agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   Limon (Citrus) çekirdekten yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/1346.htm)

sükunet 10-02-2009 17:52

2 Eklenti(ler)
benim limonum :)
ne dersiniz..
sizce saksısını büyütmelimiyim?

sezgin53 10-02-2009 18:38

Dostlar sevgili kardeşler , ablalar, bacılar, abiler sizden ricam imla klavuzuna uygun yazmanız. Forumda bu konuda uyarılar var, bir çok arkadaşımız da görev bilip uyarı yapıyor . Bu arada üstüme vazife değil deyip kenara çekilirsem kimse bana beyaz eşya göndermez. Bu ülke bizim , dilimiz Türkçe Konuşurken farkedilmez ama yazarken çok önemli herkesin askari dikkatli olması gerekir diye düşünüyorum. Bu ülkenin vatandaşlarını çok seviyorum. Hoşca kalın sağlıklı ve bitkilerle kalın.

bernacyhn 10-02-2009 18:50

suizan, bence bir an önce büyütün saksısını. Bİr de bu kadar kuru topraktan hoşlanmıyor limonlar nemli daha çok seviyorlar.

sükunet 12-02-2009 06:09

Berna çok teşekkür ederim.
evet nemlendirsem iyi olacak..
birde bir şey sormak istiyorum kaçlık saksıya alayım sence ?
yanıtlarsan sevinirim...

Mine Pakkaner 12-02-2009 09:28

Suizan, limonunuzun şu andaki boyutlarına göre en fazla bir numara büyük saksıya alabilirsiniz. En son ne zaman saksı değiştirmiştiniz? Şu hali acil saksı değişimi ihtiyacında olmadığını gösteriyor. Bu mevsimde iki sulama arası bir miktar toprağın kurumasına izin vermezseniz çürüme yaratırsınız. Önümüzdeki ay ortası itibariyle su ve besin rejimini yeniden düzenlersiniz.

bernacyhn 16-02-2009 14:39

Limon sayısı 7'ye yükseldi. 5 tanesinin saksısını değiştirmem gerek. Minik saksılarda duruyorlar; kökleri kıvrılsın istemem...Menekşeden çok limonum oldu :) hadi hayırlısı...

hatipali74 16-02-2009 20:29

Bende dün baharda kullanmak için suyu ve kabuğunu ayırdığım yüzlerce turunç(ekşi) çekirdeklerini maydanoz eker gibi ektim.Baharda isteyen arkadaşlara fidanlarını dağıtacağım.Bakalım nolacak.

bernacyhn 17-02-2009 13:17

Limon görmeyeyim ortalıklarda hemen çekirdeklerini aşırıp saksı diplerine yerleştiriyorum. Menekşemin dibinden çıkan limonun saksısını iyiki değiştirmişim dün akşam. Değiştirmeseydim ölebilirdi. Çok dipte kalmış kökler yayılamamış daha büyük ve derin bir saksıya aldım.Birkaç ay idare eder yeni saksısında.

bernacyhn 21-02-2009 21:55

yine başka bir menekşe yaprağının dibinden çıkan limonun büyük bir saksıya aldım o kadar güzel ki anlatamam. ilk iki limonumdan ümidi kestim onlar pek iyi değiller şuan yaprakları kötüleşmeye başladı. 5 limon kaldı ama en azından sağlıklı ve mutlulular :)

bernacyhn 01-03-2009 10:58

yeni çıkanlardan bir tanesi ve ilk iki limondan bir tanesi sizlere ömür. diğerleri sağlıklı görünüyorlar. artık resmi olarak 5 tane kaldı. yeni çekirdekler ekmem lazım. camın önünü çok sevdiler kış güneşini de :)

radem63 01-03-2009 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi radem63 (Mesaj 232137)
[B]sabah ilk işim limon[ çekirdeği dikmek olacak.banane ya bende limon istiyorum/B]

Artık benimde limon fidem var ,yakında resminide ekleyeceğim;)

aydın 01-03-2009 20:37

Bu yıl benimde 10'a yakın limon fidanım oldu:p.

bernacyhn 11-03-2009 12:53

Seradaki limoncuklar çok sağlıklı oluyorlar. Denedim ve gördüm sizler de deneyin mutlaka özellikle sıcak havalarda çok işe yarıyor.

aydın 11-03-2009 12:58

Benim en büyük limon 4 yapraktan sonra sürgün vermeyi unuttu:(.Derin bir pet şişenin içinde olmasına rağmen ne yazık ki büyüme iyice durdu.

bernacyhn 11-03-2009 13:18

önce köküyle bulunduğu saksıyı doldurmaya çalışıyor. sonra yaprağa veriyor kendini ben 0.5 lik saksıya koymuştum benimki de unuttu.ama kötü oldu bir çıkardım ki 25 cantim kök ama gövde 7 cm şoka girdim. kıvırmadan incitmeden yerine koyamayacağım için çöpe göndermek zorunda kaldım.

bernacyhn 11-03-2009 13:19

kökü çok dolaştığı zaman da unutuyor büyüklük ortalamasını iyi ayarlamak gerek

dogasever_doga 11-03-2009 22:32

merhaba ; arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum,bende çekirdekten yetiştirdigim limon agacım var,1 metre oldu fakat dallanmıyor,boya gidiyor dallanması için sanırım budamam gerekiyormuş,ayrıca saksısını da degiştirmem gerek ama ikisini birden bu mevsimde yapabilirmiyim?bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?teşekkürler.

