![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bennur, Begonvil terasınızda saksıda kışı geçirmesine çok sevindim. Yerde dikiliyken şansı daha fazla olacağına göre artık garanti gözüyle bakabilirim sayenizde (Nasıl seviniyorum bir bilseniz, yeni heyecan oldu benim için) Kınaların yalın katlıların çiçekleri aslanağzını andırıyor. Bir tek açık pembe rengi katmerli çıktı. Çiçekleri diğerinden tamamen farklı, gerçekten çok güzel. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2009
|
Nasıl sevindiğinizi çok iyi anlıyabiliyorum, her yeni bitkinin gelişip, yeni bir sürgün, yeni bir çiçek vermesi mutluluk nedeni oluyor. Kayıpları da bir o kadar üzüntü veriyor. Bazen belli türün dışına çıkma işte, yaşatamıyorsun diyorum, sonra bir kez daha denesem ne çıkar diyor yeni bir macera ve heyecana koşuyorum ) Evet kına çiçeğinin katmerlisi çok farklı oluyor. Mümkün olduğunca tohum alın, gerçi seneye dökülenlerden çıkanlar mutlaka olacaktır. Sevgiyle kalın |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kınada bir tek açık pembe katmerli demiştim bugün bir sürpriz daha yaptı. Yalnız suyu adeta içen bir çiçek. Sadece bugün yağmur ha yağdı ha yağacak gibi olduğu için sulamadım, hemen yapraklarını indirmiş bile. ![]() Bu "Buz Çiçeği" ni köşeye öylesine dikivermiştim. Çok büyüdü, uzadı, köşeyi güzel kapladı, uzamaya devam ediyor. Bu sıralar pembe çiçeklerini de açmaya başladı. Max gelip geçerken tam ortasına ayak bassa da keyfini kaçıramıyor. Arsız bitkileri çok seviyorum. ![]() Manolyam her gün yeni çiçekler açıyor, bu yarına tam açacak olan tomurcuk. ![]() Glayöllerin beyazları da açmaya başladılar. Beyazların çiçek sapları yavruağızlardan yarım metre daha uzun ve daha sağlam duruyorlar. Beyazın da güzelliği bir başka oluyor. Orkide gibi değil mi? ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de grup diktiğimi sanarak 10 adet Yavruağzı, 10 adet Beyaz renkte soğan dikmiştim. Hepsi bir arada açmadılar. 20 Adet soğan pek öyle istediğim gibi yoğun olmadı, olsa da bağlamak zorunluluğu var, devriliyorlar. Yavruağızları solarken beyazlar başladı. Çiçek ömrü çok kısa, ben de sevmekle sevmemek arasındayım (Aman küsmesinler) Beyazlarını daha bir sevdim, neredeyse boyum kadarlar.Birazdan Glayöle alternatif bir bitki tanıtacağım. Çok hoşuma gitti... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz asaletini nasılda gösteriyor. Çok güzeller, manolya açtım açacağım güzelliğinde harikalar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün en güzel zamanlarını yaşayan "Yıldız Çiçekleri" mi paylaşmak istedim. Geçen gün solan ve kuruyan tüm çiçek tomurcuklarını kesmiştim, iki günde bu kadar coşup beni şaşırttılar. ![]() ![]() Turuncunun her tonu var. ![]() Arada bir tane kuru tomurcuk kalmış, şimdi gördüm ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım'ın hediyesi, ikinci kez açıyor. Güler Hanım'ın eli değdiği için, diğer güller hastalıktan yıkılıyorken, kendisinde hiç sorun yok. İlk geldiğinde 2 adet Gül vardı üzerinde. Şimdi oldu 4 tane ![]() ![]() Acem Borularımın hepsi ağaçların arkasında kaldılar bir tek bu mutfağın ön tarafında, gözümün önünde. Çiçekleri düşmeden yakalayamamışım. Mutfak çatısını kaplamasını istiyorum ama 4 yıldır pek yavaş ilerliyor.![]() Araya bir Manolya daha sıkıştırayım. Arılar Manolya çiçeklerini çok seviyorlar. Yeni çıkan yaprakların rekleri de koyulaşınca daha bir güzel görünüyor. Bu sene Manolyam çok uzun süredir ve bol açtı. Herhalde yerine iyice alıştı. Orman Gülü için aldığım gübreden vermiştim. ![]() Bu Petunya da pek dallanıp budaklanmadı ama sarkan tür gibi görünüyor. Çiçek rengini çok seviyorum. ![]() Bu sabahın sürprizi işte bu güzel kız. "Lisianthus-Lalegül"![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Sn. Limon, güzel bahçenizi, özellikle de manolya çiçeklerini hayranlıkla izliyorum. Saksıda yetiştirmeye çalıştığım, henüz bir karış boyunda 2 tane manolyam var. Birgün çiçeklendiklerini görebilir miyim bilemiyorum. Manolyalar kaç yıl sonra çiçeklenmeye başlıyor, bahçenizdeki manolya kaç yıllık? