![]() |
Arkadaşlar küçük limonumda toparlamış kendini :)
Sevgili Pesimist toprak kurudukça verin. Ama çok çok da kurutmamaya dikkat edin. |
Tamam zaten günde 6saat güneş alıyorlar neredeyse.Hergün sulayacağım artık azar azar ***. çürümezler...
|
Arkadaşlar üç yıl önce üzerinde iki meyvesi olan birlimon aldım.Kendileri kopana kadar kıyıp
koparamadık.Çekirdeklerinin hepsini ektim hiç firesiz çıktılar.Fideleri sevdiklerime dağıttım birtanede anneme verdimsonuç... O yavrunun boyu annesini üçü dörde katladı.Annesi sürekli limon veriyo yavru çiçek bile açmıyo.Anneme gittiğimde görüntü alıp koyucam |
Ya ark. 6 gün önce ektiğim limonlardan ses seda çıkmadı yani biraz erken davrandım bende biliyorum.Küçük bardaklara ektiğim için 12saate bir toprak kuruyordu artık sulamayı unutacağım diye kafamdan cıkartamıyordum.En sonunda bugün bardakları boşalttım ve tohumlar öylece duruyordu.Zaten derin ekmişim yeşermelerini bekleyemem:SYok olanlarda vardı şimdi soracağım ben bu tohumları suya atıp yarın tekrar eksem diye düşünüyorum bu tohumlar bozulmuşmudur.Fazla bir kararma yok tohumlarda ve sertler?
|
Hiç suda tutmaya gerek yok pesimist. Siz yüzeyden bir cm aşağıya ekin onları güneşte tutarsanız iki haftada filizlenir biraz sabretmek gerek.
|
Tamam saolasın.Bu sefer toprağın yüzeyine ektim.İnş bu denemem başarılı oluR...
|
Sayın Pesimist bende bu forumu okuyup bir adet limon çekirdeği ekmiştim. Haftalarca hiç ses seda çıkmadı arada bir çıkarıp baktım hiç bir gelişme yoktu. En sonunda umudumu kestim viyolü boşaltmaya karar verdim. Çekirdeği torfun içinde ararken birde baktım bizimki tutunmuş toprağa çıkmak istemiyor. bayaa da sağlam sahiplenmiş yerini. Bence sabırlı olun herhalde benimki 1 ayda falan belkide daha fazla zamanda çimlenmiştir. Çimlenmiştir dediğime bakmayın daha kafasını çıkarmadı gün yüzüne hala toprağın içinde benimki biraz utangaç sanırım. 1 haftayı geçmiştir bakalım nezaman cesaret edecek kafacığını çıkarmaya...;)
|
Kimisi öyle inatçı oluyor sevgili pesimist ve cybel ama güneşe ne kadar yakın olursa o kadar çabuk çimleniyor. Benim minikler öyle yaptı :)
|
limon ve greyfurt cekirdeginin çimlenmesi 20-30 gün sürüyor
|
Ya isterse 2 ayda çıksın ama benim oda 6 saat güneş alıyo toprağı nemli tutamayabiliyorum bazen unutuyorum.Oyüzden aceleci davranıyorum:)
|
Kışın bende Pesimist gibi aceleci davranıyordum. Çıkmıyorlar diye hayıflanıp duruyordum. Ama inanın saksılarımın hemen hemen hepsinden limon fidecikleri fışkırmaya başladı. :)
Ben temizlemekten bıktım, onlar çıkmaktan bıkmıyorlar. |
keşke fazlalıkları benim saksıya aktarma şansı olsaydı:))
|
1 Eklenti(ler)
Ben güneşli bir yerin aksine nem oranı yüksek karanlık bir yerde limon tohumlarını yaklaşık 1 haftada çimlendirdim ve haftada 1 çok az su verdim. Şu an 2 haftalıklar ve elimde tek bir foto var onu sizinle paylaşmak isterim.
Bence denilenin aksine karanlık, rutubetli ve oda sıcaklığında çimlenme daha kolay oluyor. Netekim çekirdeğin güneşe ihtiyacı yok (sıcaklık dışında). |
Alıntı:
|
Müthiş haberlerim var... Fidem ağaç olmak için ilk adımlarını attı. Üstünde yaprak diplerinden çıkmış 4 tane sürgün var. Nasıl sevindim anlatamam :) Havalara uçtum resmen. Her yeni yaprak ötekinden çok çok daha büyük çıkıyor. Sanırım balkona almış olmamda büyük etkisi oldu. Havalar serinleyene kadar balkonda kalması daha iyi olur. Çünkü sabah güneşini çok güzel kullanıyor limonum. Gövdenin ağaçlaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
İşte fotoğraflar :D
|
3 adet limon çekirdeğim çıktı teki yaklaşık iki haftalık oldu. 3ünüde saçak kök yapmadan ayırdım.Hiç zarar vermedim köklerine umarım tutarlar...
|
1 Eklenti(ler)
Bu iki minikte benim limonlarım.
|
Fatihciğim birkaç yaprak verdikten sonra onları ayırmayı unutma kökleri katlanmasınlar hatta şimdiden ayırabilirsin yaprak verimi yavaşsa
|
Merhabalar,
10 gün önce, 6-7 tane limon çekirdeğini çıkmazlarsa diye korkumdan dip dibe ekmiştim (benim de ilk denemem) 3 tanesi çıktı daha bit kadarlar ama ben çok heyecanlandım. Şu an bulundukları saksıda iki yanlarında mevsimlik birer tane çiçek var. Saksının derinliği yaklaşık bir karış. Fide olmaları için bu derinlik yeterli midir? Bir de çok dip dibe çıktılar yerlerini değiştirsem bir sakıncası olur mu acaba? Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.. |
Sevgili morsardunya, bir kaç tane yaprak verdikten sonra ayırmanızda bir sakınca olmaz yeterki çok fazla toprak yüzeyinde olmasınlar.
Hala sürgünlerim yaprak olmadılar ancak biraz daha büyüdüler bir iki hafta daha beklemem gerek sanırım. |
1 Eklenti(ler)
Benim bir yıllık limonlar:
|
Sevgili Berna, o sürgün dediğiniz şeylere biraz daha yakından bakın ve elleyin. Büyük ihtimal sürgün değil, dikendir.
|
Sanırım söylediğiniz gibi sevgili nariel, kendi kendimi hayal kırıklığına uğrattım anlamış olmam lazımdı, değil mmi?
|
merhaba
ben 3 hafta önce limon çekirdeklerimi pamukta filizlendirip toprağa geçirdim. şu anda 1litrelik pet şişenin içinde 1 cm boyunda 2 tane limonum var. bunları ne zaman saksıya geçirmeliyim? ve hangi boyutta saksı kullanmalıyım? korkuyorum da kökleri bibirlerine zarar verir diye yardımcı olur musunz?? |
Alıntı:
|
yardımlarınız için teşekkürler sevgili Bernacyhn.. Limonun da dikeni mi oluyor diye şaşırmaktan alamadım kendimi =)
|
çok teşekkürler aydın
|
Bir de bana sorun onu sevgili morsardunya, hayal kırıklığına uğradım onların sürgün değil de diken olduğunu öğrenince :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025