiyacımızı karşılamak üzere yapıldı. Orada kalmıyoruz dolayısı ile. Günübirlik gidip geliyoruz. O da haftanın bizim için uygun olan günlerinde sadece. Sezon açılışlarında bahçe işleri dolayısı ile daha sık gidiyor babam. Bahçemize bakan bir yardımcımız var. Babamın direktifleri ile gerekli işleri yapıyor. Bahçıvan değil ama yıllardır bizimle, dolayısı ile epeyce öğrendi bu işleri. En az günaşırı gidip, gerekli işleri o yapıyor sağolsun.

Bahçemizdeki bitkilere gelince. Oralarda soğuk dolayısı ile her şey olmuyor malumunuz. Sevgili babacığımda biraz sabırsız olduğu için, biz tüm çiçekleri her sezon fide alarak dikiyoruz. Tohumdan yetişmesini beklemeye sabrı yok, zaten zorda oluyor. Tohum yetişti oldu diyene kadar çiçeğin mevsimi geçiyor. Çok zorlu dönemlerden geçti o bahçe, çok emek ve para harcandı. Deneme yanılmalar oldu. Derken bu halini aldı.

Evet bizde de çit mazı var. Bir hayli de yaşlılar. Bahçeyle yaşıt neredeyse. Mazılar bu yıla kadar hiç bir sorun yaşamadı. Yalnız geçirdiğimiz yaz döneminde bizimkilerde sarardı ve aralarda kurumalar oldu. Herhangi bir şey yapmadık. Gübre bahçenin geneline serpiliyor, sanırım onların dibine de konuyordur. Belkide mevsim şartlarından kaynaklanan bir şey ,ya da bölgesel bir hastalık mıdır acaba. Sizin mazılarda da olduğuna göre. Bölgede bulunan diğer arkadaşlara sormak lazım. Belki onlar bir çözüm bulmuştur.

Fotoğraf çekmeye meraklıyım. Beğenmeniz beni mutlu etti. Onun içinde ayrıca teşekkürler.

Bugün bahçeye gittik babamla. İlk kez bir şeye şahit oldum, belkide oldum da unuttum. Kuşlara ekmek götürmüştük. Onu vereceğiz. çamların altına bırakıyoruz ekmekleri. Çamların altına gidince kulağıma sesler geldi. Çıt tık çıt tık . Ağaca bakıyorum ağaçkakan falan mı var , hiç bişey yok. Sonra anladım ki çam kozalakları açıyor. Ve açılırken ses çıkıyor. Mükemmeldi. Epeyce bir onların sesini dinledim. Ve çok şükür karlar kalkmış bahçeden. Görünürde kayıp yok, donan pek bir şey yok. Menekşeler de birer ikişer açmaya başlamış. Fakat karlar eridiğinden dolayı göl gibiydi çimler felan. Sanırım bir iki güne sular çekilir ve yeni sezon başlar.

Bu vesile ile hepimize sağlıkla ve mutlulukla geçecek yeni bir bahçe sezonu diliyorum. Hepimize kolay gelsin. Sevgiler.

Eski 26-04-2012, 20:58   #712
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Ankara'ya bahar gelmiş diye duydum. Yanılıyor muyum yoksa?

Ne zamandır haberleşemedik. Umarım her şey yolundadır. Yukarıdaki fotoğraflara baktım, konuşmaları okudum. Kar fotoğrafları ne kadar güzel. Aslında kar yağışına duacı olmak lazım, o olmasa bitkiler bu sene -25'e yaklaşan Ankara soğuğunu hiç atlatamazdı. Bazen internette bir bitkinin soğuğa dayanıklılığını okurken görüyorum, "kar örtüsü varsa bilmem kaç dereceye kadar dayanır" diye yazıyorlar, iyi bir şey yani.

Hercailer de eminim sağ sağlim atlatmıştır. Nisan bitiyor ben de daha hercai alacağım. Ama almazsam olmaz, adıma yakışmaz bir kere, değil mi?

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2012, 14:10   #713
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Sevgili Füsun hanım, beğen beğen nereye kadar diye düşündüm ve seyre daldım bahçenizi. Maşallah maşallah, sağlıkla çıkarın keyfini. Organik sebze ve meyvelerinizde aklım kaldı inanın, kendi ürettiğini tüketmek ne keyiflidir kimbilir. Afiyetle tadınız efenim.

Hele o çiçekler yok mu, o çiçekler. Hangi birinden söz etsem, nasıl anlatsam ki hissettiklerimi? Rengarenk güller, toprağı coşturan laleler ve adını bilmediğim "Ayy ne güzelmiş bu böyle!" diye düşündüğüm onlarca güzelllik gördüm, kokladım. Kaya bahçeniz ve minik şelalenize bayıldım, nilüferlerden hiç bahsetmiyorum, boncuk takasım geldi yapraklarına. Sözün özü kelebek misali daldan dala kondum ve etraflıca gezdim dolaştım, elinize emeğinize sağlık efenim, sağlıcakla çıkarın tadını. Eryaman'dan sevgiler..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 10:37   #714
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Dönüşün muhteşem olmuş sevgili Gilan. Üstelikte adına yakışır bir şekilde menekşe zamanı dönmüşsün. Hoşgeldin, neşe, renk , sevgi getirdin. Özlemiştim.

gilan ve Adalet Yağcı beğendi.
Eski 10-05-2012, 10:40   #715
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Sevgili sudenurnur, hoşgelmiş sefalar getirmişsiniz sayfamıza. Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Tanrım hepimize güzellikler versin. Artık bahçede gördüğüm kelebeklere daha dikkatli bakacağım Bizden de sevgiler.

Eski 10-05-2012, 10:58   #716
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Siz de hoşgeldiniz )
Nerelerdeydiniz...

gilan ve günebakan beğendi.
nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 12:40   #717
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Açıl füsunANK bahçesi, açıllll!!!

gilan ve mrduran beğendi.
Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 22:58   #718
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Hoşbulduk!
Çok teşekkür ederim, inan ben de çok özlemiştim.

Ankara'ya bahar gelmiş yazmışım en son ama artık yaz bile geldi galiba.

Hercailerimi aldım ben yine. 8 kök hercaim var şimdi balkonda.
Bakalım ne zamana kadar dayanacaklar.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 10:51   #719
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Tak, tak kimse yokmu bu bahçeye daha bahar gelmedimi acaba?

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2012, 12:10   #720
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Sevgili dostlar; buradayım. Ben buradayım da , bahar bir türlü ortaya çıkamadı Ankara'da. Ben de uzun süredir bahçeye gidemedim. O yüzden görüntü de yok, ses de. Güzelliklerle dolu bahçelerinizi izliyor ve güneşi bekliyoruz bakalım. Hepinize sevgiler.

Sayfayı renklendirelim bari biraz. Geçen aydan görüntüler.

Eklenen Resimler

gilan, Yaylacı, Tura ve 18 kişi beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025