![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerimin, Lalelerimin ve Nergislerimin açmalarını bekliyordum. Sümbüller açtılar, Clematis tomurcukta, Laleler açtı açacak, Nergislerin sarı olanı yarı açtı ve şahane bir çiçeği varmış. Fotoğrafları en güzel halleriyle çekeceğim ![]() Bu başlık yarışma bölümündeydi. Yarışmaya sadece bahçenin genel görünümlü 5 fotoğraf ile katınıldığından, çiçekleri tek tek almamıştım. Ama bu baharla beraber, bahçede açan her çiçeğin fotoğrafını buraya yükleyeceğim ![]() Clematislerimin fotoğraflarını o konu başlığına yüklemiştim. Nereden nasıl aldıklarımı da yazmıştım. (unuttum şimdi ayrıntılarını) http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=212 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=215 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=225 http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=330 Bende lşu rengin olduğunu bile unutmuştum. ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16669&c=446 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, harika görünüyorlar, inşallah benimkiler de bu kadar güzel açarlar. 20 gün önce gittiğimde beyaz clematisimde ve morda tomurcuk vardı, makinamı hazırladım, yarın gittiğimde son durumlarını fotoğraflayıp bahçemin başlığında görsellerinize sunacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Sayın limon inanılmaz güzel bir bahçe çokda emek verilmiş belli güle güle oturun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde erken baharda açan pek bitkim yok. Genelde yaz başı açan bitkiler çoğunlukta. Fakat bir aydır bembeyaz minik çiçekleriyle bolca açan ve çiçeğinin güzelliği hiç bozulmayan "Kaya Teresi" hem saksıda hem de bahçede Mart ayı ortalarında çiçeklenen harika bir bitki. İki sene önce hediye gelen küçücük bir paketten çıkan tohumları hemen ekmiştim, o zamandan beri merakla açmalarını bekliyordum. Mart ayı ortalarında açmaya başladılar ve halen ilk günkü güzellikleri devam ediyor. Saksıya diktiklerim de şahaneler. Bahar aranjmanları için çok uygun. Kaya bahçeleri için de çok güzel. ![]() Bitki o kadar arsız ki kırıp kırıp her yere diktim, hepsi tuttu ve çiçeklendi. Çok kanaatkar. ![]() Bu "Sümbül" ün renginin kibarlığına hayran oldum. Soğanlarını sonbaharda alıp ekmiştim. "İri Çiçekli Sümbül" yazıyordu. Burnunuzu dayayıp koklamanıza gerek yok, kokusu özellikle güneş vurduğundan tüm bahçeye yayılıyor. ![]() Bu "Nergis" soğanlarını da Sümbüllerle aynı zamanda ekmiştim. Görüntüleri çok güzel. Dezavantajları; hiç kokmuyor, çiçeği ayakta zor duruyor, destek gerekiyor. Yerde dikililer. ![]() Burası sebze bahçesine çıkan kapının yan tarafı. Nergislerin altlarına da Kaya Terelerinden dikmişim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Lalelerim henüz açmadılar ama çok yakında açacak gibiler. Clematislerimden bazıları da tomurcuktalar. Güller yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar. Bu sene güllere sert bir budama yapmıştım, Mart ayında gübreledim, şimdi oldukça keyifli gibiler. Bir iki yaprakta yine pas hastalığı belirtileri gördüm ama erken tedbir alacağım bu sene. ![]() ![]() Emektar sardunyalarımı Mart ayı başlarında derin budamıştım. Onlar henüz yeni yeni yapraklanıyorlar. Bunları 2-3 hafta önce aldım. Çiçek yapıları ve renkleri hoşuma gitti. ![]() Bu "Nergis" lerin soğanlarını da sonbaharda ekmiştim. Bunun çiçekleri de zor ayakta duruyor, desteğe ihtiyaçları oluyor. Çok çok az kokusu var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, Bahçenize bahar gelmiş, rengarenk olmuş, insanın içini açıyor ![]() Zaten biliyorsunuzdur büyük ihtimalle ama bu mesajda resmi olan nergis cinsi muhteşem kokulu. Çiçeği diğer iri çiçekli türlere göre biraz sade kalıyor ama bence dünyanın en güzel kokusuna sahip ![]() Bir de bu