![]() |
Alıntı:
Benim kamkuatım 2 senedir bahçede dikili, geçen sene sonbaharda bahçeye diktim, kışı bahçede geçirdi bir sorunlan karşılaşmadım, bu sene de üstü meyve dolu, örtü altınada almadım. Saygılarımla |
Hasat yaklaşıyor.
1 Eklenti(ler)
Sonunda hasat mevsimi geldi.Tadına varacağız inşallah.
|
4 Eklenti(ler)
kamkatlar oldu sayılır. Saksıdakilerden birinin sorununu çözemedim ,yapraklar küçük ve sarımsı ,meyveler diğerlerinin yarısı kadar. çinko ,azot,demir verdim birşey değişmedi.
|
Benim kamkatımın meyvaları aralıklarla düşmeye başladı üstün de 3 tane meyvası kaldı. Birkaç tane de yaprak dökülmüş sebebi ne olabilir acaba?
|
Yaprakların arkalarında ve gövdede zararlı kontrolü yapın. Koşnil olablir.
|
Sn. Ahmet salih,
Mangan eksikliğide böylesi yaprak sararmalarına yol açıyor. Sn. günebakan, meyvelerin ilk tutanları çabuk olgunlaştığından fazla tutunamayıp düşüyorlar. Yapraklarındaki dökülmelerin 2 sebepi olabilir. Kumkuatınız sıcak ve soğuk arasındaki aranın fazla olduğu bir ortamda olduğundan strese giriyordur. Diğer sebep köklerinde problem olabilir, saksı altından fazlalık suyun tahliye olduğundan ve saksı altındaki deliklerden köklerin hava aldığından emin olun. Saksıdaki toprak, bahçe toprağı ise sıkışmış olabilir. |
Teşekkür ederim Sergüzen ve Mutlu kutlu ilk işim hepsine de bakmak olacak):
|
Merhaba. Foruma yeni üye oldum. Kumkuat fidanlarını nerede bulabileceğimi bilen var mı acaba? İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. teşekkürler:)
|
forumun satış bölümünde satan arkadaşları bulabilirsiniz.
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Sinaninci,
Bahçede bulunan Kumquatlar balkondakilere nazaran daha dayanıklı oldukları kesin bu sene benim balkonda bulunan saksıdaki ağacın yapraklarında yer yer resimde görülen çürümeler meydana geldi sebep ne olabilir ? |
Sn. turco,
Hasarlı yapraklar, sanki galeri güvesinin yaprakta oluşturduğu hasarlı bölgelerin incelmesi sonucu kuruması gibi görünüyor. Yaprakları kontrol edin, yaprak zarı altında harita gibi desen çizilmiş ve en ucunda toplu iğne başı kadar bir canlı varmı diye. Son olarak kamkatlarınızda mangan eksikliği var, bu yüzden yapraklarda dalgalı sararmalar oluşmuş. |
Alıntı:
|
Şu isimde ve şekilde preparat var diyemeyeceğim. Biliyorsunuz dozunu ayarlamak epeyce profesyonellik isteyen bir iş.
