agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/)
-   -   Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım) (https://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/5219.htm)

kader_bpkp 25-06-2018 15:10

1 Eklenti(ler)
Paylaşmaktan mutlu oluyorum, benim alma bulma şansım vardı :) Bence sukulent yetiştirmenin en eğlenceli yanı onları çoğaltmak zaten..

Paketlemeler yapıldı ancak bugün kargoya yetiştiremedim.. Yarın inşallah..
2 ay erken doğan ikiz yeğenlerim yoğun bakımdaki 60 günlerinin ardından dün ve bugün evlerine geldiler.. Sağlıkları için dua etmeniz benim için en büyük teşekkür olacak :)

esemeral 25-06-2018 15:15

Ailenize yeni katılmış olan erkenci yeğenlerinizle sizlere Sağlıklı Mutlu Huzurlu bir yaşam diliyorum. Ne hoş sizde bir nevi yeni yaşamlar ekleyerek pek çok arkadaşımızı mutlu edeceksiniz. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Yeni ikizlere uzun Sağlıklı ömür nasip etsin İnşallah..Gelmiş geçmiş olsun; erkenci yeğenleriniz mübarek olsun.:)

kader_bpkp 25-06-2018 15:31

Birkaç önerim olacak, yeri bu sayfa değil biliyorum ama maalesef okuyup araştırmak yerine deneme yanılma yoluyla öğrenmeyi daha çok seviyoruz..

Bitkilerinizin ölmemesi için geldikleri zaman onları hafif nemli toprağın üzerine koyun. Zaten kökleri küçükler, toprağa gömmenize gerek yok. Doğrudan güneşe koymayın. Aydınlık havadar bir yerde dursunlar.. Tavsiyem saksıya değil 2 cm toprak koyduğunuz bir saksı altlığına dikmeniz. Derin toprak geç kuruduğu için çürümeye neden olur. Sukulentler sulamadığınız sürece çok dayanıklı bitkilerdir. Susuz 2 ay kalabilir ama 1 hafta aşırı nem ve havasızlık çürümesine yol açar.. Paketlemeyi yolda hasar görmeyecekleri şekilde yaptım ama yine de kopan yapraklar olursa üzülmeyin, çünkü kendini çok çabuk toparlayacaktır.. Bitkilerin İsimlerini, ne kadar büyüdüklerini internetten bakabilmeniz için yazmıştım zaten. Tavsiyem, şimdilik 5er cm aralıklarla dikmeniz.. Sulama için mutlaka toprağın tamamen kupkuru olmasını bekleyin. Az az sık sık sulama ve sürekli nemli toprak çürümeye neden olur..

Önümüzdeki 3 yıl iş yoğunluğum nedeniyle ağaçlar.nete giremeyeceğim. Bana çok şey öğreten bu güzel topluluğa minnettarım. Bu paylaşımlar ağaçlar.nete ve bildiklerini bizlerle paylaşanlar ve bahçelerini bizlere açanlara, karşılıksız paylaşmanın güzelliğini gösterenlere teşekkür etmek içindi..

Güzel günlerde büyütmeniz ve çoğaltıp paylaşmanız dileğiyle..

Sevgi07 25-06-2018 15:33

Ailenize erken bir mutluluk yaşatan güzel yeğenlerinize sağlık ve mutluluk dolu bir ömür dilerim..Allah analı babalı büyütsün..

kader_bpkp 25-06-2018 15:36

1 Eklenti(ler)
Az toprak, aydınlık havadar ortam, az ve düzenli sulama..
1 yıl sonra gelecekleri durum bu ;)

Musa Gündoğan 25-06-2018 16:49

İkizlere Allahtan ömür boyu sağlık sıhhat dilerim. Anne baba için bugünler en zor günlerdir. ancak hastaneden sonra evde her şey unutuluyor ve yeni yaşam oluyor.(Tecrübeyle Sabit) umarım anne baba hiç bir zaman üzülmez çocukları da her zaman sağlıklı mutlu olurlar.

hberbul 25-06-2018 20:56

Allah ikizlere acil ve tam bir şifa versin.Dört göz ile büyütsün.Bu kadar emek verdiğiniz için ayrıca yazdığınız ufak ayrıntılar için çok teşekkür ederim. Kısa zamanda ağaçlar nete dönmeniz dileğiyle...

ParlakYıldızlar 25-06-2018 21:09

Minik aile bireylerine tüm ailesiyle birlikte sağlıklı uzun ömürler dilerim.

