![]() |
|
![]() |
#1681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
uzun bir aradan sonra tekrar buradayım... en yakın zamanda uzun uzun yazışmak dileğiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Ağaç Dostu
|
Radyasyon ve kaktüsler konusunun tamamen şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.Bir bankanın çalışanları için 600 adet kaktüs aldığı söylencesinin temeli nedir bilemiyorum ancak yabancı sitelerde yaptığım aramalarda bunun mümkün olamayacağıyla ilgili teknik bilgiler vardı.Şöyleki, tüplü monitörlerde ekrana çarpan elektronların hareketi doğrusalmış ve monitör yanına konan bir kaktüsün bunları emmesi söz konusu olmazmış.Belki monitörle sizin aranıza koyarsanız bir miktarı onu geçemeyeceği için yarar sağlanabilir. ![]() Aslında kastedilen radyasyon değil elektro manyetik dalgalar.TV kenarındaki kaktüslerin daha çabuk geliştiğiyle ilgili bir yazı da okumuştum aslında.Ama bu emme olarak değilde, onların da bizim gibi olumsuz etkilendiği anlamına gelebilir.En iyisi LCD ekran kullanmak heralde daha garantili olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Sevgili Arkadaşlar Nükleer fizikçi bir dostumla konuştum, kaktüs ile radyasyon arasındaki böyle bir ilişki kurmak tam bir komediymiş haberiniz olsun.. Kaktüsler evrendeki en muhteşem yaratıklardır ve onları onlardan bir şey beklemeden kara sevdasına tutulmanızı diliyorum ![]() Radyasyondan ve zararlı etkilerinden ürken arkadaşlara haddim olmayarak diyorum ki; 1)Korunmak için kaktüslere güvenmeyin, kendi önleminizi alın. 2)Radyasyon, uzayın derinliklerinden gelen kozmik ışınlardan tutunda , güneş den, kırda yürürken altınızdaki bir kayadan da gelir, bir sağlık kuruluşunun tedavi ve teshis araçlarından da üretilir (özellikle tomografi cihazlarından mümkün olduğunca uzak kalın) 3) Günde içilen bir paket sigara yüzünden akciğer filminin olusturdugu etkinin iki kati radyasyon enerjisi emilimi oluşuyormuş. Sigaradan uzak duralım. 4) Radyasyona maruz kalıyorsak kaktüslere güvenmek yerine süt ve süt ürünlerine ağırlık verelim(kan yağlarınıza dikkat edelim, sorunlu olanlar için yağsız ürünleri tercih edelim). 5) Teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda, yeşili yok edip ozon tabakasına delikler açtığımız sürece tüm dünyayı kaktüs bahçesi haline getirsek bile radyasyondan kaçışımız olmaz. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2009
|
merhaba ben yeni kaktüs kardeşiyim,ciddi bir kaktüs hayranı olarak daha yeni yetiştirme imkanları buldum.hem mekan olarak,hemde kızlarımın büyümesi konusunda biraz daha rahatım.benide aranıza alırmısınız? Acanthocalycium violaceum , Copiapoa esmeralda,Discocactus insignis ,Escobaria minima ,Lobivia telgeliana (Kırmızı kaktüs),Stapelia spp türlerini arıyorum arkadaşlar eğer olanlar varsa ne kadar sevinirim anlatamam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Kaktüslerin radyasyonu çektiklerini duyar duymaz kendime bir ''meksika tabağı'' yapıp televizyon-adsl-bilgisayar üçgeni arasına koydum. Aksini söyleseler de az biraz radyasyondan korunduğumu düşünüp, rahat ediyorum.(**** kendimi kandırıyorum) ![]() İşte meksika tabağım: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Ağaç Dostu
|
yoksa ben kardeşliğe kabul edilmedimmi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Talar kaktüslerinizi güle güle büyütmenizi dilerim. Müsadenizle bir hususta kendi fikrimi belirmek istiyorum. Keşke 2 Meksika Tabağı yapıp birine kaktüslerinizi diğerine de sukulentlerinizi yerleştirseydiniz. Malum genel olarak benzer bakım istekleri olsa da sukulentler ve kaktüslerin bakımı biraz farklılıklar gerektiriyor. Mesela kış döneminde kaktüsleri kuru bırakıp sulamazken sukulentleri sulamakta yarar var. Sayın oobd, size de hoşgeldiniz demek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Sayın Selenn açıkçası sukulentin ne olduğunu site sayesinde yeni öğrendim. Yoksa benim tercihim de o yönde olabilirdi.Rica etsem türünü cinsini bildiklerinizin isimlerini verebilir misiniz? Ben de böylece herbirine, türüne uygun ilgiyi gösterebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Arkadaşlar elimde kaynanadili tabir edilen (optunia vulgaris)yassı dil şeklinde büyükçe kaktüslerden var.Birkaç çelik dağıtmayı düşünüyorum.Bir de cylindrountıa subulata (ya da optunia subulata) cinsi sukulent var. Ondan da isteyene çelik gönderebilirim.Elinde olan varsa echeveria, sedum burrito(ya da yakın benzerleri) aloe aristata,aporocactus,crassula commutata(ya da benzerleri) ile ilgileniyorum.Çelik paylaşabilecek arkadaşlar özelden mesaj atabilirler. Düzenleyen osmann : 29-03-2009 saat 19:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
