![]() |
sergüzen arkadaşım yardımın için çok teşekkürederim , kumkatımı saksıda yetiştiriyorum ve üçgül denilen bitkiye aşılanmış , gecenlerde aşı yerının altından fliz çıkmıştı oradan farkettim , anaç üç gül olduğunda kullanacağım toprak sizin söylediğiniz karışım olabilirmi yine ?
|
1 Eklenti(ler)
Yaprakları hastalanarak içe doğru kıvrılan kumquatın budadığım tüm yaprakları yerine anaçtan fışkıran yeni yapraklar Turunç olabilirmi?
|
Alıntı:
Resimden anlayamadım ama aşı yerinin altında çıkan sürgünler turunçtur, o yüzden aşı yerinin altında çıkmaşsa kesip atabilirsiniz ama aşı yerinin üzerindeyse çıkan sürgünler kesmeyin. |
Aşı kaynama altından çıkıyorsa taze sürgünler kesin turunçtur. yapraklara bakıncada turunç yağrağı gibi görünüyor.
Bu arada limonu kuşa çevirmişsiniz, yapraklarda galeri güvesi takibi yapın taze sürgünleri seviyor bu böcük. Toplu iğneyle yaprak zarı altında ilerliyen galeri güvesini iğne ucuyla delip öldürün. yaprağın tamamını hasat etmeye gerek yok. |
arkadaslar daha öncede yazmıstım cevap yazan almadı.tekrar sormak ıstıyorum.benım kumkatımın meyvelerı buyumeden sararıyo sebebı ne olabılır?bılgı veren olursa çok sevineceğim lütfen.....
|
karakuş arkadaş kumkatının topra suyu yeri nasıl ?
|
merhaba bir sorum olacak bu kamkatın çekirdeklerinden dikip aşlasak olurmu
|
Alıntı:
|
eğer yabanlar tutarsa elimdeki aşılı kamkattan yaprak aşısı yapacağım
|
1 Eklenti(ler)
Romantikten aldığım kamkatım dışarıdaydı çalarlar diye içeri aldım bakalım meyvalarının tadına bakabilecekmiyiz:)
Eklenti 112547 |
İyi yapmışsınız çalabilirler hele birde geçenlerde televizyonda profesör doktor İbrahim Adnan Saraçoğlu kumkuatın faydalarından bahsediyordu bunu izleyenlerin canı çekebilir. Canlı yayında 10 tane kadar sulandıra sulandıra yediler insanın canı çekiyor:D Ne kadar profesörde olsa yetiştiricilik hakkında hiçbirşey bildiği yok, ''Kumkuat yazın dışarıda yetişir (İstanbul şartları için) ama kışın mutlaka içeriye alınması lazım.'' dedi.
|
bende kamkat aldım üzerinde 20 tanemeyvesi vardı 40 tl aldım 2 yaşında
|
sn oktaysen kamkatım balkonda duruyo.topragıda gubrelı toprak.topragı kurudukcada suluyorum ama yınede yaprakları sarı ve damarlı.meyvelerıde zeytın buyuklugunde ama sararıyo hatta turunc rengını aldılar bıle ama sebebını bır turlu anlamıs degılım.bugun havalar sogudu dıye ıcerı aldım salonda duruyo.salonun petegını yakmıyorum acaba kısı orda gecırebılırmi.yardımınız ıcın tesekkurler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kamkatınızın tadına yakın zamanda bakmak nasip olacaktır. Gelişimi güzel duruyor. Sağlıklı. |
ilgilendiginiz için çok teşekkürler.
Alıntı:
|
bide kumkat fidanlarının ithalleri saglıklı olur dıye bısey okumustum.kumkatımı antalyada ziraatten aldım yani yerli acaba bununda etkısı olbılırmi.
|
Teşekkür ederim sn. Romantik dört gözle meyvaların sararmasını bekliyorum:)
|
Alıntı:
|
Sn.Mutlu Kutlu,
Limonu mecburen budadım yoksa tüm fide güveden dolayı kurumaya yüz tutmuştu.Şu anda da yaprakları pek sağlıklı değil renk sorunu oluştu. |
arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım.bir kamkat sevdalısıyım.ama tadına daha bakamadım.
|
Merhaba;
Ankara'daki evimde 1,50 m boylarında saksıda bir kamkatım var. Malum hava şartlarından dolayı, bu hafta balkondan salona aldık kendilerini. Balkondayken yaprakları yapış yapış ve pütürlü olmaya başladı, ayrıca yer yer sarı-kahve pullu birşeyler var. Islak mendille yapraklarını temizlmeye çalıştım biraz düzeldi. Acaba sorun nedir Yardımcı olursanız sevinirim. http://i34.tinypic.com/2vx28fq.jpg http://i34.tinypic.com/ou4hv4.jpg http://i33.tinypic.com/2wq8qo9.jpg |
Sn .çiko44,
Kamkatınıza kabuklu bit musallat olmuş anlaşılan, bu bitleri öldürmek için bir çok ilaç var. Siz yinede elle mücadele edin tamamını yok edin. Kamkatınızıda biraz budayıp form verirseniz daha güzel olur, bir kazık dikip gövdeyi doğrultun. Kamkatınız çok bakımsız görünüyor, besinsiz ve az güneşli bir yerde kalmış anlaşılan yaz boyu. |
Mutlu Kutlu'ya benimde bir sorum olacak.
