![]() |
Merhabalar,benim de limonum var :rolleyes: iki hafta önceye kadar kötü ve küçük bir saksıda,killi bir toprağın içinde duruyordu.Sonradan gördüm,mutlu oldum nasılsa hiç farkına varmamışım.Hemen bir kaç çeşit iyi toprak karıştırdım yarım metre derinliğinde toprak bir saksının içine,limonun saksısıı değiştirdim.Yaprakları biraz deforme olmuş,şekil bozuklukları var.Saksısını ve yerini sevdi sanırım,acaba yapraklar düzelir mi ? Ankara'da yaşıyorum,limonum için en uygun yer neresi olur ? Ne kadar su vermeliyim...Aşılama yapmak istemiyorum,turunç meyve istiyorum,minacık kavanozlara turunç reçeli yapıcam :rolleyes:
|
Alıntı:
Aylara göre değil ama saksı harcının durumuna göre sulamaya karar vermelisiniz.Üstten 2-3cm kadar kurumuşsa toprağınız, sulama yapmalısınız.Turunçgiller köklerinin nemli kalmasından hiç hoşlanmıyorlar, o yüzden sulama yaparken buna dikkat etmelisiniz ve drenajı çok iyi bir saksı harcı oluşturmalısınız. Bulduğunuz toprak verimli görünebilir ama yeni çıkan köklerin mantar gibi oluşumlardan etkilenmemesi için çekirdeklerinizi hazır torflar gibi steril bir yetiştirme ortamında çimlendirmeniz daha doğru olacaktır. Süt şişesinin yüksekliği ne kadar bilmiyorum ama çekirdekten çıkan kazık kök dibe vurup, kıvrılmadan daha büyük bir yere almanızı öneririm.Kıvrılan kazık köklü bir turunçgil ağacı tüm ömrü boyunca bunun sıkıntısını çekecektir. Turunçgil fidenize boyu 5cm olana kadar gübre vermeyin.Daha sonra mümkünse NPK oranı 5-1-3 olan ya da en azından 3-1-1 oranında bir gübre uygulayın.Şubat sonunda gübreşemeye başlayın, seraya alma durumunuz yoksa eylül ayında sonlandırın gübrelemeyi.Turunçgil yetiştiriciliği başlığında daha detaylı konuşuldu. Bol meyveli ağaçlar dilerim :) |
Alıntı:
Ankara'da evde, güney cephesinde bir pencere önüğne koyarsanız çok iyi olur.Tüm gün doğrudan güneş görecekse öğleden sonra tül perde ya da benzeri bir filtrelemeyle güneşi görmesi iyi olur. Limonu bulmuşsunuz anladığım kadarıyla, aşı istemiyorum demişsiniz ama zaten aşılı olabilir.Aşısız, çekirdekten çıkmış bile olsa muhtemelen yine limon olacaktır turunç değil.Konuyla ilgili daha detaylı bilgi şu başlıkta var, okumanızı öneririm. Bir de sorularınızı seçtiğiniz en uygun, tek başlıkta sorarsanız forumumuz daha derli toplu kalacaktır :) |
Çok sağolun MSaygın.Firefox hata verdi,mesajı gönderemedim sandım,grip tekrardan gönderdim,başka konuya göndermişim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ağaç yaşadıkça kazık kök gelişimi sürecektir.Eğer ağaç yere, toprağa alıncaksa bu kıvrılmış kazık köklü fidanı kullanmamalıyız, ömrü boyunca problemli bir ağaç olacaktır.Eğer saksıda yetiştirecekseniz, ki öyle görünüyor, gövde yaklaşık olarak kurşunkalem çapına ulaşınca kazık kökü kıvrılan yerin üzerinden budayıp saksıya alabilirsiniz.Bence şimdilik yeni tenekeye alın, orada büyümeye devam etsin, daha sonra kökü budar asıl saksısına alırsınız. |
MSaygin,
Bu durumda Turunçgil Yetiştiriciliği başlığındaki benim şu mesajımdaki limon ağacımın akıbeti ne olacak? Onu toprağa almayı hiç düşünmüyorum. İçinde bulunduğu en büyük boy peynir tenekesinde de kökünün durumunu göremiyorum haliyle. Sonu belli bir yok oluşa doğru mu gidiyoruz ağacımla yoksa? :( |
merhaba,
Kök kıvrılması ile ilgili yazdıklarım daha çok fidan olurken dikkat edeceğimiz bir nokta.Sizin ağacınız uzun zamandır o tenekede yaşıyor artık, bu noktadan sonra kökü temizleyip budamak ne kadar doğru olur bilemiyorum.Saçak kökleriyle kendi kök yapısını kurmuştur zaten. Yalnız bence o ağaç artık o tenekede rahat edemeyecek hale gelmiştir, oldukça büyük.Bence hazır bakıma almışken onun saksısını da değiştirin, oldukça uygun bir zaman. Saksı değiştirirken aman harcın drenajı çok çok iyi olsun, turunçgilde en önemli konu o. |
Bunu tek başıma yapamam gibime geliyor benim...
