![]() |
İnsanın bir ağaca sahip olması muheteşem bir his. Gövedelerinin kalınlaşıp ağaçlaşmasını seyretmek istiyorum kısa zamanda bakalım ne zaman öyle olacaklar :D şu an 3 fidem var 10 cm bile değiller. Sabırsızlanıyorum.
|
bende sabırsızlanıyorum fakat kalınlaşmaları için değil meydana çıkmaları için:(
|
Çıkarlar merak etme arkadaşım. Devamlı aydınlık yerde kalsınlar başka istedikleri bir şey yok.Ha bir de nemli toprağı çok seviyorlar. Sanırım her gün aynı şeyleri tekrar ediyorum :D
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar 25. günündeki fidemin son durumu...
|
Alıntı:
|
Sezgin 53, torfta bulunuyor. Sera etkisi için üzeri kapalı idi, sadece hava deliği vardı ve oda sıcaklığında, cama 40 cm. kadar yakın duruyor.
|
Güzel Haber: dördüncü limon fidem bugün doğdu :D plastik bardağa dikmiştim. Bu sabah sarmaşığıma menekşelerin arasında yer ararken bir de ne göreyim minnacık bir limon fidesi. Nasıl sevindim anlatamam.
|
tebrik ederim sevgili berna.anlaşılan siz seri üretime geçmeye kararlıısnız;).
|
Evet semmasi amacım da o zaten. Bir yıl içinde taşınma ihtimalimiz var. Eğer ki taşınırsak **** üniversite için ayrı eve çıkma gibi bir durum olursa fideleri satarım diye düşünüyorum. O zamana kadar zaten 10-15 fidem olur burada satışa sunarım :D
|
Alıntı:
aksi takdirde limon mu, portakal mı, mandalina mı, kumkuat mı anlaşılmaz:p alıcı sorarsa ne cins diye zorda kalırsın;) |
bugün benimde bir çekirdek çimlenmiş.fakat balkondaki.şaşırdım hemde çok.içeri aldım kökleriyle birlikte, ileri de resimlerini paylaşırım;)
|
Sevindim senin adına semmasi :) eğer aşılamadan meyve verirse hepsinden değişik bir meyve ortaya çıkıyormuş mayhoş bir meyve ismi senin yazdıklarına var mı bilmiyorum. Reçeli çok lezzetli oluyormuş. Marmelat falan da yapılabilir o yüzden ben aşılamayı düşünmüyorum.
|
Aşı yapmadan fidanınız büyür ve meyve verir, bu meyveye de "turunç" denir. Kabuğundan reçel yapılır, meyvesi yenmez, asitli gibidir, yakar. Bir kez yanılıp mandalina diye yeşilini koparıp yemeye çalıştım, saatlerce ağzım burnum şiş gezdim.
Benim fidanlar uzamıyor, yeni çıkan yapraklar kıvrılmış, sanki bir hastalık var gibi. Bu ara tüm dışarı bitkilerime fungisit uygulayacağım, limona da iyi gelir belki. Sanırım bir kez daha bulundukları ortamı derinleştirmenin de vakti geldi. 2,5 litrelik pet şişelerden saksı yapmalı. |
Arkadaşlar hem bu başlıkta hem turunçgil yetiştiriciliği başlığında bir çok kez konuştuğumuz gibi, aşılamazsak meyve vermez bilgisi de, aşılamazsak meyve verir ama turunç olur bilgisi de doğru değil.
Şu mesajda daha detaylı bilgi var. |
Merhaba
Bir konuda kararsız kaldığımdan yardımlarınıza ihtiyaç duydum... Benim bir limon ağacım var, yaklaşık 1.5 m boyunda 3 yaşında ve bugüne kadar hep saksıda bakıldı yapraklanması da oldukça ilginç,çok uzun ve dalsız yapraksız bir gövde, gövdenin bitmesine yakın çıkmış dallar.... bu ağacı saksısından çıkarıp bahçe toprağına dikmek istiyorum. yaklaşık bir yıldır içinde durduğu koca toprak saksıdan bu arkadaşı çıkarmalı mıyım? 3 yıl saksıdan sonra bahçe toprağına geçerse limonuma bir şey olur mu? köküne zarar vermeden bunu nasıl yapabilirim? |
limon soğuğa dayanıksız olduğundan ilkbaharda normal toprağa dikmeni öneririm.aksi takdirde yaprakları büzüşüp sararmalar olabilir.hatta benimki soğuktan bu yıl kurudu.gerçi önemli değil limon kazık köklü olduğundan yeniden dibinden söker.