Anaçtan filizlenen Turunç filizlerini temizledim ama Kamkat aşısında henüz bir gelişme yok baharda tekrar canlanma olasılığı nedir? |
Alıntı:
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. -Budamak için belli bir mevsim var mı? -Nasıl bir besin verebilirim ? (elimizde çim için yanmış hayvan gübresi ve şeker gübresi var) |
Sn. turco,
Turunç kısmında filizlenme olmuş, aşılı kısımdan filizlenme olmadıysa. Aşılı kısım ölmüş demektir. Aşılı kısmın en üst noktasından bir bıçak burnuyla kabuğu açmaya çalışın, kabuk hala canlıysa hala ümit var. Kabuk kurumuş gibiyse ümiti kesin. Sn. çiko44, Budamanın belirli bir mevsimi yok, istediğiniz bir zaman fazla abartmadan budayabilirsiniz. Besin olarak kesinlikle şeker gübresi vermeyin. Yanmış hayvan gübresi vermeniz yeterli. Bulabilirseniz demircilerde demir tozu olur, 1 avuç demir tozunu saksı yüzeyine bırakmanız bitki sağlığı açısından çok iyi olur. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benim kamkat birçok meyvesini döktükten sonra büyütebildiği meyveler ile karşınızda. Meyveler ilk aldığım zamankinden daha iri, bakalım tatları nasıl olacak. |
Nariel,balkonda mı kamkat ve kaç senelik?
|
Alıntı:
Söylediğiniz gibi kamktımı altlarından biraz budadım, kabuklu sarı bitleri de ıslak mendille tek tek temizledim ve balkonda güneş gören bir köşeye çıkardım. Bitki bir nebze olsun canlandı (mevsim itibarile de bundan iyisi olmaz sanırım :p ) Ankara da malum gece hava 0°C yi görmeye başladı. Kışın balkonda bıraksam (cam balkon) acaba olur mu? yoksa salona mı alsam? |
Bende teşekkür ederim,
Bitkiyi koyacağınız yer 0 derecenin altına düşmemeli, yoksa ölebilir. O dereceye düşmeyecekse balkon veya başka bir yer farketmez, alabildiğince fazlaca güneş gören bir yere koymalısınız bitkinizi. |
2 Eklenti(ler)
Nihayet saksılara alabildim,umarım sağlıklı büyürler.
|
3 Eklenti(ler)
Pepinolarımı bahçesine aktardığım akrabamızın bahçesinde bulunan iki saksı Kamquattan birini bozulmağa yüz tuttuğundan bahçeye aktardık sonradan tekrar eski formuna kavuştu ekli resimlerde saksıdaki ve bahçedeki fideler hakkında Sn.Mutlu Kutlu ve Romantik Serseriden yorum bekliyorum.(Son resim bahçeye aktardığımız)
|
Yaprakları ve sağlıkları gayet iyi. Bence bozulan kamkat, saksı altındaki deliklerden hava almadığından yaprak dökerek bu durumu belli etti. Saksı altlarında tabak gördüm. Tabaklı saksılara, saksı ve tabak arasına eşit kalınlıkta 3-5 parça taş vb. malzemler koyarak saksının suya olan temasını kesmelisiniz. Bahçeye aktardığınızada bekleyip görmekten başka bir şey yapamazsınız.
|
Teşekkürler sevgili Mutlu Kutlu.
Tavsiyeleriniz bizlere ışık tutuyor. |
1 Eklenti(ler)
Havalar sıfır dereceye ve altına düşerse üzülebilirsiniz. Ben kumkatlarımı kışın Bursada kapalı bir mekana alıyorum. Bahçemdeki mandalina ağacını da (3 m boy) bu ayın sonundan itibaren kalın bir naylon ile sarıyorum. Bu sayede kumkatlar üç yaşında, mandalinam ise on yaşında. Gözden uzak olan portakalımı örtmüyorum, zavallı her yıl donuyor ve ertesi yıl tekrar sürgün veriyor. Mandalinamın son durumu.
|
Maşallah.Çok güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Kamkatım sararmaya başladı.
|
Sayın drdom Kamkatınızdaki son durum nedir ?
|
Haklısın sevgili Sergüzen,
Havalar biraz daha serinlediği takdirde bizde örtü altına almayı düşünüyoruz tavsiyelerine teşekkürler. |
Sayın Romantik;
Kamkatım 22.11.2009 tarihindeki resimleri bir önceki mesajımda görüldüğü gibi sararıyor.Ordu'nun iklimini seven bir meyve olduğunu düşünüyorum.Bakımda ve verimde sorun çıkartmıyor.Meyvelerini tadınca seneye sayısını daha da çoğaltabilirim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025