Bu konuda uzman İstanbul'lu yardımsever gönüllü bir üyemiz var mıdır ki? :) |
bende sizden özenip bir pamuğa 2 tane limon koydum nezaman çimlenir acaba cuma günü pamuğa yerleştirdim
|
süs narı tohumu
Alıntı:
|
tugrulS,
Konu hakkında uzman bir büyüğümüz şu mesajda anlatmıştı nasıl yapmamız gerektiğini. Altı çizili ve koyu renkli yazının üzerine fareniz ile bir kez tıklarsanız ilgili sayfa kendiliğinden açılacaktır. Buna ilaveten Üretim Teknikleri (Tohum Çimlendirme/Çelikleme/Aşılama) başlığı altındaki Süs Narı başlığına tıklarsanız orada süs narı uzmanları var. Süs narı ile ilgili her türlü sorunuzu detaylıca cevaplayacaklardır. Forumda bilgi arayanların, bilgiye daha çabuk erişebilmelerini sağlamak için, sorularımızı ilgili başlıklar altında sorabilmek üzere önce forumun arama fonksiyonunu kullanıp, cevabını aradığımız konu ile ilgili daha önceden açılmış bir başlık olup olmadığını tarıyoruz genellikle. Yukarıdakine ilaveten; diğer süs narı yazışmaları da bu ve şu başlıklarda olmuş... Bu arada aramıza hoşgeldiniz der, hayırlı günler dilerim. |
Çimlenen Limonlarım :)
2 Eklenti(ler)
Merhabalar herkese,
Buradaki paylaşımlar sayesinde, ben de kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum.Ve bu da insanın psikolojik olarak kendini çok iyi hissetmesini sağlıyor.4 Araslık 2007 de 3-5 limon çekirdeği ile başlayan köklendirme maceram,14 Aralık 2007 de ilk sonuçlarını verdi,bunlardan 2 tanesi çimlendi.Bunları da 12 Ocak 2008 de ayrı ayrı saksılara aldım.Umarım en kısa zamanda küçücük fidancık olurlar :) Limon çekirdeklerinden çimlendirme yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem. Eğer eviniz kaloriferli ise,banyoyu kullanmaları,nem ve sıcaklık çok fazla olduğundan dolayı çimlenme çok kısa zamanda olabiliyor.İsteğe göre banyonun ışığını günde 2-3 saat yakabilirsiniz... Herkese sevgilerimle... |
Alıntı:
|
teşekkürler maydanoz..
|
Merhaba Bende Portakal Limon Ve Kücük Mandalina Benzeri Bir Fide Aldim önce Meyvalarini Sonra Yapraklarini Tamamen Döktü özellikle Portakalim Tek Bir Dal Kaldi Acaba Tekrar Yapraklanip Kendine Gelirmi Evde Ne Yapabilirim
|
Merhabalar Tekrar Birde Gardenyam Var üzerinde Bir çok Tomurcuğu Var Ama Acamadan Elimde Kaliyorlar önce Büyük Bir Hizla Yapraklarini Döktü şimdide Tomurcuklarini Ne Yapmaliyim Fikri Olan Varmi
|
Merhaba,
Iki minik limonum var iki ay once ektim, simdi 5 cm. civarindalar ama kac haftadir bir yaprak bile acmiyorlar, ve biri sararmaya basladi.Bunlar neden buyumuyor ki :((( Halbuki, nemine, suyuna ve topragina o kadar dikkat ediyorum ki...Biri bana yardim edebilir mi? |
Benimkiler de buyumuyorlardi, 1 hafta su vermedim, toprak baya nemliydi. Bir de baktim yeni yapraklar cikmaya baslamis :p Bence ara sira topragi hafif kurutmak lazim?
|
Ilginc oldugu kadar risklide bir yontem :) Bende deneyeyim umarim ise yarar...
Bu arada kac gundur bekliyorum birilerinin cevap yazmasini, kimseden ses cikmadi.Tesekkur ederim. |
:p Buradaki bilgilerden yola çıktım :cool: hepinize teşekkürler açıklayıcı bilgiler ve yorumlarınız için artık benimde salonumda bir limonum var... :p
http://img356.imageshack.us/img356/1...0356ra0.th.jpg |
Hayirli olsun Kop, umarim gelsitiginide gorursun , benimki aylardir hep ayni :(
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar..
4 ayda ektigim 20-25 çekirdekten hayatta kalan 3 limon Bunlar sağlıklı yetişsinler, bana yeter:) Eklenti 32537 |
ya çok güzel ben her gün bakıyorum fakat bi hareket göremiyorum üstelik toprak olsun güneş ve sulama olsun her şey iyi düzenli ama...:(
|
Deniz kizi suyunu azalt biraz, ben oyle yaptim ve 1 hafta sonra buyumeye devam etti :D Yakinda foto yukerim buraya
|
saol arkadaşım ya ben dün su verdim tohumun ucu göründü toprak kabarınca ve hiç kımldamadı heralde kök salmaya başladı yani köklenmese suda yüzerdi değil mi ay sevindim ya :D
|
yaklaşik 15 gün önce 13 cm lik saksıya 3 er adet çekirdek ektim o gün bugündür bekliyorum. Ama bir gelişme yok, tabii bilmiyordum 1 cm e ekileceğini biraz derine gömdüm zannedersem, acaba gene de çıkar mı yoksa yeni çekirdekler ekeyim mi? Bir de karanlıkta mı duracak bunlar yoksa aydınlıkta mı onu anlamadım, birileri karannlıkta durmasın demiş. Ne yapmam gerek? teşekkurler.
|
15 gün limon çekirdeğinin çimlenmesi için yeterli bir süre değil.Özellikle ısıtma uygulanmadıysa, şartları çok iyi değilse 1 ay kadar sürebilir, acele etmeyin :)
|
ya ben sizin koyduğunuz resimlere bakıyorum benim sksıda çıkan bitkilere pek benzemiyor sizinki limon sa benim ki ney papatya olabilir çünkü papatya tohumu düşmüştü içine. ya hala bekliyorum ben. geçengün çok sevinmiştim çimlendi diye fakat başka birşey çıktı:(
|
[B]sabah ilk işim limon[ çekirdeği dikmek olacak.banane ya bende limon istiyorum/B]
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025