![]() |
ben limon çiğitlerinden nasıl limon fidesi elde edebilirim bana yardımcı olun limonu çok seviyorum ve yetiştirmek istiyorum bunu bana ayrıntılı ve açık olarak anlatabilecek arkadaş varmı içinizde
|
Sn dogan blade
Çimlenen fideleri saksıya almak lazım. Artık fotosentez yapmaları gerektiğine göre güneş alan bir yere koymalısınız. Yinede ben bu konuda fazla tecrübeye sahip değilim. Okuduklarımdan ve deneyimlerimdem çıkardıklarım bunlar. Saygılar. |
ben de geçen yıl bir saksıya çeşitli çekirdekler atmışım şansıma hepsi çıktı bir saksıda 3-4 adet asma,2 adet japon eriği, 2 adet de limon muu mandalina mı portakal mı ayırt edemediğim bitki çıktı limon mu değil mi ya da diğer turunçgillerden hangisidir anlamamın bir yolu var mı meyve vermesini mi beklemeliyim :) foto eklemeyi bilmediğim için ekleyemiyorum
|
Bu Limon Narenciye Tohumdan Aynı Cins Limon **** Baska Narenciye Almak Bana Saçma Gelıyor.Bazıları Lımon Cekirdeğini Limon Agacından Uzaga Dik O Diktiğin Cekirdek Limon Vericek diyorlar Peki O zaman Her sene Neden Antalyada Yerli İnsanların %90 ını Para Döküp Narenciye alıyorlar Çekirdekden Aynı Cins vericeksen Her kez Tohum diker mantığı bu gidin Limon dalı kesin %75 iri Perlit %25 torf kullanıp Yukardan 2-3 göz bırakıp Kesın ve Köklendirin.Kendinizi o kadar boş İşlere vermeyin.
|
yani ******* biraz zaman kaybı oluyor kendimizi daha dolgun işlere vermek daha iyi olacak gibime geliyo ama yinede zevk meselesi diyelim bağlayalım madem konu limon çekirdekten **** çelikten farketmez benim için bu ağacımız büyüyünce dallara farklı aşı vuralım göz **** kalem bakalım farklı meyve verecekmi bide bunu deneyelim
|
selam arkadaşlar ben de özenip 6 tane çekirdeği küçük bir saksıya torf toprak karışımın içinde derince bir yere atmıştım. onlardan hiç ses soluk çıkmadı. sonra bu forumu buldum. hepsini bir güzel okudum. yanlış yaptığım o kadar çok şey vardı ki. hemen toprağı gazetenin üstüne döküp içinde çekirdek arayoşona geçtim. üç tanesini bulabildim gerisi çürümüş olmalı. toprağın üst kısmının 1 cm altından sivri ucu aşağıya gelecek şekilde yerleştirdim. güneş almayan bir yerdeydi hemen camımın önüne aldım. ama yine de içim rahat etmedi. 4 çekirdek daha alıp pamukta filizlenmek üzere camın önüne koydum. umarım sizden öğrendiklerimle ve profesyonellerin rsimlerle anlattıkları aşılama yöntemleriyle ben de sağlıklı limon ağacı yetiştirmek istiyorum. filizlendiklerinde sizlere resimlerle gösteriririm yavrucuklarımı :D
|
2 Eklenti(ler)
Ben de özenip bir saksıya 5-6 limon çekirdeği ekmiştim, çıkmaya başladılar :p
Şimdilik sağlıklılar: Eklenti 43720 Eklenti 43721 |
maşşallah nariel benimkilerde hala kıpıırtı yok seninkiler ne kadar zamanda çıktı ?
güle güle büyüt meyvelerini de gör inşallah |
Teşekkür ederim bernacyhn, benimkileri ekeli en fazla 1 ay olmuştur. Toprağı çok sıkı, hatta bir ara acaba bu kadar sıkı toprağı delip çıkabilirler mi demiştim ama beni şaşırtıp çıktılar.. Akşamüstü güneş alan bir yerde duruyor saksı ve derinde değildi çekirdekler. Sabredin, yeriniz varsa birkaç tane daha ekin farklı yerlere.
|
Sayın Nariel Çekirdekden Yapacagınıza Sevdiğiniz Bir Limon Dalından Çelikleseydiniz Tohumdan Yaptıgınız Limon ların 3 misli daha büyük olurlardı bilginize ....
|
bu öğlen kedim saksıyı devirdi. neyseki 5-6 tane daha kurutmuştum. onları ekerim. umarım pamuktakiler **** ekeceklerim içinden çıkar bir kaç tane nariel.
|
Amacım iyi limon veren bir limon ağacı değil sayın Tropiksera, yediğim meyvelerin çekirdeklerini çöpe atmaktansa, ekebildiğim kadarını ekip büyümelerini seyretmek ve küçük de olsa, kalıcı olamayacak da olsa yeni bir yeşillik oluşmasını sağlamak. Gerçekten de zaman nasıl olsa geçiyor, zaman geçerken de küçük bir bitki çıkıyor tohumdan..
