Bahçenin bulunduğu şehir -Ankara
Bahçenin büyüklüğü -1900 m2 kullanılan alan
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları-Rüzgarı bol, yazın güneşli, yeraltı suları tuzlu.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri -7b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) -Büyükçe bir hobi bahçesi, henüz ev yok.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? -Bahçe ilk alındığı zaman ekin tarlası idi.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? -25 yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? -Hiç bir profesyonel yardım alınmadan, tamamen kendi çabalarımızla ve beğenimize göre yapıldı.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz -Herhangi bir plan yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) -Bakımı profesyonel olmayan bir bakıcı ve kendi çalışmalarımızla yapılıyor.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? -Bir mini kulübe, kulübenin altında bir su deposu, bir çardak, iki minik süs havuzu_şelale, minik bir alet deposu.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? -Her sezon değişik fikiler ortaya çıkabiliyor. Şu andaki hayal, bir yüzme havuzu.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) -Ihlamur,elma,kayısı,erik,şeftali,japon elması,japon kirazı,japon ayvası,çalı,mürver,mavi çam, karaçam,söğüt,armut ,kiraz,dut,clematis ,hanımeli ve mevsimlik çiçekler.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? -Hayır yok. İklime uygun ağaçlar ve sezonluk çiçekleri tercih ediyoruz.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? -Hayır yapmıyoruz.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? -Bahçede 50 tonluk bir su deposu mevcut. Şehir suyu kullanılmakta.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? -Su tasarrufu için, kulübenin çatısına yağmur sularını toplayıp depolamak için yağmur oluğu yapıldı.
Toprak özellikleri -Yöre halkının tabiri ile kepir toprak. Çorak, çamurlu ve verimsiz.
Kompost yapıyor musunuz? -Hayır yapmıyoruz.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? -Çok önemli bir hata yaşamadık. Üst tabaka toprak değişimi yapsaymışız iyi olabilirmiş.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? -Otomatik sulama sistemi, yağmur oluğu.
Ben de bir kaç foto ekleyeyim dedim

.
Burası da bizim bahçemiz .
**Fotoğrafların boyutları çok büyüktü. Küçültüncede netlikleri biraz bozuldu