![]() |
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...8e6a402c8c.jpg
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bugün üye oldum siteye, zaman zaman orkidem ile ilgili bilgi almak için forumdaki gönderileri okuyordum. Birkaç çeşit çiçekli ve çiçeksiz bitkim var, yeni yeni kaktüs bakmaya da başladım ve çok sevdim bu bitkileri. Şimdi şu gönderileri görünce keşke daha erken üye olsaydım diyorum. Hepsine imrenerek baktım, umarım birdahaki sefer talihli ben olurum.
|
Sayın kntlmelek, bitkilerinizi bugün kargoya verdim.
|
Bir sonra ki paylaşıma talip olabilirim . Teşekkür ederim.
|
Çok teşekkür ederim çok saolasin suz i dilara
|
kaktus ve sukulent
Alıntı:
hala varsa bana da gönderebilir misiniz |
Alıntı:
:D:dilli: |
Sayın kntlmelek, kaktüsler, sedumlar ve sanıyorum bir adet de lithops için çok teşekkür ediyorum. Hediyelerinizin bir kısmını iş arkadaşlarımla paylaştım. Onlar da inceliğiniz için teşekkür ediyorlar. :D
|
Ben teşekkür ederim
|
Bitki istemek için özelden ve buradan mesaj yazan arkadaşlar şu an elimde çelik verecek bitkim kalmadı. Sonbaharda olursa belki, buradan belirtirim.
|
Ücretsiz Echinopsis
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Evde kendim tohumdan yetiştirdiğim Echinopsis lerimden 16 tanesini ücretsiz vermek istiyorum. Bir kısmını fotoğrafta görebilirsiniz. Almak isteyenler için hepsini fotoğraflayacağım. Beğendiğinizi Ankara içi elden teslim edeceğim. Succulentler lithops, portulacaria, mammillaria gibi katüslerle takas ta olabilir. Ama dediğim gibi takas şart değil. Öncelikli olarak bedava vereceğim. Saygılarımla, |
Sn. İlkayde;
Tohumdan yetiştirdiğiniz echinopsisler başka bir tür olabilir mi? Benim bildiklerime çok fazla benzemiyor. Daha çok uzayan başka bir kaktüs cinsi gibi geldi bana. Hiç çiçek açan oldu mu? Tohumdan gerçekten sağlıklı bir şekilde yetiştirmişsiniz. Oldukça uzun zaman almıştır bu kadar büyümeleri. |
Sayın Muda,
Haklı olabilirsiniz. Başka tür olabilir. Tohumları interneten sipariş etmiştim. San pedro yazıyordu tohumların paketinde. Teyit etme şansım olmadı. 2 yıldır bendeler. Çiçek açmadılar henüz. Altları biraz zayıf kaldı. Üstten kesip, çelik alıp yeniden yetiştirmeye alınca daha da kalınlaşırlar diye düşünüyorum. Kendime ayırdıklarımı öyle yapmayı planlıyorum. Ama öncelikle fazla olan bitkileri dağıtıp yer açmalıyım :) |
Alıntı:
Haklıymışsınız. Kaktüsünüzün tam adı Echinopsis pachanoi ( San pedro Kaktüsü ). O kadar çeşit ve tür var ki. İnsan tam olarak isimlerini öğrenemiyor. Ankara'ya gelme durumum var. Elimdeki çeşitlere bakayım. Elinizde olmayan çeşitlerden gerekirse kargo ile göndereyim. |
Tamam nasıl isterseniz. Dediğim gibi mutlaka yerine kaktüs vermek zorunda değilsiniz. Önemli olan kaktüs seven birisine gitmesi kaktüslerimin. Ankara'ya geldiğinizde haberleşiriz.
|
Sayın Aleydi, mesaj kutunuz dolduğundan özel mesajlar gönderilemiyor. Kutunuzu boşaltırsanız gönderdiğiniz mesaja cevap yazacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar, eğer elinizde varsa kaktüslerinizin yavrularına talibim :)
|
Eğer fazladan yavru kaktüsünüz veyq tohumunuz varsa ben de talibim ben dee :)
|
Merhaba,
Eğer varsa ben de talibim. Sevgiler. |
Sn. ilkayde eğer elinizde varsa ben de değişik türler edinmeyi çok istiyorum paylaşım için şimdiden teşekkürler.
|
Merhaba arkadaşlar, Echinopsisler'in 4 tanesini verdim. Diğerleri duruyor. Elimde yılbaşı çiçekleri (zygocactus) de var verebileceğim. Ama hafta içi müsait olamıyorum. Bu yüzden kargo ile gönderme şansım pek yok. Ancak Ankara içi elden verebilirim.
Sayın Neslisezgin, Eryaman'da ikamet ediyorsunuz galiba. Yarın (03 Eylül Cumartesi) ortak bir noktada buluşup kaç adet isterseniz verebilirim echinopsislerden. Ayrıca yılbaşı çiçeği de isterseniz verebilirim. |
Herkese hayırlı bayramlar, elinizde paylaşmalık kaktüsler varsa kaktüs aileme eklemek isterim :)
|
merhaba arkadaslar kaktus kardesligine bende katilmak istiyorum iki aydir kaktus almaya basladim
benim henuz yavru sayilir kaktus vermek isteyen arkadaslar kalbinize siginarak (kaktusler ve sukulentler artik ruyalarima giriyor:)) verebileceginiz tum kaktus ve sukulentlere talibim.umarim beni duyan olur. |
Alıntı:
|
Sayın esinka msj göndermişsiniz , elimde bulunan kaktüs ve skulentleri seve seve paylaşırdım .Ama yeni yeni her gördüğüm yerde rozet yaprak toplayarak diktiğim büyüsün diye dõrt gözle beklediğim zavallıcıklar yeni sahiplendiğimiz kediciğimizi bayramda 2 gün evde bırakmamız ve sanırım onun canının sıkılması sonucu talan oldu .Ben de sizin gibi yeni yeni başladığım için çok fazla tūr yok ama kırılıp dökülenleri yine diktim biraz toparlansınlar, olduğu kadar paylaşırım tabi..
|
Sayın Sûz_ı Dilârâ cömert paylaşımlarınızdan cesaret alarak daha önce sayfanızda gördüğüm senecionuz mevcutsa ve paylaşılabilecek durumdaysa bir dalda olsa gönderebilirmisiniz.
|
Arkadaşlar sn. coskuoz, yazdan istemişti ve ona kendi kendime söz vermiştim, çelik olursa ilk ona göndereceğim diye.
Çelik çıkarsa yine bu sayfadaki istek sırasına göre göndereceğim. Çelik isteklerinizi bu sayfadan iletmeniz gerekmektedir. Özel mesajla sıra karışır ve daha önceden isteyen arkadaşlara haksızlık olur. Benim de bazı bitkiler için senelerce aradığım, beklediğim oldu. Bu işler sabır işi. :) |
Alıntı:
|
Syn Sûz-i Dilârâ,
Eğer uygun görürseniz bende istiyorum.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025