YeşimM 25-06-2018 22:21

Minikler günlük hayata adım atmışlar sağlıkla büyüyüp , ailenize, toplumumuza, vatana , millete hayırlı bireyler olsunlar inşallah.Dualarımız onlarla ve tüm evlatlarımızla.

elifaydin 26-06-2018 09:08

Minikler hayata öyle bir tutunacaklar ki bundan birkaç yıl sonra bu günleri gülümseyerek hatırlayacaksınız. Allah ikisine de sağlık sıhhat versin, anne babaya da kolaylıklar dilerim kolay değildir ikizlerle uğraşmak...

h_dogan 26-06-2018 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kader_bpkp (Mesaj 1543699)

Önümüzdeki 3 yıl iş yoğunluğum nedeniyle ağaçlar.nete giremeyeceğim. Bana çok şey öğreten bu güzel topluluğa minnettarım. Bu paylaşımlar ağaçlar.nete ve bildiklerini bizlerle paylaşanlar ve bahçelerini bizlere açanlara, karşılıksız paylaşmanın güzelliğini gösterenlere teşekkür etmek içindi..

O kadar dayanabilecek misiniz agaçlardan uzak durmaya. Arada bir uğrarsınız diye düşünüyorum. İnsan bazen huzur bulduğu yerlere sık olmasa da uğramak ister. ;)

kader_bpkp 26-06-2018 20:48

Kargo takip numaraları şu şekilde ;

Hilal D. Adana. Kp02115480241
Demet M. Kocaeli kp02115484461
Yeşim M. Çanakkale kp02115489176
Berna B. Kırıkkale Kp02115480241
Mustafa D. Afyonkarahisar kp02115498949
Hüsnü T. Malatya kp02115501946
Sevgi S. Balıkesir kp02115506200
Batuhan D. İstanbul kp02115509775
Musa G. Ankara kp02115513000
Gülcan S. İstanbul kp02115516216
Nesrin A. İstanbul kp02115519569
Esin P. Denizli kp02115522743
Mesude E. Kayseri kp02115525645
Nuh F. Yozgat kp02115529230
Kadriye K. Bursa kp02115532544
Özge O. Antalya kp02115535132
Esra D. Samsun kp02115537488
İlknur A. İstanbul kp02115540792
Gözde Y. Bingöl kp02115544394
Hüseyin O. Erzurum kp02115547784
Derya Ö. Balıkesir kp02115556526
Uğur U. İstanbul kp02115560615
Ferhat G. Çanakkale kp02115564521
Büşra E. Konya ko02115571390

Ptt kargo ile bugün gönderimler yapıldı. Ödemesi 12.00 tl. Ptt kargodan kendi teslim alacaklar için 8.80 tl.

Umarım sorunsuz şekilde elinize ulaşır

esradal_55 26-06-2018 20:51

Kader hanım, emeğiniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Yeğenlerinize Allah sağlıklı uzun ömürler versin

Gozde26 27-06-2018 20:21

Kargonuzu bugün teslim aldım hepsi çok minnaklar umarım tutarlar buyuduklerini de görürüm teşekkür ederim sagolun

hberbul 28-06-2018 10:44

Kargom geldi ve hemen dikildi. Minnak olmalarına ragmen çok sağlıklılar tekrar çok teşekkür ederim...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c1890163c0.jpg

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elifaydin 28-06-2018 11:02

Kargom ulaştı, minnaklar yerlerine yerleşti, umarım günün birinde biz de bunların büyümüşlerini paylaşırız. Dierğ yandan fide de çok sağlıklı görünüyor, onu henüz dikmedim cumartesi köydeki evime dikeceğim o zamana kadar geçici olarak karton bardakta konaklatacağım.

kader_bpkp 28-06-2018 11:19

Sanırım kargoda yaprak hasarı - dökülme çok olmuş..

Muberra 28-06-2018 15:49

kader hnm kargomu bugun aldim.ellerinize saglik.hepsi cok saglikli.en kisa zamnada yeni yerlerine ekicem ins.cok zahmet verdik size hakkinizi helal edin..

busra_ 28-06-2018 16:11

Benim de kargom geldi çok teşekkür ederim Kader Hanım. Elimde hazır satılan normal saksı toprağı vardı ona diktim ama içimi bir korku kapladı çürürler mi diye. Sizce kaktüs toprağı alıp ona dikmeli miyim?

elifaydin 28-06-2018 16:12

Evet kargoda yaprak hasarı olmuş Kader Hanım ama o yaprakları da hemen serpiştiriverdim ben.

kader_bpkp 28-06-2018 17:46

Sn. Busra_ eğer toprak derinliğiniz az olursa yani çabuk kuruyabilirse, ve kuruduktan sonra çok sertleşmeyen bir topraksa sorun olmaz. Çiçek toprağı olarak satılan paket torflar çok su tuttuğu için çürümeye neden olabilir. Sizin ki nasıl bir toprak bilmiyorum ama imkanınız varsa içine perlit karıştırabilirsiniz, fazla suyu böylelikle dengelemiş olursunuz.

busra_ 28-06-2018 18:28

Tekrar teşekkürler Kader Hanım. Söylediklerinizi dikkate alarak bakacam yavrulara inşallah büyürler :)

h_dogan 28-06-2018 18:47

PTT kargo benim kargoyu getirmedi daha. Siteden takip ettiğine göre kargo Adana'da ama sabahtan beri getirmediler yarına kaldı.

