View Single Post
Eski 16-04-2009, 14:03   #126
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Bahçemde erken baharda açan pek bitkim yok. Genelde yaz başı açan bitkiler çoğunlukta. Fakat bir aydır bembeyaz minik çiçekleriyle bolca açan ve çiçeğinin güzelliği hiç bozulmayan "Kaya Teresi" hem saksıda hem de bahçede Mart ayı ortalarında çiçeklenen harika bir bitki. İki sene önce hediye gelen küçücük bir paketten çıkan tohumları hemen ekmiştim, o zamandan beri merakla açmalarını bekliyordum. Mart ayı ortalarında açmaya başladılar ve halen ilk günkü güzellikleri devam ediyor. Saksıya diktiklerim de şahaneler. Bahar aranjmanları için çok uygun. Kaya bahçeleri için de çok güzel.

Name:  021.JPG
Views: 1966
Size:  56.2 KB
Bitki o kadar arsız ki kırıp kırıp her yere diktim, hepsi tuttu ve çiçeklendi. Çok kanaatkar.

Name:  013.JPG
Views: 1907
Size:  63.0 KB
Bu "Sümbül" ün renginin kibarlığına hayran oldum. Soğanlarını sonbaharda alıp ekmiştim. "İri Çiçekli Sümbül" yazıyordu. Burnunuzu dayayıp koklamanıza gerek yok, kokusu özellikle güneş vurduğundan tüm bahçeye yayılıyor.
Name:  016.JPG
Views: 2184
Size:  51.9 KB
Bu "Nergis" soğanlarını da Sümbüllerle aynı zamanda ekmiştim. Görüntüleri çok güzel. Dezavantajları; hiç kokmuyor, çiçeği ayakta zor duruyor, destek gerekiyor. Yerde dikililer.

Name:  022.JPG
Views: 1936
Size:  50.4 KB
Burası sebze bahçesine çıkan kapının yan tarafı. Nergislerin altlarına da Kaya Terelerinden dikmişim. Dedim ya her yere diktim diye Arsızlıkta "İri Yapraklı Buz Çiçeği"nden sonraki favori bitkimdir.

Name:  003.JPG
Views: 1872
Size:  53.0 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön