![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugüne kadar hiç kaktüs ve sukulentim olmadı ama bugün tam 40 adet çiçeğim oldu. Sevgili Mucip Bey ve Mehtap Hanım beni çok mutlu ettiniz. Cömertliğiniz karşısında dilim tutuldu. Çok teşekkür ederim. Artık bu kardeşlikte ben de varım. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sayın Sempe, nasıl yani 40 tane kaktüs ve sukulentiniz mi oldu? Anlamadım, yani anladım da acaba doğru mu anladım dedim ![]() Şimdi sizde 40 tane kardeşliğe açık kaktüs ve sukulent mi var? Evet derseniz bundan sonraki mesajımda sadece bundan yollayacağım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
sonreis mesaj kutun dolmuş dostum, güle güle büyüt diyecektim de ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında 43 taneymiş yanlış saymışım. Henüz hepsini tanıma ve bilgilenme aşamasındayım. Kardeşliğe yazma amacım Mucip bey ve Mehtap hanımın cömertliğini ve kalplerinin büyüklüğünü herkese duyurmaktı. Ataser size cevabım olumsuz olacak. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sembe size katılıyorum.Allah işlerini rast getirsin.Benimde hiç yoktu 2 tane oldu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu güzelliğe bakarmısınız. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bundan bulmak lazım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Doğal yaşam tutkunu
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
Sevgili Sempe Bu kadar kaktüse siz yanlız mı bakıyorsunuz? Eminim başka çiçekleriniz de vardır. Eşiniz veya çocuklarımız yardım ediyor mu? Ya da nasıl başa çıkıyorsunuz? Yanılmıyorsam aynı zamanda çalışıyorsunuz? Özel bir mekanınız varmı ev içerisinde mi bakıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bütün çiçeklerime yalnız bakıyorum. Biraz zor oluyor tabi. Ev bahçeli çiçeklerin çoğu dışarıda. 3 yaşındaki oğlum çoğu zaman "anne sana çiçek getirdim" diyerek ufak zararlar veriyor. Bakalım zaman ne gösterir şimdilik böyle.![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Doğal yaşam tutkunu
|
Çok zor olmalı. Sizi kutluyorum. Bir yardımcı bulmalısınız. Eşinizin katkıda bulunmamasına şaştım ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Doğal yaşam tutkunu
|
Kapalı bir sera oluşturursanız bahçede daha verimli olabilir. Benim Antalya' da böyle bir kapalı yerim var. Özellikle kışın bakım çok daha kolaylaşıyor. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Doğal yaşam tutkunu
|
Bazı çiçekler serada gerçekten şaşılacak şekilde gelişip güzelleşiyor. Ama ısı ve nem düzeyi devamlı kontrol edilmeli. Bazı komşularım naylon ve benzeri materyallerden kullanarak oluşturdular.Pek verimli olmadı. Biraz masraflı ama cam ve pvc olmalı. Benim daha ziyade eşim ilgilendiği için bu kadar biliyorum Ama yine de yardımcı olabilirim. Fakat sizin eşinizi de işin içine sokmanız şart Bu kadar çiçekle zorlanırsınız. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Üçüncü sıradaki lithops değil ve de Koçtaş'tan alındı. Heyecanla araya karışmış. Düzeltir özür dilerim... Bugün de Taner Bey paketimi kargoya verdi, yarın onlara kavuşacağım. Yine bir sürü saksıya ihtiyacım var, ne güzellll ) |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkilerde yola çıktı Taner beyden gene ![]() bende elimdekileri yayınlayayım bir ara ama bendekiler çok farklı bir başlık yapayım bari ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkilerde hep lithops, paylaşabileceğimiz türlerden bir sonraki siparişlerimde isteyeceğim. aslında hep bir olup Taner beye yardım ederek elindeki envanteri ortaya çıkarsak da herkes faydalansa en güzeli olacak galiba. Hala çok acemiyiz, ve malesef elimizdeki türleri bile tanımakta zorlanıyoruz. Bence yeni bir başlık açarak elimizde olan türlerin isimlerini ve mümkünse hem bizdeki hemde orjinal veritabanındaki resimlerini koyarak bundan sonraki araştırmalar ve satın almalar için bir katalog hazırlamalıyız. Dar bir grup olsa da bir kaçımız birbirinde neler var biliyor ama bence bu yeterli değil, önce elimizdekileri tanıtıp daha sonra da çok hoşumuza giden türleri ortaya koyarsak sanırım gene zevkli ve biraz daha öğretici olacaktır. p.s: bende 9 tane istedim ![]() nereye koyacaz biz bunları yaaaaaaaaaa alırken iyi de muhafazası ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Taner bey'in elinde olan lithopsların listesi merkalısına fiyatları da yanında ama fiyatlar değişebilir aklınızda olsun.Lithops aucampiae v.euniceae C-48 3 YTL " Kuruman form C-12 4 bromfeldii v.bromfeldii 3 " v.glaudinae 3 " v.mennellii 4 dinteri v. dinteri 3 " v.brevis 3 " v.frederici 3 " v.multipunctata 3 dorothea 3 fulviceps aurea 5 hallii 3 " White form 5 " v.ochracea 3 helmutii 4 julii ssp. fulleri 3 " " v.rouxii 4 lesliei ssp.lesliei 3 " " "albiflora" 4 " " "albinica" 5 " " v.minor 4 " " v.venteri 4 meyeri 4 otzeniana 3 olivacea 4 pseudotruncatella 4 salicola 3 schwantesii 3 villetii 4 doboeri 3 werneri 6 (biraz problemlidir) Dinteranthus wilmotianus v.impunctatus 5 ( " " ) Pleiospilos nelii 3 Lapidaria margarethae 4 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
bromfeldii v.bromfeldii dorothea hallii julii ssp. fulleri otzeniana salicola schwantesii Pleiospilos nelii Lapidaria margarethae bunlar da benim aldıklarım bugün elime geçti akşama resimelrini koyarım ![]() keyfim yerine geldi valla |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|