![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
peta
Giriş Tarihi: 08-06-2006
|
Evde saksı içinde tohumdan ürettiğim limon, 1-1,5 yıllık oldu.(Aslında güya bonsai yapacaktım .Sabrım yetmedi ,saldım, kendi kendine büyüyor)Yerini sevdi . Büyümeye de devam ediyor . Ben onun ne zaman limon vereceğini merak ediyorum. Formun tamamını okudum ;aşılanması gerek diyen de var ,turunç olarak meyve verir diyen de var .Turunç **** Limon meyve vermesi için ne yapmamı tavsiye edersiniz |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Benim bildiğim kadar aşılanmazsa turunç olur.Aşılanırsa limon olur.Limonlara bildiğim kadarıyla göz aşısı yapılırmış. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
peta
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Peta merhaba, Turunç meyvesi, amatör bir gözün algılayamayacağı biçimde, bildiğimiz portakalın tıpatıp aynısıdır ağacın dalında... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
peta
|
Alıntı:
Limonun yaşı ile meyva gelişimi arasında nasıl bir durum var ? Limonum 1,5 yıllık oldu demiştim ya turunç olması için daha erken mi ? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2010
|
turunç turunç rengi değil portakal rengi.gördüğünde ince kabuklu mandalinaya **** portakala benzetebilirsin.geçen gün cadde üstündeki benim portakal sandığım ama megerse turunç olan aga.çların birinin meyvesinden bi tane kopardım yemek için.Ekşilikte limon halt etmiş )ama acı bi tadı var.turuncunda reçeli harika olur bu arada![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2010
|
İlk Mesajım
Selamlar ve mutlu pazarlar.... Buraya az önce üye oldum.... Yaklaşık 1 ay kadar önce arkadaşımıza hediye diye alıp çok sevince kendimize sakladığımız bir limon ağacımız var.... Evdeki ilk haftasında yaprakları dökülmeye başlayınca agaclar.net sitesinde sebeplerini araştırdım ve bu forumdan çok faydalandım...... Evdeki ikinci haftasında küçük ağacımız neredeyse yapraklarının üçte ikisini döktü... Sonra üstlerden yeni yaprak filizleri vermeye başladı.. Hatta köke yakın ince bir budaktan yaprakları farklı ve gövdesi dikenli faklı bir dal kendini belli etti. Şubat ayının budama ayı olduğunu öğrendim. Ağacımın kesinlikle budanmaya ihtiyacı var ama hangi dalları budayacağımı bilemiyorum..... Kıdemli ve tecrubeli üyelerin desteğine ve yardımına ihyitacım olacak.... Resimleri birazdan yüklüyorum.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Buda benim limonumun geldiği nokta... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
aklıma birşey geldi ne olduğunu yazmayacağım. şu ana kadar ilkokulda fasulye ve bu ayın başında papatya filizlendirdim. ama limonlar için bir yöntem geliştireceğime inanıyorum. Cahil cesareti de denebilir ama olsun.... tecrübelerimi de buradan sizlere aktarıcam. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Sn. Penelophe, Benim limonun öyküsü biraz karışık. 5 **** 6 ay oldu ekeli. Merak ederseniz özgeçmişi 76 numaralı mesajda yer alıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Talihsizlik...
Geçtiğimz ay Babamın rahatsızlığından dolayı çiçeklerim ve limon fidelerimle ilgilenemedim. Ve tüm fidelerimi kaybettim. Neyseki bugün babamın rahatsızlığı ile ilgili olarak çok iç açıcı haberler aldım ve neşem ve enerjim yerine geldi. Teknik diye cüretkarca yazdığım şeyi de açıklayayım ama süre konusunda 18-19 gün gibi bir zaman söz konusu. Çekirdekleri diktiğim plastik bardakların altına yani en alta pamuk koydum. deliği kapatmasınada özen gösterdim. Çekirdekli plstik bardağı içine su koyduğum ikinci bir bardağın içine koydum. bu şekilde suyu bitene kadar (3 gün kadar) su koymad. suyu bittikçede iki bardak arasına su koydum. ama süredende anlaşılacağı gibi hızlandırma olmadı. Bilgiyi paylaşayım istedim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Serder çekirdekler 1 ay içinde kendi halinde bile filizleniyor zaten Mühim olan onu aşılamak sanırım![]() Siz hiç mutfak evyesinin süzgecine takılıp çimlenenini gördünüz mü? Ben gördüm Ve şok geçirdim , onca kaynar suyu çamaşır suyunu yediği halde bir gün bir baktık süzgeçten filizlenen bir limon çekirdeği Hemen alıp saksıya diktik ama saksıda yaşatamadık . Orda bıraksaydık belkide büyümeye devam edecekti (bu olay gerçektir benim başıma geldi gözlerimle şahidim) |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. BENBEN