merhaba herkese; ben de katılmak istiyorum bu kardeşliğe.. fakat benim yalnızca bir tane sukulentim var. nerden, nasıl başlayacığımı ve kaktüsleri nerden temin edeceğimi bilmiyorum. bana yardım eden çıkar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada yazmayı unutmuşum yazdığım türdeki kaktüs ve sukulent isteyen arkadaşlar özelden talep ederlerse daha iyi olur. Çünkü unutuyorum uğramayı bu başlığa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-09-2008
|
arkadaslar bir birimizden celik yardımı yapsak katılan olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kemut Kemut; Daha açık belirtirseniz sanırım daha net anlaşılacaktır. Çünkü ben pek birşey anlayamadım. Bu başlık zaten kaktüs türündeki bitkilerin alışverişi için açılmış durumda. Olanlar olmayanlara elindeki türlerle yardımcı oluyor. Böylece kaktüs kardeşi oluyoruz.Yoksa ben yanlış mı biliyorum? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
dikenli çiçek dostları hepinize iyi akşamlar bende 120 kadar kaktüs var paylaşabileceğim 10 tane kadar neden diğerlerine kıyamıyormusun derseniz diğerlerini yeni aldım üç ay kadar oldu daha pek serpilemediler uykudalar uyanınca isteyen arkadaşlara seve seve yollarım şimdi kalanşo ve echeveria yollayabilirim başa bela olur demesseniz bolcada tubiflora yollayabilirim tabi sizlerde bende olmayan çeşitleri gönderirseniz hayır demem birde tavsiyem olacak antalya ve civarında oturuyorsanız taner angay beyin serasına mutlaka gidin elinde 4000 kadar çeşit var kolleksiyonunuza çok çeşit koyabilirsiniz iyi akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Merhabalar cennetbahçesi.Yazınızı okuyunca çok sevindim.Ben daha önce kalanşo başlığına yazı yazdım fakat ilgilenen olmadı.Benim bir tane pembe kalanşom var ve o kadar çok seviyorum ki onu.Çiçekçileri gezdim farklı renklerini almak için ama yok dediler.Bana kalanşonuzdan çelik yollarsanız çok mutlu olurum.Birde bir taneceik kaktüsüm var.Türü Chamaecereus silvestrii sanırım.Çok benziyor.Durumu çok kötü.Toprağı sanırım normal torf.Ana kaktüs öldü ve bir sürü yavrusu vardı.Bende onları kurtarmak için ayırdım ve kış olduğu için hiç sulamadım.Şimdi uçları hafifççe büyümüş ama yinede sağlıksızlar.Şuandan itibaren ne yapmalıyım.Çok üzülüyorum onun için.Teşekkürler şimdiden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba Ben 1 hafta önce tohumdan kaktüsler ektim.Aranızda tohumdan yetiştiren mutlaka olmuştur.Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.Teşekkürler Düzenleyen jineop : 09-04-2009 saat 21:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-09-2008
|
sn osman evet dogru anlamıssınız.ne bilim kaktusleri paylasmak gerek demi arkadaslar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
İşte sözünü ettiğim kaktüs ve sukulentlerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Merhabalar arkadaşlar.Daha öncede yazdım ilgilenen olmadı.Bana da kalanşo çeliği vermek isteyen yokmu?Bende pembe var isterseniz bende ondan çelik yollarım.Şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Ağaç Dostu
|
kardeşliğin adı var kendi yok galiba..darılıyorum arkadaşlar.. bende kaktüs isterim ama kimseden ses çıkmıyor.. kalanşonun kırmızısından bende bir tek dal var,1 ay kadar önce diktim toprağına bile alışmadı daha.. eğer önümüzdeki aylarda serpilirse veririm neden olmasın.. elimde 6 çeşit kaktüs var.. 5 tanesini yeni diktim, bir tanesi 2 kişiye verebilecek kadar gelişken..ama ismini bilmiyorum..kılıç gibi uzun etli yaprakları var ve yaprağın kenarında yoğun olmamakla birlikte dikenler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Ağaç Dostu
|
foto ekleyemiyorum malesef makinem yok..ama ekleme şansım olduğunda ekleyeceğim..telefondan çekip pc ye attırtabilirsem artık.. kendimde telefon kullanmadığım için fotolar gecikecek.. ama internetten bulup gönderebilirim resimleri..hani isimleri açısından.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Elinde, bana yollayabileceği 1 sukulent çeliği olan arkadaş varmı burada acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
sn Güngör Salman Adresimi özelden yolladım..İlginize çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Ağaç Dostu
|
güngör hanım, bende adresimi yazdım özelden. yalnız bir yanlışlık yaptım unisex bir isminiz olduğundan dolayı .. kusura bakmayın.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|