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağol Kirazcığım. Bu sabah benim de çok hoşuma gittiler, paylaşmak istedim. Bugün havayı biraz serin ve rüzgarlı bulunca ihmal ettiğim sebze bahçemle ilgilendim. Yabani otları (semizotlarının bazılarının dışında) topladım, çanakları yeniledim, biraz gübreledim, bağlanması gerekenleri bağladım. Domatesler o kadar çabuk boylanıyorlar ki, 2 günde bir yeniden bağlamak gerekiyor. Seneye, umduğum gibi olursa (aksilik çıkmazsa), hem sebze bahçem, hem çiçek bahçem için, çok güzel planlarım var. Sevgili Meyvelitepe'nin uygulamalarını görünce güzel fikirler belirdi kafamda. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Manolya, teşekkür ederim. Bir an önce çiçeklerini görmek istediğimden ve büyümesinin çok yavaş olduğunu bildiğimden, "Manolya" bahçeye aldığımız tek büyük ağaçtı. Ama kaç yaşındaydı bilmiyorum. Boyu evin ikinci kat penceresine uzanıyor. Hayalim, boğazdakiler gibi çatıyı aşması... Ama bunun için alt dallarını budamam mı gerekir bilemiyorum, kıyamıyorum da... İlk aldığımız yıl dahil her yıl çiçek sayısı artıyor. Bu yıl (4. yıl oldu) boyu fark edecek kadar uzadı. Güler Hanım, teşekkür ederim. Maxi kapatırım Yorulunca, hamağa veya sedire uzanıverin. Pikeyle yastık bırakıyorum. Yanlarına da Of ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, eşsiz güzellikteki yıldız çiçekleriniz ve de muhteşem lisianthusunuz süper. Benim hiç aklımda olmayan şeyler sokuyorsunuz kafama, şimdi de yıldız çiçeklerine takıldım, mevsimi geçiyor artık değil mi? O zaman seneye inşallah, peki tohumdan mı yoksa fideden mi yetiştireceğim? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar soğanlı oluyor Adaşet Hanım ama bence hiç uğraşmayın. Bu yıl mevsimlik fidelerle beraber aldım. 40 kuruş mu, 50 kuruş mu neydi tanesi, uğraşıp yorulmaya değmez. (Bu dediğimi bana da kışın ikinci yarısında hatırlatın tamam mı?) Yalnız, Yıldızlar tam güneşi sevmediler. Bunlar öğlene kadar güneş alıyorlar, tüm gün güneş alan saksıdakilerin yaprakları yandı. En sevdiğim çiçeklendendir. Havalar iyice soğuyana kadar çiçeklenirler. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben bunları çok sevdim, ama Mersin de rastlamadım, mutlaka alırdım, tohumlarından yetiştirilebiliyormuş, az önce araştırdım, çok güzel kapatmışlar bahçeyi, toprağın görünmesini istemediğim alanlara dikim yapabilirim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Limon hanim yine güzel resimlerinizle evlerimizi renklendirdiniz. Dahlialar gercekten de dertsiz ve kolay yetisen cicekler üstelik cok da güzeller. Ben her yil tohumdan yetistiriyorum cok kolay cimleniyor ve tutma yüzdesi cok yüksek neredeyse paketin tamami tutuyor öyle ki bu yil saksilara diktim sonradan sökmesi zor oluyor diye sürekli saksi almak zorunda kaldim. Mart gibi (bizim buranin iklimine göre) evde cimlendirince hizla büyüyorlar. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, harika kareler, bayıldım, dahlialar coşmuşlar, benimkiler de ilk tomurcuklarında pörsüme yaptılar, hepsini kestim, şimdi tomurcuk içindeler, bir iki açmaya başladılar. "Lisianthus-Lalegül" bir kraliçeymiş, çok beğendim, hemen araştıracağım, benim huysuz terasımda yaşayabilir mi? öğreneyim Size bu güzellikleri keyifle, mutluluk ve sağlıkla izlemenizi diliyorum. Emeğinize sağlık |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Bennur Hanım, bir ay kadar önce olsaydı 3 saksıya hediyelik dikmiştim. Hepsi sahiplerinde tomurcukta şimdi Kgürsan Bey seradakileri sökecekmiş, kaçırmayın derim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Limon, bu konuda bir şey mi kaçırdım bilgin var mı? Kenan bey söktükleri için sipariş mi alacak ? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sağolunuz. Kgürsan Bey i forumun neresinde bulucam valla yüzümü kızartıp isterim![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili limonum, Vız vızz vızzz hepsine konasım, koklayasım, bahçende arı olasım geldi ![]() Eline, emeğine yüreğine sağlık. Yıldızlarına beyaz glayölüne ve mavi lale gülüne hayran oldum. Tez zamanda bunlardan ben de edinmek isterim.. ![]() Paylaşımın için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağol Habibeciğim. Yıldız, Glayöl kolay. Yıldızları mevsimlik fide olarak çok ucuza almıştım. Glayöl soğanlarını da 10 lu paketlerde çok ucuza almıştım. Seneye baharda gelirsin beraber gezer alırız. Lalegül için KGürsan'a başvuralım ![]() Bu arada, kabus gibi 2 gün yaşadık. Herkesin başına gelip hikayesini dinlediğim durum benim de başıma geldi, pis su gideri tıkandı. İşin enteresanı bir hafta kadar önce bir bahçe dergisinde, bu konuyla ilgili ustaların yaptıklarıyla ilgili yazı okuyup, çok gülmüştüm. Evi aldığımızda foseptik kuyusunun kapağını hiç bilmiyorduk, çünkü üzeri toprakla kapanmıştı. Sorunu yaşaığımızda, içerden çözülemeyeceği anlaşılınca, bahçede arayışa başladık. Kapağı kapatılmayan evlerdekilerin ölçüsünü alıp, tahmini yeri tespit edip, beton sesi duyana kadar demir çubukla arama yaptık. (Altın arıyor gibi ) Bahçe girişine yakın yerdeki çimler parça parça kaldırıldı, 1 metre derinlikte çukur kazıldı, kapak bulundu. Hava yağdı yağacak durumda, yağarsa bahçeye taşarsa stresiyle İskinin gelmesi beklendi. İski sağolsun 5 dakikada işi halletti. İski gidince kapak kapatıldı, akşam olduğu için üzerine biraz toprak atıldı. Şimdi, ön bahçe inşaat sahası halinde, çukurdan çıkan topraklar verandada tepe halinde, çimler eciş bücüş bir kenarda atılı. Kısaca, yarına yapılacak çok iş var. Ben bu arada hazır kazılmışken diye planlar üretiyorum, eşim inatla karşı çıkıyor. (masraf çıkaracağım diye ) Bakalım savaşı kim kazanacak. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon; Vildan Hanımla sizin fotoğraflarınızı izlemek ayrı bir zevk veriyor bana Bahçenize yorum yazamasamda her girdiğimde takip ediyorum. Çiçekleriniz emeklerinizin karşılığını size fazlasıyla veriyorlar, bol çiçekli güzel günler dilerim...Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Serada işe başladım biraz yoruluyorum ![]() Eve gelip dinlenme, yemek derken ancak gelebiliyorum siteye. Eskiden çok mıymıydım iş yapmazdım ama artık değilim. Toprakla uğraşmak yorucu ama güzel bir iş oldu benim için, ne demek bu bahçede seve seve çalışırım. Hele max var bir de onunla yuvarlanır oynar dururum çimlerde ![]() Tabi ilk önce yakınımdan başlasam iyi olacak yardımlara, Güler ablanın bahçesi gibi ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada bahçenizde yaşadığınız terslik için geçmiş olsun |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, Çiçeklerinizin gelişimini izlemek sizin kadar beni de etkiliyor. Bahçenize her girişimde acaba hangi sürprizle karşılaşacağım diye meraklanıyorum. Bir "yıldız" çiçeği hayranı olarak sunduğunuz güzelliklere teşekkür ederim. Güzelliklerin bahçenizden eksik olmamasını dilerim. Sevgiler.. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|