View Single Post
Eski 12-06-2007, 18:07   #106
egemenbasar
Yeni Üye

egemenbasar's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fulane Mesajı Göster
Selamlar,

Sonunda bir adet limon ağacım oldu. Ancak çiçekçide kalan son ağaçmış ve hali biraz perişan durumda...Resmini yollamayı çok isterdim ama şimdilik ancak tarif edebilirim.

Öncelikle saksıda değil, siyah bir poşetin içinde ve toprağı macun gibi semsert, toprağın rengi de çok koyu değil. Yaklaşık 30 cm boyunda ve en alttaki yaprakları delik deşik; sanki tırtıl yemiş gibi...Üzerinde herhangi bir böceğe rastlamadım. Bir de üstteki yaprakları sararmış.

Sorum ise toprak değiştirme konusunda olacak...Biliyorum bu konuda çok şey yazılmış ama şu anda ona karşı hiçbir hatayı kaldıracak durumda olmadığı için bana burdan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Macun gibi olan toprağı ne yapmam lazım, parçalamalı mıyım ve saksıya toprak torf karışımı mı koymam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar...
sayın fulane,
fazla bilimsel olmasa da deneyimimi paylaşmak isterim, benim çekirdekten çimlendirdiğim 1,5 yaşında bir limonum var turunç desem daha iyi olucak onun toprağını ve saksısını daha yeni değiştirdim size tavsiyem derin olan bir saksıya çiçek toprağı diye satılan topraktan onun içine dikerdeniz verim alırsınız sanırım,delikler ise rüzgar yemesinden olabilir rüzgara maruz kaldıktan sonra yapraklarında delinme olabiliyor...

egemenbasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön