agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni435Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2013, 01:03   #1
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Ne güzel, ne kadar özenip üzerine titriyorsunuz limonunuzun))

"Limon ağacım" dediğinize göre, kaç yıllık bir limondan söz ediyoruz, onu da belirtmeniz yerinde olur, doğru cevaplara ulaşmanız açısından.

Ben daha küçük, daha genç sanmıştım Size kesin ve net tavsiyelerde bulunacak kadar tecrübem ve bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum. Ancak gene de mesajlarımda verdiğim linklere tıklayıp oradaki mesajları da incelemenizi tavsiye ederim. Hatta ilgili konu başlığına limonunuzun fotoğraflarını bile ekleyebilirsiniz - fotoğraf çekme imkanınız varsa.

Kolaylıklar dilerim

(Tekrar baktım mesajınıza, 10 cm demişsiniz, bu durumda sanırım birkaç yıllık olmalı limonunuz)

Düzenleyen Cymbelina : 18-03-2013 saat 02:15 Neden: ilave
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 12:19   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2013
limon çimlendirme denemem

Ağaç kelimesini yanlış kullandım fide demeliydim yanlış anlamanız normal 10 cm hala 10 metre değil 2 aylık çekirdekten yetiştirdim Yıllardır baksam bu kadar acemi olmam. Daha önce hiç araştırma yapmadan bir denemem olmuştu o fideyi çürüttüm aşırı sulamadan bunu da az suluyorum haftada bir kere ya da iki kere Fotoğrafları yükleye bilirsem daha net anlaşılacak galiba

Eklenen Resimler

ilter26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 13:21   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Maaşallah, ne güzel yemyeşil

2 aylık bir limon fidesi için saksınız belki büyük bile Bu bir sorun değil elbette, daha çok kök yapar zannediyorum. Bu şekilde bir düzenek içinde kalmasına gerek var mı, ondan emin değilim. Yanlış birşey söyleyip sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Benim kendi limonlarımla ilgili mesajlarım zaten Evde limon ağacı başlığında var, burada tekrar etmeyeyim hepsini. Benimkiler başından beri pencere önünde duruyor.

Zaman zaman herkes ektiği şeyleri şu veya bu sebepten kaybedebiliyor, üzülmeyin. Hatta isterseniz yeni bir kaç çekirdek ekerek yedekleyin, ben de bunu düşünüyorum şu aralar.

İlgili konulardaki mesajları vaktiniz olunca incelemenizi tavsiye ederim. Aşağı yukarı bir fikir edinebilirsiniz sanırım, tecrübeli arkadaşların aktardığı noktaları da okumuş olursunuz. Güle güle büyütün limonunuzu

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 14:37   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-03-2013
Lightbulb

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Maaşallah, ne güzel yemyeşil

2 aylık bir limon fidesi için saksınız belki büyük bile Bu bir sorun değil elbette, daha çok kök yapar zannediyorum. Bu şekilde bir düzenek içinde kalmasına gerek var mı, ondan emin değilim. Yanlış birşey söyleyip sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Benim kendi limonlarımla ilgili mesajlarım zaten Evde limon ağacı başlığında var, burada tekrar etmeyeyim hepsini. Benimkiler başından beri pencere önünde duruyor.

Zaman zaman herkes ektiği şeyleri şu veya bu sebepten kaybedebiliyor, üzülmeyin. Hatta isterseniz yeni bir kaç çekirdek ekerek yedekleyin, ben de bunu düşünüyorum şu aralar.

İlgili konulardaki mesajları vaktiniz olunca incelemenizi tavsiye ederim. Aşağı yukarı bir fikir edinebilirsiniz sanırım, tecrübeli arkadaşların aktardığı noktaları da okumuş olursunuz. Güle güle büyütün limonunuzu
Bu düzeneği kurmamın asıl sebebi güneşin az olması.Penceremin önünde kocaman bir kaya var 1 saat tam güneş alıyor sonra karanlık direkt güneş gelmiyor.Ben de böyle bir düzenek kurdum hem ev içinde %30 40 civarında nem var nemi artıyor hem de üzerindeki ışık ile aydınlanıyor daha uzun süre teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ve cevaplarınız için bakalım araştırıyorum bir çok sitede buldum sulama işi toprağın yüzeyi kurudukça demiş.Koyun gübresini direkt koysam yakar galiba Gübrem duruyor dışarıda bir iki ay daha dursun mayıs gibi sulandırarak uygularım olmazsa

ilter26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
budama, limon ağacı, saksi limon

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025