Sevgili Arkadaşlar Nükleer fizikçi bir dostumla konuştum, kaktüs ile radyasyon arasındaki böyle bir ilişki kurmak tam bir komediymiş haberiniz olsun.. Kaktüsler evrendeki en muhteşem yaratıklardır ve onları onlardan bir şey beklemeden kara sevdasına tutulmanızı diliyorum

)
Radyasyondan ve zararlı etkilerinden ürken arkadaşlara haddim olmayarak diyorum ki;
1)Korunmak için kaktüslere güvenmeyin, kendi önleminizi alın.
2)Radyasyon, uzayın derinliklerinden gelen kozmik ışınlardan tutunda , güneş den, kırda yürürken altınızdaki bir kayadan da gelir, bir sağlık kuruluşunun tedavi ve teshis araçlarından da üretilir (özellikle tomografi cihazlarından mümkün olduğunca uzak kalın)
3) Günde içilen bir paket sigara yüzünden akciğer filminin olusturdugu etkinin iki kati radyasyon enerjisi emilimi oluşuyormuş. Sigaradan uzak duralım.
4) Radyasyona maruz kalıyorsak kaktüslere güvenmek yerine süt ve süt ürünlerine ağırlık verelim(kan yağlarınıza dikkat edelim, sorunlu olanlar için yağsız ürünleri tercih edelim).
5) Teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda, yeşili yok edip ozon tabakasına delikler açtığımız sürece tüm dünyayı kaktüs bahçesi haline getirsek bile radyasyondan kaçışımız olmaz.
Sevgiler...