agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni949Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-08-2012, 07:22   #11
Yeni Üye

acemibiri's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2012
Galeri: 1
Teşekkür

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merlict Mesajı Göster
Sayın acemibiri merhaba.

Arkadaşlar cevap yazmışlar ama eklemek istediklerimden dolayı yazıyorum.Öncelikle karıncalar tahmin ettiğiniz kadar vahşi değillerdir, karınlarını doyurmak adına talan ederler ama yaprakları yemezler.Limonunuzun yapraklarını yiyen başka bir canlı ama sanırım şuan saksınızda değil.Kalan artıklar sebebiyle karıncalar saksıya dadanmış durumdalar.Yaprakları incelediğimde sanki olayın yeni olmadığı kanısına vardım.Kesikler taze değiller (resimlerden anladığım kadarıyla) Saksıyı aldığınız yerde başından parçalanma vakası geçmiş, ben çekirge yeniğine benzettim ama tırtıl türüde olabilir.Eğer çekirge ise kalıntı bırakmaz, yer parçalar ve gider, tırtıl ise yediklerinin posasını ağacın dalları ve yaprakları üzerine bırakarak gider (çok dikkatli bakarsanız sümükümsü ince saydam izler bırakırlar).İşte bu posalar karıncaların iştahını kabartır.İmkanınız dahilinde bitkinizi iyice inceleyin, herhangi bir canlı yoksa dikkatlice spreyleme yaparak yaprakları ve dallarını su ile siler gibi temizleyin. Saksı toprağı yüzeyine en üst limitine kadar su doldurup su ile birlikte yukarı kalkan artıkları elinizle alıp çöpe atın.Hatta suyu çektikten sonra toprağın üst kısmından biraz alıp çöpe atın ve üzerine yeni toprak ekleyin.Posalardan toprağa düşenleri de saksıdan ayırmış olursunuz.Sonrası normal yaşantınıza devam edin.Yeni yapraklarla eski görüntüsünü unutturacaktır.

Mehmet
Mehmet Bey çok teşekkür ederim. Oldukça açıklayıcı yazmışsınız , söylediklerinizi hemen yapıyorum.Umarım ilerleyen zamanda yeni, sağlıklı yaprakları ve meyvelerini de göreceğiz hep beraber

acemibiri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025