1-2 Aya kadar, bahar gelmeden hazır hale getireceğimiz etkili bir karışım hazırlığındayız. Karışım hazır olduğunda bitki için gerekli bütün iz element ve besinleri içeren bir karışım olacak. Haberiniz olur sanırım hazır olduğunda. Teşekkür ederim. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 118113 Eklenti 118114 Eklenti 118115 Ayrıca fizyolojik bir etki de gözardı edilmemeli. Örneğin gübre yanığı gibi .Yaptığınız uygulamalarınızı yazarsanız belki bir bilen çıkabilir. |
Sevgili İzzet bey,
Yapraklarda sararma yok sadece yer yer çürümeler meydana geldi.Aynı şartlarda ev içinde muhafaza ettiğim saksıda aynı olay görülmüyor. Ayrıca Sn.Mutlu Kutlu'nun sorduğu güve araştırmasında yapraklarda rastlayamadım. Sebep ısı farkı olabilirmi balkon içeriye nazaran daha rutubetli ve geceler bayağı ayaz alıyor. |
16 sayfa okudum gözlerim ağrıdı.Burada bir markette kumkat satılıyordu ben de hiç tanımadığım bu meyveye baktım baktım ,allah allah ne meyveler varmış dünyada dedim oradan ayrıldım ,daha sonra bir arkadaşımla kurutulmuş Trabzon hurması hakkında konuşurken onun aklına geldi ," Ben Rusya'da Kurutulmuş minik portakallar satan bir Türkmen genciyle tanıştım" demişti.Ben de kurutulmuş portakallarla ilgili internette araştırırken kamkata rastladım ,bu sitede de konuyu görünce saatlerdir okuyorum.Bir yandan da zaten bir greyfurt,bir de portakala zor yeten ön bahçede hangisinin yanına dikersem uygun olur diye düşünüyorum, yakınlarda bu fidandan edinmek farz oldu çünkü yazılanlar hem yüreklendirici hem de güzel ,herkesin eline sağlık.hemen çevrede araştırmağa başlıyorum,bir yandan da Aydın'da cadde kenarlarında çok güzel turunçlar var,çekirdeklerinden birkaç tane çimlendirmeğe başlamalıyım...
|
Sn.Yasarugur,
Kumkuatı ön bahçenize turunçgillerin yanlarına dikebilirsiniz diye düşünüyorum aynı familyadan olduklarından yerini yadırgıyacaklarını sanmıyorum. Bu konuyla ilgili Sn.Mutlu Kutlu size fide hususunda yardımcı olur. |
Alıntı:
|
Sn. oktaysen508,
Hazırlayacağımız besin karışımı hazır olduğunda sizinde mutlaka haberiniz olur. |
3 Eklenti(ler)
bu da benim yeni aldığım kamkat fidanı uç kısımdaki yapraklar biraz sararmış ve içe doğru kıvrılmış gibi bu durum normal midir?
|
Sn.İzzeterisen,
891 no.lu mesajda sorduğum yapraklardaki çürümeler sizin teşhis ettiğiniz gibi fizyolojik etkilenmeden meydana geldiğine kanaat getirdim. Sebebide evdeki sıvı gübre vermediğim saksıda böyle bir etkilenme şu ana kadar olmadı ancak mesajda görülen saksı balkonda ve sıvı gübre verildi büyük bir olasılıkla gübre biraz kuvvetli geldi. Şu anda normal su ile yapılan haftalık besin harici katkı olarak gübre vs.vermiyorum çürümeler neredeyse durdu. Lekeli yapraklarda henüz tamamen düşmedi.Bu arada saksıyı içeri aldım. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Romantik'den gelen kamkatımın ilk meyvesini bugün yedim:)
Gerçekten özel bir tatmış, sanki az şekerli portakal reçeli gibi :) Eklenti 119366 Teşekkürler Sayın Romantik... |
Arkadaşlar,
Kumquat çekirdeğinden çimlendirme yapan varmı varsa dayanıklığı ne derece oluyor? Benim şu ana kadar denediğim tüm çekirdekler 2-3 cm boya geldikten sonra maalesef daha fazla büyümeden telef oldular problem nedir bulamadım. |
Sevgili turco,bu yıl 7 tane çimlendirdim, bir tanesi telef oldu. Sağlık durumları şimdilik iyi görünüyor ama tek sorun gelişimleri çok yavaş. Aynı zamanda ektiğim turunçlar bunların neredeyse 3 katı boya ulaştı.
|
Alıntı:
Kamkatınız çok şirin gözüküyor. Afiyet olsun. Diğerleride yakın zamanda olgunlaşacaktır. |
Sayın Romantik, kamkat çimlenmeden sonra kaç yıl sonra meyve vermeye başlıyor acaba!..