Aslına bakarsanız bu sabah ofisin önündeki küçük alana bakarken aklımdan geçenlerde buna benzer bir şeydi. birçok ot biz istemesek ve yok etmek istesekde büyürken, bizim üretmek istediklerimiz büyümüyor. uğraş = sonuç olmuyor her zaman ![]() ben daha evvel ilk okulda fasulye ve mayıs başında da papatya çimlendirdim. bütün tecrübem de bundan ibaret. ama okuduklarımdan yola çıkarak 7 tane çekirdeği (birinden ümidim pey yok ya neyse) plastik bardaklarda toprağa diktim. toprağa birşey koydum? (çimlenme gerçekleşirse yazıcam) denemem o olduğu için bunu paylaştım. tutarsa haber vericem. şuan 7 plastik bardak balkonda güneş altında duruyor. 1 aydan önce filizlenmeleri dileğiyle )))Alıntı:
Düzenleyen serder : 28-05-2007 saat 14:24 |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
nevsune ve Penelophe, Penelophe çekirdekleri 1 hafta kadar geç ekmiş olmasına rağmen, daha kısa zamanda daha çabuk sonuç almış gibi görünüyor. İkiniz de ayrı ayrı ekim safhanızı ve takip eden uygulamalarınızı ve ortam koşullarını detaylıca anlatabilir misiniz? Belki özellikle fark yaratan bir şey vardır... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Olgun bir limondan 3 tane tohum aldım. Yıkadım ve oksijenli suda beklettim 1 gün. Toprağın içine hafifçe parmağımla bastırdım. Güneş alan bir camın önüne koydum. Toprağın nemli kalmasına özen gösterdim. Hiç karıştırmadım toprağı. (Bir ara niyetlendim ama vazgeçtim )Sanki 3. tohum gibi bir kabartı var toprakta ![]() Düzenleyen Penelophe : 07-06-2007 saat 17:33 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir gece ılık suda bekletip, oksijenli suda tutmadan (evde yoktu, telaşıma yenik düştüm) toprağa ektim. Ben hatamı biliyorum galiba. Çok yer değiştirdim. Bir güneşe aldım, bir gölgeye. Başka bir kaba daha dikmiştim ama üzerine not koymayınca unutmuşum, gölgede fazla sulanmadan kalmış. Dün unuttuğum saksıyı kurcalayınca, çekirdeklerin kazık kök yaptığını gördüm, hemen yerlerine tekrar koydum. Bugün daha topraktan çıkma savaşı veriyorlar. Demekki çimlenme aşamasında penelophe'nin yaptığı gibi güneşte tutmak daha doğru. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
O zaman tamamdır; bu başlığı okuyacak arkadaşlar çimlendirme çalışmaları için gerekli yönlendirmeyi almış olacaklar böylece... Teşekkürler; güzel günlerde büyürler inşaallah. Gelişmeleri de fotoğrafları ile bekleriz buradan ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de bütün ektiklerime önceleri yaptığım ama yeni dengeleyebildiğim bir yanlışım var ki bu çok önemli. Annelerin çocuklarına, zayıf kalır da gelişemezler diye her an ağızlarına birşey tıkmaları sonucunda ortaya çıkarttıkları sağlıksız sonuçlar gibi ben de su dengesini tutturamadım. Aman kurumasınlar diye boğdum zavallıları. (tüm bitkilerimden özür diliyorum) Bence en dikkat edilmesi gereken konu da bu. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
Selamlar, Sonunda bir adet limon ağacım oldu. Ancak çiçekçide kalan son ağaçmış ve hali biraz perişan durumda...Resmini yollamayı çok isterdim ama şimdilik ancak tarif edebilirim. Öncelikle saksıda değil, siyah bir poşetin içinde ve toprağı macun gibi semsert, toprağın rengi de çok koyu değil. Yaklaşık 30 cm boyunda ve en alttaki yaprakları delik deşik; sanki tırtıl yemiş gibi...Üzerinde herhangi bir böceğe rastlamadım. Bir de üstteki yaprakları sararmış. Sorum ise toprak değiştirme konusunda olacak...Biliyorum bu konuda çok şey yazılmış ama şu anda ona karşı hiçbir hatayı kaldıracak durumda olmadığı için bana burdan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim... Macun gibi olan toprağı ne yapmam lazım, parçalamalı mıyım ve saksıya toprak torf karışımı mı koymam gerekiyor? Şimdiden teşekkür ederim. Selamlar... Düzenleyen fulane : 12-06-2007 saat 00:33 |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2006
|
Alıntı:
fazla bilimsel olmasa da deneyimimi paylaşmak isterim, benim çekirdekten çimlendirdiğim 1,5 yaşında bir limonum var turunç desem daha iyi olucak onun toprağını ve saksısını daha yeni değiştirdim size tavsiyem derin olan bir saksıya çiçek toprağı diye satılan topraktan onun içine dikerdeniz verim alırsınız sanırım,delikler ise rüzgar yemesinden olabilir rüzgara maruz kaldıktan sonra yapraklarında delinme olabiliyor... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|