Melisa16 28-06-2018 22:20

Kargomu teslim aldım, güzelce yerlerine dikildi minikler. Her şey için çok teşekkür ederim.

Muda 28-06-2018 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kader_bpkp (Mesaj 1543697)
Paylaşmaktan mutlu oluyorum, benim alma bulma şansım vardı :) Bence sukulent yetiştirmenin en eğlenceli yanı onları çoğaltmak zaten..

2 ay erken doğan ikiz yeğenlerim yoğun bakımdaki 60 günlerinin ardından dün ve bugün evlerine geldiler.. Sağlıkları için dua etmeniz benim için en büyük teşekkür olacak :)

Sn. kader_bpkp;

Yeğenlerinizin sağlıklı bir şekilde eve gelmesine sevindik. İnşallah ömür boyu sağlıklı bir şekilde hep birlikte yaşarsınız. Erken dünyaya gelenler çok kısa zamanda yaşıtlarına yetişiyorlar.

Alıntı:

3 yıl boyunca sitemize giremeyeceğinize ise çok üzüldük. Biraz daha yakına gelecektiniz oysa. Umarım iş yoğunluğunu çalışmanız ile azaltıp siteye girmeye devam edersiniz.

Benim de kargom bugün olmadığım zamanda geldi. Ptt binası ile karşı tarafta olmama rağmen kargonun gelmesini bekledim. Gelen kargoların çoğunluğu ben olmadığım zaman geldiği, birkaç defada gidip kargoları aldığım için sanırım bundan sonra yerinden alsam daha çabuk alacağım.

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Füreya 29-06-2018 16:42

Benim kargom da bugün geldi. Çok teşekkür ederim, hakkınızı helal edin.
Rabbim size, yeğenlerinize ve tüm sevdiklerinize hayırlı ömürler versin.

Sevgi07 29-06-2018 17:57

Sn Kader _bpkp kargomu dün teslim aldım.İş dönüşü hemen yerlerine yerleştirdim ..Güzel paylaşımınız ve emeğiniz için tekrar teşekkür ederim..Çalışınca kendimize ve sevdiğimiz şeylere zaman ayırmak zor oluyor özellikle de yoğun bir işiniz varsa..Hayatınızdaki herşeyin kolay ve güzel bir şekilde ilerlemesini , verdiğiniz tüm emeklerin karşılığını en iyi şekilde almanızı dilerim..

de79met 29-06-2018 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kader_bpkp (Mesaj 1543697)

İkizler için gözünüz aydın Kader Hanım.İnşallah aradaki farkı kısa sürede kapatırlar.Mümkünse bana da gönderebilir misiniz:)

archangel 29-06-2018 19:15

Alıntı:

Birkaç önerim olacak, yeri bu sayfa değil biliyorum ama maalesef okuyup araştırmak yerine deneme yanılma yoluyla öğrenmeyi daha çok seviyoruz..

Bitkilerinizin ölmemesi için geldikleri zaman onları hafif nemli toprağın üzerine koyun. Zaten kökleri küçükler, toprağa gömmenize gerek yok. Doğrudan güneşe koymayın. Aydınlık havadar bir yerde dursunlar.. Tavsiyem saksıya değil 2 cm toprak koyduğunuz bir saksı altlığına dikmeniz. Derin toprak geç kuruduğu için çürümeye neden olur. Sukulentler sulamadığınız sürece çok dayanıklı bitkilerdir. Susuz 2 ay kalabilir ama 1 hafta aşırı nem ve havasızlık çürümesine yol açar.. Paketlemeyi yolda hasar görmeyecekleri şekilde yaptım ama yine de kopan yapraklar olursa üzülmeyin, çünkü kendini çok çabuk toparlayacaktır.. Bitkilerin İsimlerini, ne kadar büyüdüklerini internetten bakabilmeniz için yazmıştım zaten. Tavsiyem, şimdilik 5er cm aralıklarla dikmeniz.. Sulama için mutlaka toprağın tamamen kupkuru olmasını bekleyin. Az az sık sık sulama ve sürekli nemli toprak çürümeye neden olur..

Kader hanim merhaba ,
Yegenleriniz icin tebrik ederim .. Allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin..
Ornek davranisiniz icin de ayrica tebrik ve tesekkur ederim .. paylasmak cok guzel :) eger elinizde ufak tefek kaldiysa talip oldumu belirtmek isterim :) sevgiler saygilar ..

h_dogan 29-06-2018 22:28

Kader Hanım çok teşekkür ederim. Kargo sabah gelmiş, akşam üzeri hepsini saksılara diktim. Dökülen yaprakları da saksılara yatırdım. 1-2 tanesi hariç hiçbiri bende yoktu çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025