![]() |
lerdemir dost,
seni görmek ne güzel :)))))) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Konuyu okuduktan sonra salatayı didik didik edip birkaç limon çekirdeği bulup ektim...
2 haftada bu resimdeki hallerini aldılar ... Büyüsünlerde aşı maşı istemiyom...:D Gözümü kumkuat ve amerikan limonlarına diktim... not= eğer limoncuklarımı yaşatabilirsem büyüdüklerinde bonzai çalışmalarına katılacaklar... |
Ben de buradan yola çıkarak 6 tane limon çekirdeği dikmiştim.
2 si diktiğimden 1 hafta sonra beni şaşırttı. Biri 2,5 hafta sonra biri de dün beni şaşırttı. o kadar geç çıktı ki bu sonuncusu, geriye kalan 2 sinden umudu kesemiyorum. ;) Buyrun resimleri: http://img229.imageshack.us/img229/9...0371jz1.th.jpg http://img24.imagevenue.com/loc981/t..._122_981lo.JPG http://img190.imagevenue.com/loc504/..._122_504lo.JPG http://img124.imagevenue.com/loc1102...122_1102lo.JPG http://img157.imagevenue.com/loc1079...122_1079lo.JPG http://img170.imagevenue.com/loc1154...122_1154lo.JPG http://img45.imagevenue.com/loc1003/...122_1003lo.JPG |
aşı sorun olacak ya... Nereden bulurum ki aşı yapabileceğim göz
|
Alıntı:
|
Bende Kıbrıs Limonu var; aşılı.
Eğer ehil eller yapacaksa ve bu uygulama ağacımı çok hırpalamayacaksa, aşı için göz almak isteyenlere limonumun bulunduğu balkonumu açabilirim... |
Alıntı:
|
O zaman en iyisi sana aşılı bir fide bulmak derim, ne dersin?
|
:) Güzel fikir aslında. Ama sezon açılıyor, az olan para da lalelerin bakımına :rolleyes:
|
merhabalar.acemi bir limon ağacı yetiştircisiyim( çekirdekten yetiştirdim:) limon(turunç)ağaçlarımı balkondan içeri alma zamanı geldimi?yoksa geçtimii:(benim ağacımın yaprakları sararmaya başladı neden acaba?
Evinizdeki büyük yapraklı bitkilere ya da çiçeklere ayda bir kez, bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerseniz hem canlanır hem de beslenmiş olur. diyor lar ne kadar dogru? limon agacımda uygulamanın sizce bir sakıncası olurmu? |
|
1 Eklenti(ler)
Benim limonumun güzelce boyu uzuyor ;). Acaba bu boydaki bir limona aşı yapılabilir mi?
Eklenti 23754 |
Merhaba
Yaklaşık 4 yıl önce Alanya"da bir seradan almıştım limonumu.yaklaşık 70 cm boylarındaydı.Sonra üst tarafı kurudu ama alt taraftan sürekli yaprak vermeye başladı.Üst taraf kuruyunca da yaklaşık 40 cm oldu boyu.İşin gerçeği hiç budamadım çünkü nasıl budanır bilmiyorum.Kendi aleminde bol yapraklı bir şekilde yaşıyor.Bir kez çiçek açtığını gördüm.Onlar da kuruyup gittiler.Biliyorum ya bir şeyi yanlış yapıyorum ya da hiç bir şey yapmıyorum ama ne olduğunu da bilmiyorum.Düşüncelerinizi bekliyorum. |
Bende sizlere özenerek 7-8 tane tohum diktim.Umarım başarılı olurum.Çıkarlarsa resimlerini paylaşırım.
|
28 ekim de pamuga diktigim 8 cekirdekten 1 tanesi dun cikmi$ti :D
Onu $imdi Fanta $i$esine almayi dü$ünüyorum, aceba uygunmudur? |
Arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 3 hafta önce limonlarımın çekirdeklerini bir gece ılık suda beklettikten sonra uzun bir plastik kaba diktim.Limonlarım çıktımı bilemiyorum çünkü bir iki tane ince ve cılız kök gibi ama değil gibi bir şeyin üstünde yine yaprağı andıran 2 yaprak gibi birşey çıkmış.Merak edip elimi değmemle biri elimde kaldı.Birazdan sizlere resmini göndereceğim sizce bunlar limon filizlerimi?
Arkadaşlar birde ben bugün bir pamuğu ıslatıp içine bir limon çekirdeği daha koydum umarım o filizlenir.Pamukta filizlendiren arkadaşlardan yardım istiyorum siz pamuğu ıslatmışmıydınız? |
1 Eklenti(ler)
İşte limon mu? Değil mi? bilemediğim şeyler.
|
Mehtap Hanım;
Resmin sol tarafındaki limon değil, diğer tarftakini ise net olmadığı için anlıyamadım. Biraz daha büyümelerini bekleyin bence, sonra belli olur zaten. 192. nolu mesajda çimleniş limonlar var, sizinkiler bu limonlara hiç benzemiyor. Sizde bir karşılaştırın isterseniz. Sevgiler ;) |
menekşe mehtap, limon fidesi olup olmadığını anlamanın en iyi yolu: biraz ortaya çıktıklarında, yapraklarını parmaklarınız arasında biraz ezip kokusuna bakın. Limon gibi kokuyorsa tamamdır.
|
Evet sebahattin bey bende benzetemedim ama işte ya limonsa diyede içim kıpır kıpır oluyordu bir kaç gündür.Sayın nevsune sizin mesajınızıda dikkate alıcam şuan tüy gibiler zaten biraz büyümelerine izin vereyim bakalım limon gibi kokacaklarmı.