mesajda resmini koyduğum obrizya sanki kaya tereleriyle çok güzel gider gibi geldi bana. Çiçekleri çok benziyor çünkü. Şimdi ben de kaya teresi arayacağım yanına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Ellerime emeklerinize vaktinize ve kesenize bereket.... Daha da güzeli bu güzellikleri bizlerle paylaşmanız. Sizler harikasınız.. Kendimi çiçek sever biraz da anlar sanırdım. Hiçbirşey bilmiyormuşum meğerse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Nergiz sümbül ve lalelerin artık son resimlerini izliyoruz. Duman çok şık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Clematisler bol tomurcuktalar, açar açmaz paylaşacağım. Arkadaşlar burada havalar soğuk gidiyor, Lalelerim bile açmadılar henüz. Yaseminlerde biraz hareketlenme başladı, yaprak mı çıkarıyorlar çiçek tomurcukları mı oluşturuyorlar tam anlamadım. Yanlız şu lalemin zerafetine bakar mısınız? Bir tanecik var, geçen yıl hiç bu renk ve şekilde Lalem yoktu, bu sene aldıklarımdan desem, bir tanecik hiç almadım, 10 arlı paketler almıştım. Her nereden geldiyse iyi ki gelmiş. ![]() ![]() ![]() Ayvanın çiçek tomurcuğu da çok güzeldir. ![]() Çiçekleri de çok güzeldir ![]() ![]() ![]() Vişne ağacım da bol çiçeklendi. En kanaatkar, beklentisi olmayan, cömert meyve ağacım. ![]() (Güllerle ilgili problemleri ilgili konuya taşıdım) Düzenleyen limon : 17-01-2011 saat 19:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Sevgili limon, celamatislere bayıldım. Benim bulunduğum yer küçük bir ilçe, her istedigimi bulamıyorum. Banada celamatis tohumu gönderirseniz çok mutlu olacagım.Tabi mümkünse,şimdiden teşekkür ederim. Mutlu kal çiçekili kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon lalelerin bu halleri bu kadar güzelse açmış hallerini düşünemiyorum. Hele o sarı laledeki renk geçişleri ebru sanatı gibi... Bunca güzelliiğin yanında güllerdeki durum da nazar boncuğu olsun. Umarım çabuk toparlanırlar. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2008
|
Sayın limon aslında bahçenizin epeydir farkındayım ancak yeni yeni yazıyorum birşeyler,bahçeniz bana ilk ilham veren,şevklendirenlerden idi..Siz farkında olmadan bana umut ve fikir vermiş oldunuz,zira geçen yaz bahçem şantiye ruhu taşıyordu dolayısıyla ben de çok sabırsız ve biraz da ürkektim.Çok hoş bir bahçeniz var, selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Sn limon, bu mesajınızda yaptığınız saksıya bayıldım. Hatırlıyorsanız nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? ![]() Yağlı boya sanırım. Önce krem rengine boyayıp, kurumadan kahverengiyle çizgiler mi yaptınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Krem rengi boya kuruyunca, hafif nemli bulaşık süngerinin ucunu kahverengi boyaya batırıp, bir kağıda fazla boyasını aldırdıktan gelişigüzel boyadım. Boya yağlı boya değil, su bazlı olması gerekiyor. Ahşap boyalarıyla yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Limon bu mesajımda da müsadenizle bahçenize muhteşem diyeceğim.Başka bir kelimeyi yakıştıramıyorum.Zamanı geldiğinde bana da Clematis tohumlarından gönderirseniz sevinirim.Bahçenizde huzurlu bir yaşam dileğimle saygılarımı sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Lalelerim yeni yeni açmaya başlıyorlar. Çoğu tek yaprak halinde sanırım bu yıl onlar çiçeklenemeyecek. Tam açmasını sabırsızlıkla beklediğim Lalem... ![]() Bu da doğuştan fanatiğimiz ![]() ![]() Düzenleyen limon : 17-01-2011 saat 19:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Ahşap boya denilince aklıma geldi. Ben bazen, kahverengi ayakkabı boyasını kullanırım. Krem kıvamında olanlardan.. Bir bez yardımı ile yayarak istediğim görüntüyü veririm. Bu da hoş olabiliyor. Ellerinize sağlık. Herşey çok hoş ve zevkli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|