İyi yıllar, |
Alıntı:
Biz Turunçgil üretimimizi çöğürden yetiştirdiğimiz fidanları aşılayarak yapıyoruz. Aşılı fidanın avantajı erken meyveye yatması ve daha sağlıklı olması. Tohumdan üretimde çok uzun yıllar sonra meyveye yatıyor.Aslında Üstadımız M.Saygının bu konuda geniş açıklaması var, bence turunçgil meraklısı bütün arkdaşlarımzın dikkatli okuması gereken bir yazı. Aşağıda linkini veriyorum. Oradan ulaşabilirsiniz. Sevgi ve Saygılar. Sizede iyi yıllar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=105 |
Bugün ,Aydın Kipa'da kumkuat meyvesi 19 tlye satılıyordu .Pakette 18 adet vardı.
|
BESİN EKSİKLİKLERİ TESBİT KILAVUZU - NARENCİYE
Mikrobesinler Çinko: Genç yaprakların küçük ve mızrak şeklinde olması İç damarlar arasında kloroz Yaprak boyunu küçülten sarı beneklenme, yaprak boyunda kısalma Çiçek ve meyve miktarında azalma Küçük ve az su içeren meyve oluşumu Mangan: İç damarlar arasında kloroz Yapraklarda koyu yeşil zemin üzerinde açık yeşil alacalık Genç yapraklarda dökülme Çinko eksikliğinden daha az etki görülür ancak yapraklarda daha fazla solgunluk Meyve boyunda küçülme ve miktarında azalma Bor: Petiol ve damarlarda dalgalanmaların olduğu küçük ve şekli bozuk yapraklar Boğum aralarında kısalma, sarımsı-gri renk ve yapraklarda kalınlaşma Floemde çökme Meyve kabuğunda biriken zamk oluşumu Kalın kabuğu olan küçük ve deforme olmuş meyve oluşumu Meyvelerde dökülme Demir: Genç yapraklarda tipik “ince retikulum kloroz”u görülmesi Orta ve yan damarları yeşil kalan sararmış yapraklar Molibden: Yaşlı yapraklarda sarımsı lekeler Yaprak alt yüzünden lekelerin kırmızımsı-kahverengi görülmesi Çiçek ve küçük meyvelerin dökülmesi Bakır: Fazla azottan kaynaklanan gibi görünen yeni geniş yapraklar Bazı çeşitlerde gövde ölümü Sürgünlerde geriye doğru ölüm ve canlı odun dokusu ile birleşme yerinde birden fazla sayıda tomurcuk oluşumu Genç odun dokusunun yeşil kabuk dokusu altındaki zamk paketleri ve meyve, sürgün ve yapraklarda kahverengi nasırlaşma Makrobesinler Azot: Yaşlı yapraklarda sararma,zayıf vejetasyon, küçük yapraklar İnce kabuklu küçük meyve oluşumu Fosfor: Yaşlı yapraklarda bakır renginin görülmesi Yaprak ve çiçek tomurcuklarının dökülmesi Pürüzlü, kalın ve süngerleşmiş kabuk oluşumu Meyvenin ortasında boşluk Kaba, kalın meyve kabuğu, soluk renkli, süngersi meyve ve aşırı asitli meyve suyu oluşumu Potasyum: Belirti daha çok meyvede gözlenir Meyve boyunda küçülme ve kabuğunun düz ve ince olması Yaprak ve meyvelerin erken dökülmesi Küçük, ince kabuklu meyve oluşumu Meyve suyu asitliğinde azalma Magnezyum: Yaşlı yapraklarda yaprak ucundan sapına doğru uzanan “V” şeklinde sararma Alt yaprakların dökülmesi Şiddetli belirtilerde erken meyve dökümü Kalsiyum: Genç yapraklarda kenarlardan ortaya doğru sararma, yeni saplarda ölüm Filiz ve petiollerde zayıf gelişim ve bunu sonucu olarak susuzluğa karşı dayanıklılıkta azalma Çiçek ve meyve dökümü Kükürt: Küçük ve sarı genç yaprak oluşumu ALINTIDIR: http://www.izotar.com/besin3.htm |
Alanya'da Kamkat
2 Eklenti(ler)
Sayın Romantik, işte kamkatlarımın şu anki halleri. Hiç bu kadar çok meyve vereceklerini düşünmemiştim.
