![]() |
Penelophe
Büyük saksıya aldınız mı limonları? Ne alemdeler? Yakında meyve de verir sizinkiler:) |
Nevsune Hanım,
Bu hafta sonu kesin alacağım.:( :o Saksı değiştirmediğim için sanırım, son hallerinden farklı bir gelişim göstermediler. Fotoğraf eklerim.:) |
1 yaşında 50-60 cm lik bir limonum var. budamam gerekiyor. bu mevsimlerde pek budama yapılmadığını biliyorum. ancak kış sonuna kadar beklersem limon balkona sığmayacak bi hale gelecek. bu mevsimde budama yapmam limona büyük zarar verir mi?
|
Bugün ben de evdeki limonlardan 8 tane çekirdek çıkardım. Ilık suya bıraktım tohumları, ne yazık ki oksijenli suyum yoktu. Yarın sabah 500 ml lik su şişelerini kesip onlara dikmeyi planlıyorum, tohum boyu derinliğinde. Konunun başındaki gibi pamukta çimlendirmek risk taşımakta mıdır?
Eğer sonunda minik limon fidanlarım olursa, bilginiz sayesinde şanslı olacaklar. Onlara isim olarak isimlerinizi vereceğim. :rolleyes: |
merhabalar.bu yanda gördügünüz resim benim limon agacım 2 yaşında ama limon vermiyor çiçekte açmıyor neden.a bu arada ben bunu çekirdekten yetirştirdim aşıdan bahsedilmiş bunun için geçmi kaldım?şimdi kabını degişsem zarar verirmiyim baya büyüdü korkuyorum...yardımcı olursanız sevinirim.şimdi den tşkrler
|
sanırım resim çıkmamış :(
|
Mehmetalianil, tohum boyu derinliğinde ekin ve suladıktan sonra direk güneş ışığı almayan bir yere alın.
Oksijenli su olsaydı iyi olurdu aslında, çürümeyi engellerdi. Lütfen tohumlarınız çimlenince fotoğraflarını bizimle paylaşın.;) Kolay gelsin. |
ben de iki ay kadar önce saksıda limon yetiştirmeye başladım ve iki tane minik limon fidanım var şu anda..forumda okuduğum kadarıyla limon yetiştirebilmem için aşılamam gerekiyormuş.nasıl aşılanması gerektiği hakkında bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
|
Turuçgiller hakkında genel bilgi içeren şu sayfada, nasıl aşı yapılacağı da resimli olarak anlatılıyor.
|
Alıntı:
merhaba, Fotoğraf görünmüyor. Aşı için geç kalmış sayılmazsınız ama çekirdekten yetişen ağacınızın ne olduğu tam olarak belli değil.Turunç gibi yaygın kullanılan bir anaca bir limondan aşı yaptırsanız, daha sağlıklı bir ağacınız olur ve iyi bakılırsa bol bol da limon verir. Saksısını değiştirmek için sonbaharın sonunu bekleseniz daha iyi olur ama bitki çok zorlanıyorsa, köklerini zedelemeden, bitkiyi strese sokmadan yılın her mevsimi saksı değiştirebilirsiniz. Eğer çok küçük bir saksı değilse muhtemelen 2 yaşındaki ağaç için saksı değiştirmenize gerek olmayabilir, fotoğraf olsa daha kesin konuşurduk ama. Ağaç çok büyüdü demişsiniz, iyi bir budamayla ağacınızı şekle sokabilirsiniz. İsterseniz, önce fotoğrafını bir yükleyin, sonra daha net konuşalım :) |
*** msaygin resmi bir türlü yükliyemiyorum sorun ne olabilir ...
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 19266
sanırım bu sefer başardım :) |
Bana kalırsa o saksı o ağaç için gayet yeterli, şimdilik değiştirmenize gerek yok.Sonbaharda o altta yana doğru uzayan dalı kesip, ağacın 50-60cm yükseliğinde, bir taç oluşturmaya çalışın budayarak.
Taç için mümkünse 3 farklı yönde, birbirine 120derece açıyla büyüyen 3 dal bırakmaya çalışın. Fotoğraftan göründüğü kadarıyla ağacınızın bir sıkıntısı da yok gibi :) Şu, şu ve şu başlıklarda, evde yetişen turunçgiller ve bakımlarıyla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Kolay gelsin. |
Teşekkürler, Okisjenli su temin ettim acaba kaç molarlık bir çözeltide vermem gerekir?
|
2 Eklenti(ler)
Valla foruma şöyle bir göz attım benim limonların resmini koymaya utandım,arkadaşlar ne güzel limonlar yetiştirmişler maşallah:)gerçi ben bu işte hem çok yeni hem de çok acemiyim ama iyiki bu forumla tanışmışım çok şey öğrendim.Ben limonlarımı çok sığ bir kaba ekmiştim,tabi kazık kök yaptığını bilmiyordum,dikeli yaklaşık 2 ay oldu ama büyümüyorlardı.forumu okuduktan sonra hemen derince bir kaba aldım inşallah büyürler artık..
|
Merhabalar...