|
flying dragon tohumlarım da gelecek inşallah
o zaman 3'lü bir şeyler planlayıp gerçekten de toprağa geçirmem gerekecek bilgi için çok teşekkür ederim |
çekirdekten turuncgil üretimine bende nihayet başladım :)
sanırım biraz abarttım ama... dün akşam mandalina yerken çekirdeklerini ziyan ettirmemek adına hepsini topladım ve toprağa ektim.. bununlada kalmadım dolaptaki limonların çekirdeklerinide toprakla buluşturdum... şimdi sabırla beklemedeyim... bakalım ne zaman merhaba diyecek bana :) bunun dışında yazdan kalan bir limonum daha var... fakat umduğum kadar büyümüyor :( oysaki yer ve ışık bakımından şanslı.. camın önünde duruyor.. ışık görüyor... bitki besini kullanılıyor... yetmedi sevkatle hergün konuşulup hal hatır soruluyor... hala ne istiyor anlamıyorum ki :( |
Sevgili suizan yaşamaya çabaladığı saksı kazık kökü için ideal olmayabilir ona da dikkat edin
|
valla 20'den fazla fidem oldu.napacam bu kadar fideyi inanın bilemiyorum.saksı bulamadım küçük plastik bardaklara diktim bi kısmını.bu sera sistemi avokadoda da çok etkili oluyor:D.(çimlendirme açısından).sevgili berna bu konudaki bilgilendirmen çok önmeliydi benim için.çok teşekkür ederim.;)
|
Hiç öenml değil semmasi çok sevindim senin adına :) benim de yine menekşenin dibinden yine limon çıkmış nerelere limon çekirdeği atmışım ben böyle kendi aklıma şaştım :D benim de fide sayım 5 e çıktı. semmasii muhakkak derin bir kaba al 0.5 lik pet şişeler gibi mesela ya da büyük bir saksıya 3-5 fide birden dik yer kaplamasın hepsi. kökü kıvrılırsa eğer emekler boşa gider :(
|
en büyüğü ikinci yaprağını çıkardı.2.5 lt'lik pet şişeye 2 tane diktim.geri kalanını hafif derince bir kaba diktim.saksının dibini karıştırdıkça daha hala çıkıyor.:D.bi gün tüh yaa çıkaramadım limonları diye saksının toprağını değiştiriyordum.ilk bakışımda tanıyamadım limon çekirdekleri simsiyah olmuştu.zeytin sandım onları ilk zaman:D.en küçük fidelerde bile bir parmak boyu kök var.bu nasıl iş anlamadım;)
|
benim altıncı limonum çıktı :D pet bardaklara koymuştum ikisi de fide oldu çok seviniyorum :)
|
inşaallah meyvelerini de yemek nasip olur;)
|
Şimdiye kadar belki 100 tane limon çekirdeği ektim. Bir tanesi bile çimlenmedi. Nasıl oluyor da oluyor?
|
sera sistemini denediniz mi?
|
Hayır denemedim, zira bir yerlerde okuduğumu hatırlasam da, nerede olduğunu bir türlü bulamadım. Gerçi domates ve biberlerimi çimlendirirken yaptığım gibi bir yöntem olduğunu hayal meyal hatırlıyorum ama yine de emin olamadım.
|
Tohum alınan meyvenin de önemi var bence. Aynı limondan aldığım dört tohumu denedim. Pet bardaklara diktim ve kilitli torbayı delikler açarak bardağa geçirdim. 15 gün oldu, ne çimlenme var ne de çürüme...
|
değerli arkadaşlar; siz ekin plastik bardak veya saksılara üzerini streç,poşet vb. nesnelerle kapatıp lastiklerle tutturun sıkıca.günde en az 2 saatte havalandırın.ilk başta bende inanmamıştım fakat gerçekten de çok etkili oluyor.
not:aynı uygulamayı domates tohumu çimlendirme hususunda denedim.3 günde çimlendi.(tabi kalorifer peteğinin üstünde;)) |
6. limonum topraktan kafasını çıkaramadı bakalım yarın ne sürprizler yapacak bana. Bu aralar çok fazla nane limon tüketiyorum annem limonları kesip çekirdeklerini çöpe atıyor. Zaten hastayım daha kötü oluyorum gördükçe :D İstanbulda don olayları oluyor o yüzden limonlarımı büyüdüklerinde mecburen güneye göndereceğim. Hiçbirinin ölmesine özellikle de soğuktan başlarına böyle bir şeyin gelmesine dayanamam...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025