![]() |
Bu mevsimde bu fide niye 2 haftadır resimdeki büyüklükte ne yapmam gerekiyor gelişmesi için.
|
Alıntı:
geçtiğimiz yazın sonunda saksısını büyüttüm, bu sene de kalınlaşması için budama yapacağım. fotosunu bir ara yüklerim ama eski hali balkonumun sayfasında var. |
Limonlar ve turunçgiller çok yavaş gelişen bitkilerdir.o yüzden normal, herhangi bir şey yapmanıza gerek yok bence.Güneş onlara yetecektir.Oda içi havayıda nemli tutmaya çalışın.
|
Bu mevsimde fazla güneş alamıyor.Ne yapmam lazım.Ondan büyümedi sanırım.
|
uzun zamandır çekirdekten limon yetişirme hevesim vardı ama çok basit hatalardan beceremiyordum sitede okuduklarımla şu an9 tane limon filizim oldu bilgilendirdiğiniz için teşekkürler :)
|
hanbiyçe hanım işallah fideniz sağlıklı bir şekilde büyürler.Fidelerinin çıktıkları için çok sevindim.bu arada biz hemşeriymişiz.Konya'nın neresinde oturuyorsunuz.Birbirimizin fidelerini yakından görmek için soruyorum.Lütfen yanlış anlamayın.
|
hanbiyçe filizlerinin fotoğraflarını koysanda görsek.
|
1 Eklenti(ler)
|
Benim fidemin yaprakları buruşmaya başladı ne yapmam gerekiyor?
|
1 Eklenti(ler)
|
Enson yüklediğim resimdeki limon fidesimi?
|
Turunçgildeen cevap bekliyorum.
|
Yerinimi değiştirdiniz o bitkinin toprağınımı yoksa ?
|
Yerini değiştirmedim çekirdeği ilk ektiğim toprak.
|
Hmm çok ilginç sanırım bu limonun türünden olabilir oldukça sağlıklı görünüyor.Yapraklarının alt taraflarını kontrol edin kuruma böcek vs varmı bakalım.
|
KURUMAYA BAŞLAYAN FİDEMİ BÜYÜK KABA ALMIŞTIM.ÖNCEKİ TOPRAĞI NORMAL TOPRAKTI ŞİMDİ İSE TORFTA BU BİLGİLERE GÖRE FİDEME NE OLMUŞ OLABİLİR?Benim fidem resimdeki halinden daha çok kurudu ne yapmam gerekiyor.Yaprağında böcek yok.GÖVDESİ Hala yeşil.Fidemi kaybediyormuyum?
|
Keşke hiç değiştirmeseydiniz.Çünkü ev içinde başka bir odaya dahi alınsa hemen tepkilerini gösterebiliyorlar.Beklemekten başka bir şey yok şuanda,toprağını nemli tutun.hala gövdenin yeşil olması iyi.
|
Turunçgil fidemin bütün yaprakları döküldü gövdesi üs tarafından kurumaya başladı.
|
Bari enson resimdeiki fideme iyi bakıyım.
|
Fidemin yaprakları tamamen döküldü.gövdeside yavaş yavaş üst taraftan kuru maya başladı.
|
Maalesef kurumaya başlamışsa kurtarmanın bir yolu yok.Çünkü kökleri öbür toprakta yerlerine oturmuştu şimdi değiştirince bitki bocaladı.Böyle üzücü olaylarla karşılaşmamak için tohumu büyük saksılara ekmek veya saksısı küçükse bile değiştirmemek gerekiyor.Artık bir daha şansınız deneyin sadece bir tohum ekmeyin ayrı yerlerede birden fazla ekin böylece birisini kaybettiğinizde diğerleri yaşıyo olacak ve neden kaybettiğinizi bilecek ve diğerleri için tecrübe kazanmış olacaksınız.
|
Turunçgil cevabın için sağol.Bukuruyandan ayrı 4fidem daha var.Kalan fidelerimin yerlerini değiştirdim.Onlar sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.
|
Turunçgil enson ekledigim resimdeki fide limon fidesimi?
|
Cevabını bekliyorum.
|
Eğer limon fimon fidesiyse en büyük boy saksıya nasıl aktarmalıyım?Fidenin yerini birkere değiştirmek için büyük saksıya aktarayım mı?
|
Evet bir limon fidesi, şimdiki durduğu saksı ne genişlikte küçükse toprağıyla birlikte değiştirin lütfen
|
Sonunda benim de limon tohumlarımdan biri çimlendi (daha toprakta çimlenmeyi bekleyen bir sürü tohum var doğrusu). Aşağıda bu sabah itibariyle çekilmiş bir resmi mevcut. Toprağı 3-5 günde bir yaklaşık 3 haftadır su veriyordum. Ancak geçenlerde ektiğim tahminimce 2 gün önce ektiğim bir çekirdek hemencik çimlendi.
Acemi olduğum için tavsiyelerinize ihtiyacım var, bundan sonra neler yapmalıyım nelere özen göstermeliyim doğrusu pek bilmiyorum. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi rica edeceğim, bir de bu tohum bir gün bir ağaca dönüşebilirse ben şimdi bunun meyvelerini afiyetle yiyebilecek miyim? :D http://wstaw.org/m/2012/01/06/06012012019.jpg |
kunduz öncelikle siteye hoşgeldin.Fidenin büyümesi durana kadar bulunduğu yerde durabilir.Toprak kurudukça su verebilirsin.Toprak ne çok ıslak nede çok kuru olmamalı çok az su ver men gere kiyor.Dahasonra soracağın başka şeyler olursa kendi tecrübelerime dayanarak yardım etmeye çalışışırım.Bide fiden güneş gören yerde olmalı durdu yerde soğuk olmamalı.Fidenin sağlıklı büyümesi dileğimle.
|
Fidenin yerini değiştireceğin zaman bir boy büyük saksıya almanı öneririm fideni kaybetmemek için.Tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Benim fidemin kökü ektiğim kabın altına ulaşıp kıvrıldığı için kurudu.Buna dayanarak söylüyorum.
|
Kağan Bey, fidenizin kurumasının bir başka sebebi vardır, muhtemelen yanlış sulama. Kazık kökü kıvrıldığı için bu yaşta fide kurumaz, diğer sebeleri göz önüne almanızı öneririm.
Bir de yanlış anlamazsanız bir ricam olacak, biz forumun kolay ulaşılır yapısının sürmesini istiyoruz, daha sonra yeni gelen üyeler bir bilgiye ulaşmak için sayfalarca dolanmadan bulabilsinler aradıklarını. Son bir kaç sayfadır iletişiminizi monolog şeklinde sürdürüyorsunuz. Yeni yazacaklarınız, sözünüze ekleyeceğiniz bir şey varsa düzelt butonuyla mevcut mesajınızı düzenleyebilir, yazınızı uzatabilirsiniz. Alt alta tekrar tekrar lütfen mesaj atmayın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025