Sibel11 11-03-2009 22:50

Benim de iki yıllık bir limonum var, geçen yaz saksısını değiştirdim; ama ağaç olarak gördüğüm için cahillik edip büyük saksıya ihtiyacı olur sandım ve çok büyük bir saksıya diktim. Yanlış olduğunu öğrendim, peki şimdi saksısını küçültmeli miyim yoksa beklemeli miyim? Şimdi yaprakları yok.

MSaygin 12-03-2009 07:35

dogasever doga, eğer dikkatli olup köküne zarar vermezseniz bu dönemde saksısını değiştirebilirsiniz.Budama için de uygun bir zaman, evde saksıda yetiştirecekseniz, 50-60cm yüksekliğinde taçlandırmaya çalışın.

Sibel, bence bekleyin, geri küçük saksıya almanıza gerek yok.

dogasever_doga 12-03-2009 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 378061)
dogasever doga, eğer dikkatli olup köküne zarar vermezseniz bu dönemde saksısını değiştirebilirsiniz.Budama için de uygun bir zaman, evde saksıda yetiştirecekseniz, 50-60cm yüksekliğinde taçlandırmaya çalışın.

Sibel, bence bekleyin, geri küçük saksıya almanıza gerek yok.

sayın ; MSaygin verdiginiz bilgi için çok teşekkür ederim,köklerine zarar vermeden saksısını değiştirmeyi deneyeceğim,umarım başarırım.Budama da rast gele sadece uzadıgı yerden kesmem yeterli oluyor sanırım degilmi?

sükunet 13-03-2009 04:07

limonlarınızın resimlerini görmek isteriz :)

Sibel11 13-03-2009 08:23

Teşekkürler Msaygin. Kısa zamanda eski ve yeni resimlerini eklerim suizan, :)ama şuan çubuktan ibaret:(

dogasever_doga 13-03-2009 12:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suizan (Mesaj 378734)
limonlarınızın resimlerini görmek isteriz :)

En kısa zamanda eklerim, limon agacının resimlerini fakat su ana kadar yüklemeyi başaramadım,

dogasever_doga 14-03-2009 17:51

limon agacımın fotografları

2 Eklenti(ler)
limon agacının fotograflarını ekliyorum.

dogasever_doga 14-03-2009 18:29

1 Eklenti(ler)
diger resmi

Sibel11 14-03-2009 20:09

4 Eklenti(ler)
Ben daha önce eklemiştim ama limonun eski fotoğrafını koyuyorum yine, şu an bir tane bile yaprağı yok ayrıca üstten biraz kestim kurumaya başlamıştı:o Yine yapraklı bir fotoğrafını eklememin bir nedeni de sayın doğasever doğanın eklediği fotoğrafları görünce çelişkiye düştüm. Benim çimlendikten sonra mandalina dediğim iki ufaklığa çok benziyor acaba çimlenen tohumları mı karıştırdım, ne zaman ektiğimi bile hatırlamıyorum, limon dediğim mandalina olmasın, nasıl ayırabilirim? Birinin yaprakları daha açık renk, diğerleri koyu renk ve büyük :(

Eklenti 67062
Eklenti 67063
Eklenti 67064
Eklenti 67065

Fatih 14-03-2009 20:15

bende limon dikmek istiyorum...
ancak ilk baştan beri okudum birşey anlamadım.bana yardımcı olurmusunuz?
birde çekirdeği kurutup mu ya da yaşmı dikmeliyim?
oksijenli suyu nasıl hazırlamalıyım?
yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

Fatih 14-03-2009 20:17

şunu sormayı unutmuşum.çekirdeğin hangi tarafı yukarıya gelecek:confused:

dogasever_doga 14-03-2009 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sibel (Mesaj 379866)
Ben daha önce eklemiştim ama limonun eski fotoğrafını koyuyorum yine, şu an bir tane bile yaprağı yok ayrıca üstten biraz kestim kurumaya başlamıştı:o Yine yapraklı bir fotoğrafını eklememin bir nedeni de sayın doğasever doğanın eklediği fotoğrafları görünce çelişkiye düştüm. Benim çimlendikten sonra mandalina dediğim iki ufaklığa çok benziyor acaba çimlenen tohumları mı karıştırdım, ne zaman ektiğimi bile hatırlamıyorum, limon dediğim mandalina olmasın, nasıl ayırabilirim? Birinin yaprakları daha açık renk, diğerleri koyu renk ve büyük :(

Eklenti 67062
Eklenti 67063
Eklenti 67064
Eklenti 67065

Sayın; Sibel limon,un çok güzel ve dallanmış,bende dallanmasını istiyorum,fakat budamaya da korkuyorum,kurur diye,bende ki agacı ben limon biliyorum ama mandalina da olabilir bu konuda fazla bilgim yok,ama bildigim kadarıyla mandalina,nın yaprakları,limon,un yapraklarına göre biraz daha sert olması,yinede tam emin degilim.

Sibel11 14-03-2009 21:05

Zaten benimkinin de şuan hiç dalı yok:( Aslında hangisinin mandalina olduğuna ben de yapraklarının sertliğine bakarak karar verdim bir de ezip koklayarak:) Bakalım ne çıkacak.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025