Çelik alıp ağaç büyütürken, aşı yapıp tutmasını beklerken, hazır fidan alıp büyümesini izlerken; bir köşede de tohumlar yeşersin.. |
selam arkadaşlar hani benim pamuktaki çekirdeklerim varya hala çimlenmedi çürümediler de böyle arada bir bakıyorum pamuğu kaldırıp sanki şişip büyüdüler gibi geliyor. siz nedersiniz?
|
Güneşte değilse güneşe koyun derim.
|
güneşte duruyor. hiç kurutmadan nemli tutuyorum hep pamuğu çürümediğine göre olur herhalde bir şeyler olsun ama artık çok hevesleniyorum. bir ağacım olmasını çok istiyorum. inşallah tutar çedirdeklerim...
|
ben pamuktakileri beklerken toprağa koyduğum çekirdek filizlendi. az evvel bir baktım ki yeşil miniminnacık bi şey bana göz kırpıyor. heyecanlandım bi anda ama emin değilim başka bitki olmasından korkuyorum bugün resmini eklerim. bi yorum yaparsınız :D
|
3 Eklenti(ler)
Bu da benim çekirdekten yetiştirdiğim :p Nasıl oldu derseniz, inanın bilmiyorum. Ne zaman ektiğimi bile hatırlamıyorum, çıkınca farkettim :o Çok şey istiyorum belki ama gövdesi de birazcık kalınlaşmaya başlasa ;)
Eklenti 44944 Eklenti 44945 Eklenti 44946 |
güle güle büyütün sibel hanım. benimki de inşallah limondur. çok hevesliyim bu konuda gerçekten de ^_^
|
Teşekkürler belki başka bir yere daha tesadüfen düşmüştür, çıkarsa size yollayabilirim. ;)
|
Alıntı:
|
limonum limonum benim küçük limonum
daha önce tee 2007 de eklenmiş minnacık limon resimlerine yeniden baktım sanırım benimki de limon. galiba bir çekirdekten iki fide çıktı **** kaybolduğunu sandığım çekirdeklerden biri filizlendi. dibdibeler nasıl ayırcam ben onları ya kökleri biribrine karışırssaaa???
|
4 Eklenti(ler)
limonlarımın pek net olmasada görüntülerini paylaşmak istedim. çok güzeller :o
|
Ben de çimlendirmek için 4-5 tane limon çekirdeğini pamuk arasına koymuştum.Ama çekirdekler karadı ve hiç bir çimlenme belirtisi yok.Size danışmak istediğim konu:Acaba çekirdekler kurumu olması gerekiyor.Yoksa limonun içinden alıp hemen mi dikmem gerekiyor?
|
ben 5-6 saat güneşin altına koymuştum. ama toprağa koyduklarım çimlendi. pamuktakilerde hiç belirti yok kararma da yok..
|
1 Eklenti(ler)
Benim limonlar yavaş yavaş gelişmeye devam ediyor. Biraz daha büyürlerse onları daha derin bir kaba alacağım, turunçgillerin derin kap istediği belirtilmişti daha önce.
Eklenti 45952 |
benimkiler de büyümeye devam ediyorlar bu yüzden daha büyük saksıya alacağım. buraya kimse yazmıyor. sanırım yavaş büyüyen bir bitki olduğu için ama ben elimden gediği kadar tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum...
|
nariel maşşallah demeden edemeyeceğim maşşallah süphanallah meyvelerini de görürsün inşallah
|
3 Eklenti(ler)
limonlarımın yeni halleri aslında tek çekidekten iki filiz vermiş çok sevimliller :D
|
Sizinkiler de maşallah çok güzeller bernacyhn, benim toprağımda sanırım demir eksik, limonlar açık renkli büyüyorlar. Sizinki koyu renkliymiş. Bir saksıya da greyfurt çekirdeği ekmiştim ama hangi saksıydı unuttum :)
|
Benim yavrucuklarım ikiz biliyor musunuz? Saksısını değiştirirken farkettim. Tek bir çekirdekten iki filiz vermiş nasıl sevindim bilemezsiniz...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025