Limon çekirdeklerimi ekeli 6 gün kadar oldu, balkonda, sabah güneşini alan bir yerde bekliyorler. O zaman elimde oksijenli su olmadığı için ilk sulamalarını daha önce bahsedilen hidrojen peroksit çözeltisiyle yapamadım. Şu anda aynı çözeltiyi kullanmam doğru olur mu yoksa geç mi kaldım? |
Benim her saksının dibinden çıkıyor bu limonlar kızıcaksınız ama ben istemediğim için söküyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bu limonun çok ilginç bir hikayesi var. Sevgili Selenn arkadaşım bana sakız çiçekleri hediye etmişti. Bende o dönemde limon çimlendirmeye çalışıyordum ama beceremiyordum. Bir gün bu sakızların dibinden bir şey çıktığını fark ettim yabani ot dedim kendi kendime. Sonra yakından baktım, kökünü açıp baktım meğerse limonmuş. Selenciğim saksının dibine atmış çekirdeği orada unutmuş ve bende çimlenmiş çekirdek ;). İşte selenciğimin ektiği ve benim yanımda çimlenen limonum. Maşallah çok hızlı büyüyor. Selenciğime buradan çok teşekkür ediyorum.
Eklenti 19418 |
merhabalar.
limonların çimlenme süreçlerini gösteren resimleri göremiyorum fakat bir fotğraf gördüm hani şu limonları pamuk yöntemiyle çimlendiğini gösteren ben de onun gibi pamuğumu ıslatıp 6-7 tane limon çekirdeğimi içine koydum fakat tam olarak nasıl bi şekilde saklamalıyım bilmiyorum fazla güneş almasın ılık bi ortam alsın diye okudum doğrumu bilmiyorum çimlendikleri an resmini eklerim saygılar... |
Bende pamukla çimlendirmek istemiştim ilk zamanlar. Ama tohumlar çürüdü. Sanırsam çürümemesi için oksijenli su formülü vardı. Ama unuttum.
|
Ben de limon çekirdeği ekeceğim.Dün öğlen oksijenli su+normal su karışımında beklettim çekirdekleri.Birazdan toprağa atıcam.Ama sulama periyotları nasıl olmalı ve sulama suyuna da oksijenli su katmalı mıyım?Bi de ayın 16 sından bayrama kadar ben başlarında olamıyacağım ve http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=75 şu adreste anlattığım sistemi kurup bırakacağım.Sizce damlama miktarı ne olmalı ve fazla suyun zararı olurmu?
|
Su fazlalığının bitkilerde çürümeye ve bitkinin kaybına; ayrıca tohumlarda da çürüme nedeniyle çimlenmemeye ve tohumun zayiine yol açtığı muhakkak.
İlk sulama suyuna da oksijenli su uygulanması yönende Mine Hn'ın yönlendirmesi olduğunu hatırlıyorum sanki. Mine Hn tarafından gönderilmiş ve içinde "oksijen" kelimesi geçen mesajları arattırırsanız ulaşacaksınızdır... Bağlantıdaki çizimdeki metod acaba işe yarayacak mı çok merak ediyorum sonucu... Bir tür "Damlama sulama sistemi" olmuş ne güzel... |
Tekrar merhaba :)))
Hastalıklar işimin dönemsel yoğunluğu derken artık daha seyrek bir iş temposuna girdim. Bundan sonra daha sık yazar tecrübelerimi aktarırım. Limon denemesi yaparken epey sıkıntılı bir dönemi atlattım ve artık ilk fidelerim saksıdan çıtııı :))), bu akşam kısmetse fotolarını çekip ekleyeceğim. bu arada iki adet de ÇAM FISTIĞI filizim oldu :) Yakında evim ağaç fideleri ile dolarsa memun bir bahtiyar, ne yapacağını bilemeyen bir şaşkın olacağım sanırım :) |
2 Eklenti(ler)
İşte Resimler
|
Serder, geçmiş olsun ve hoşgeldin.:)
Limonlar harika görünüyor. Kazık kök saldıkları için saksısının derin olması gerekiyor. Ben derin bir saksıya şaşırtmadığım için birini kaybettim.:( Senin saksı derindir umarım. |
Yaklaşık 10 santim derinlik var. toprak ve saksı alıp şaşırtacağım. Ama biraz daha güçlendiklerinde....
|
Bebişler enfes görünüyor...
Sağlıkla büyütün inşaallah... Ben, benim limonumu en büyük boy peynir tenekesine almıştım. Sıhhatli bir biçimde büyüdü ve meyve verir oldu son iki yıldır. Bu yılki meyvesi daha bol ve büyüktü... Forumda http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=45 mesajımdaki son ve sondan bir önceki fotoğraflar ona ait. Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=26 burada da fotoğraf görebilirsiniz... En büyük boy tenekenin iyi geldiği kanaatindeyim... |
Limonunz aşılımı sevgili lerdemir?
|
Evet, aşılı minik bir fide olarak gelmişti bana Kıbrıs'tan.
|
Teşekkür ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025