Bu arada bir çekirdeğimide ıslak bir pamuğa sarmaladım orda filizlenirmi bilemiyorum sitede bir arkadaş pamuğun arasında filizlendirmişti ama nasıl yaptığını yazmamıştı sanırım umarım mesajımı okur bilgilendirir. |
limon tohumu yeşillendirme
merhaba Selahattin abi benim sorumda limon yetiştirmekle ilgili limonun kendi çekirdeğinden
toğum olurmu çekirdekten nasıl yeşillen dierebilirim ben saksıya ektim çıkmadı bide ekme zamanı varmı beni bilgilendirirseniz çoksevinirim cevabınızı bekliyorum.... |
Benim sorumda limon yetiştirmekle ilgili. Limonun kendi çekirdeğinden tohum olur mu? Çekirdekten nasıl yeşillendirebilirim? Ben saksıya ektim çıkmadı bide ekme zamanı varmı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim cevabınızı bekliyorum....
|
Limon çekirdeklerini alır almaz hemen bir saksıya ekin. Önümüz kış ayları olduğu için korunaklı sıcak bir yerde saksıyı muhafaza edin her saksıya birden fazla çekirdek ekerseniz çimlenme şansı artar. Limon çekirdeklerinde püf nokta diğer narenciyelerde olduğu gibi meyvenin içerisinden alır almaz ekmektir. Zira narenciye tohumları çok çabuk çimlenme kabiliyetlerini yitirirler bu nedenle meyveden ayrılır ayrılmaz ekilmelidirler.
|
Alıntı:
İste bu kismi anlamiyorum. neden asilamamiz lazim, birde turunc agaclari olacak demissiniz? yani meyvesi portakal mi olucak? ve en önemli konu neyle asiliycaz. ben ciddi ciddi kafayi yicem sanirim hicbirsey anlamiyorum:o |
Sayın kuzen38 Limon istiyorsanız Limon aşılayacaksınız Portakal istiyorsanız Portakal aşılayacaksınız Mandalina istiyorsanız mandalina aşılayacaksınız.
Hangisine karar verirseniz Şubat Mart kalem aşısı Mayıs Haziran göz aşısı yapacaksınız. Aşılama bölümlerini inceleyin. |
Benim çekirdeklerin filizleneceği yok.Bugün onlara kızıp tekrar bir pet şişeyi kesip sayısını hatırlayamayacağım kadar çok çekirdek ektim bakalım sonuç ne olacak.Eğer çıkarlarsa biliyorum asıl sorun o zaman başlayacak bu kadar çok çekirdeği aynı saksıya ektiğim için ayırmam sorun olacak.Ama çıksınlarda o sorunu bir şekilde kırmadan inciltmeden hallederim.
|
Merhaba.. Bilgilendirmelerden ötürü hepinize çok teşekkür ederim öncelikle.
Çünkü uzun zamandır evde limon çimlendirme işiyle uğraşıyorum ve her defasında başarılı olmama rağmen normal vazoya aldığım için soluyordu. En son ölen (35cm kadardı emeklerim boşa gitti) Şimdi yaklaşık 3 haftalık 2 tane limonum var. İkisinide şu bildiğiniz 1Kg'lık Ülker İçim Süt (beyaz şişe) şişesine diktim.. Gayet sağlıklı görünüyorlar.. Benim sormak istediğim aylara göre nasıl bir sulama yolu izlenemeli? Mesela şimdi kış ayındayız kaç günde bir ne kadar su vermek daha sağlıklı olur? Birde burada söylenen perlit karışımlı toprağa değilde ne olduğunu bilmediğim ama ormandan gelmiş olan bir toprağa diktim.. Genel olarak verimli gibi. Sormak istediğim diğer bir hususta: Nasıl bir gübre almalıyız limon için? Birde limon süt şişesinde ne zamana kadar kalmalı? Ne zaman saksıya alınmalıdır? Teşekkürler.. Yakında resimlerinide eklerim (Büyüsün biraz) |
Merhabalar,2 Aralık 2007 de ektiğim limon çekirdeklerinden ancak bir tanesi çimlendi.Bunun kısa bir zaman süreci içinde gerçekleşmesi çok sevindirici...En kısa zamanda yeni yerine şaşırtacağım.Umarım başına birşey gelmez.Fotoğraflarını en kısa zamanda sizinle paylaşacağım.
|
Benim limonum yaklasik 3-4 santim oldu sonra kurumaya basladi..
Su desem, hic unutmadim, kurutmadim? Günes desem o da var? Sicaklik 25 derece felan.. Niye öldu:( 2 tane daha var onlarinda abilerine cekmelerini istemiyom :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025