Acaba mandalina da güzel olur mu evde, denesem mi. Sizde Rize Mandalinası var sanırım. Ama salonda ve saksıda yetiştirmek istiyorum. Ne dersiniz? Eklenti 120532 Eklenti 120533 |
Alıntı:
Seher Hanım Maşallah, Gelinlik kızlar gibi duruyorlar. Çok çok şirinler, bende bu kadar çok meyve vereceğini tahmin etmemiştim. Rize Mandalinasınıda aynı şekilde ev içinde bakabilirsiniz. Saksıda rahatlıkla yetişen bir türdür. |
Kamkatıma Kardeş Geldi
2 Eklenti(ler)
Kamkat ikram ettiğim arkadaşım çok beğenince ertesi gün muhtemelen Romantik'ten kendine ve bana fide aldı.Bir kamkat meyvesinin bu kadar kısa sürede bu kadar verimli olması şaşırtcı:rolleyes:
|
Ben bir soru sordum Sayın Romantik'e ve kendisi de yanıtladı sağolsun. Ben fotoğrafları email ile de kendisine gönderebilirdim, sorumu email ile de sorabilirdim. Madem ki forumdayız paylaşarak katkımız olsun istedim, yanlış mıydı?
Sayın Sergüzen'in, Sayın Romantik'in son cümlesini alıp dikkat çekici bir renge dönüştürmesi nasıl bir durumdur acaba? Belki de alıntı yapmayı öğrenmeli kendisi. Bazen esnek olmak gerekir değil mi.. Saygılar herkese.. |
Cevabım size değildi. Niye alındığınızı anlamadım.
|
Narenciye hakkında
Merhabalar, ben forumda yeni aktif olmaya başladım.Narenciye fidesi yetiştiriyorum ve aynı zamanda portakal üreticisiyim. Kamkat,limequat,lime, calamondin,meyer limon fideleri yanında diğer narenciye türlerinin fidelerinide yetiştiriyorum. Ayrıca hobi amaçlı birçok egzotik meyveninde fidesini yetiştirmeye çalışıyorum.Yetiştirdiğim bitkilrden bazıları şunlar; böğürtlen,yer kirazı,pepino,guava,passion fruit,natal eriği,mersin,pitahaya,limon otu,feijoa v.s. Arkadaşlarla görüş ve tecrübelerimi paylaşmak isterim. Saygılarımla.
|
Bizim buralarda (Silifke) kamkat sanırım yaygınlaşmaya başlamış. İstanbul'dan bir haftalığına Silifke'ye geldim; markete paketler halinde kamkat meyvesi gelmiş. Bir pakette en az 20 tane vardı ve 4 küsür liraydı.
|
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan bir yıllık kamkat fidelerim. Hala 2-3 cm boydalar, gelişmiyorlar. Aynı saksıda 5-6 tane vardı, sadece bu ikisi kaldı, diğerleri kurudu.
|
3 Eklenti(ler)
Yaklaşık iki yıl önce sayın Romantikten aldığım kamkatımın bu seneki durumu
Üzerindeki meyveleri tamamen yemeden kamkatın bir hatıra fotoğrafını çekeyim dedim. Herkese tavsiye ederim evde balkonda veya bahçede yetiştirebileceğiniz dekoratif , kompakt , hoş kokulu çiçekli ve meyvesi yenilebilen bir bitki daha ne olsun... |
Sayın plantae,
Kamkatınız çok şirin gözüküyor, iyi bir bakım yaptığınız belli. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025