![]() |
|
![]() |
#961 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevinirim tabi ama elinizdeki çok azsa kendinizi zorlamayın.Benim galeriye yüklediğim kaktüslerimden sizinkinin beyazı dediğime bakar mısınız.acaba ışık farkı olabilir mi? Diğer kırmızı çiçekli yılan değil de parmak kaktüsümden isterseniz ondan da gönderebilirim.Adresinizi özelime atarsanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Hakancığım, Düşen tohumlar seramik saksının yanıdaki 4 saksıdan, pencere tarafından ikinci olanın tohumu. iltifatlarınıza teşekkür ederim. Seni bu kadar mutlu ettilerse ne mutlu bana. Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Hehehehe ****** mesaj benden ![]() Çok açgözlüuüm ama dimi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Unutulmaz unutulmaz merak etmeyin ![]() Çiçek açmayan chamacereus silvestrii kaktüsüm vardı, galiba çiçek açıcak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Ağaç Dostu
|
Bende unutmam valla sizleri... Bu arada saksı geğişimi için hazırlıklara başlasak mı acaba??* zamanı geliyor çünkü değil mi...zor bir kış geçirdiler ama sanırım çabuk toplanacaklar ufak tefek zayiatlarımda olmadı değil, ama kısa sürede sağlıklı dikenliler ve etlilerle ortaya çıkarım sanırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
|
ben biraz erkenciyim galiba ama iki gün önce bazı kaktüslerimin saksılarını değiştirdim. Fırtınada balkonda zarar görmüş olan bazı bitkiler için bu erken saksı değişimi zorunlu hale geldiği için başlamışken diğerlerini de elden geçirdim. Fakat su vermedim. Bazı türleri spreyli uç ile nemlendirip raflarına kaldırdım. Bugün hava serin ama güneşli olduğu için rafların naylonunu açıp güneş almalarını sağladım. Saksı değişimi yapılanlar keyifli gibiler. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Ağaç Dostu
|
Size yeni aldığım kaktüsümü kendi yaptığım saksısında göstereyim dedim ![]() Yılan kaktüsten bende vardı ama diğeri de sanırım sukkulent..Bu kaktüsü 2.5 ytl ye aldım. Kaktüs yapımı "gazete kağıdından dekoratif saksı" bölümünde. Yarın akşam İstanbul'a gidiyorum kısmetse.Öncelikle annemin balkonunu ve kaktüsleri görüntülediğim her yerde çekeceğim ![]() Annemde çok güzel Babaannemden kalma bir yılbaşı çiçeği var,bende de var ama az açıyor.Birde adını bilmediğim çok güzel bir çiçek,kaktüsleri de var tabii ki ![]() Artık fidanlıklara ve Beylikdüzü Bahause'ta ki kaktüslere de bakarım sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım,evet çok haklısınız bendeki sukulent bundan.Hatta uçlarındakiler olmayınca tanıyamadım bende nerden hatırlıyorum ben bunu diye düşünüyordum ![]() Fevziye Hanım , aşkın gözyaşı daha geniş yapraklı bir sukulent değil mi..? Bunun yaprakları dar ve uzun.Ben geniş yapraklı olanına aşkın göz yaşı dendiğini sanıyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Migrostan geliyorum 50 değişik türde 100 lerce kaktüs vardı.Kimisinde çiçekler yapışıktı.Bir kaç tane aldım eşim frenlemese sepeti dolduracaktım.Bayağı büyük boylarda ve çok yavrulu türler var.Bir göz atın derim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs kardeşleri merhaba! Burasıyla alakalı değil ama birşey sorabilir miyim? Bir sayfada ücretsiz çeviri yapan sitelerin adresleri yazılmıştı, şimdi formun neresindeydi bulamıyorum. İçinizde bilen var mı? Yazarsanız çok sevineceğim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
arkadaşlar bana hızlı yetişen kaktüs tohumlarından az bir sayıda yolluyabilirmisiniz (mektup içinde) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Ağaç Dostu
|
Sayın eyup007, kaktüs tohumlarını çimlendirmek diğer tohumlara göre daha zaman alıcı. Korkunç bir sabır istiyor. Ekim ayında ektiğim tohumlardan altı tanesi çimlendi ve henüz yarım cm. boyda. İlk denemem olduğu için belki bir yerde yanlış yaptım diyeceğim ama genel kanı bu yönde. Hızlı yetişen bir kaktüs tohumu varmı bilemiyorum, varsa ben de talibim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Ağaç Dostu
|
Ayrıca bildiğim kadarıyla kaktüs tohumları kolay kolay bulunmuyor. Gittigidiyor sitesinden **** yurtdışı kaynaklı satış sitelerinden edinebilirsiniz. İlgileniyorsanız forumlar içersinde" web üzerinden tohum satış siteleri" adlı başlığımız mevcut. O başlıkta önerilen, üyelerimizin alışveriş yapıp memnuniyetlerini bildirdiği sitelerden temin edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Ağaç Dostu
|
Vildan hanım merhaba, Resmini eklediğiniz sukulentinize bayıldım. Mümkünse o gözyaşlarından bana yollamanızı rica edecektim. Çok cici gözüküyor. özelden adresimi yolluyorum, şimdiden teşekkürler. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Ağaç Dostu
|
Havalar ısınmaya başladı, malum cemre de düştü ama yinede kış hasarlı geçti bende.. saksı değişiminde bazı kaktüslerimi kaybettiğimi farkettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Alıntı:
Bende kaktus severim su an elimde yaklasik 20 cesit kaktus 5-6 cesit sukkulent var mum cicegi dahil. Benide araniza alirsaniz memnun olurum. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|