Sayın İlter26, limonunuzu güle güle sağlıkla büyütmenizi dilerim

Benim de çekirdekten yetişme limonlarım var ancak size tavsiyede bulunacak kadar çok bilgim yok ne yazık ki. Mesajınızda hem sulama sıklığını hem de gübre konusunu soruyorsunuz sanırım, noktalama işaretleri ile cümlelerinizi ayırırsanız daha net anlaşılabilir sanıyorum, bazen heves ve aceleyle bizler de unutabiliyoruz

İsterseniz, mesajınızı düzelt butonu ile tekrar düzenleyebilirsiniz. Limonlarınız saksıda balkonda mı yoksa ev içinde pencere önünde mi acaba? Bu da önemli bir ayrıntı olabilir.
847 nolu mesajdaki linklere göz atmanızı önerebilirim. Biraz zaman alacaktır ama olsun

. Konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlarımızın yardımcı olacağını sanıyorum. Ayrıca, gübre ile ilgili de vereceğim bağlantıdaki ana başlık altında bulunan alt başlıklara bakabilirsiniz:
Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) - agaclar.net
Ben limonlarımda gübre, sıvı besin
vb herhangi birşey kullanmadım ancak kullanmanın daha iyi olacağı görüşündeyim. Sulama konusunda ise açıkçası göz kararı sulama yapıyorum, toprağı kuru gibi gözüktükçe suluyorum, ki bu da doğru bir uygulama değil aslında. Normalde saksıdaki çiçekler/ bitkiler için toprağa parmağımızı batırıp nemli olup olmadığına bakmamız öneriliyor zaman zaman, bu yolu da deneyebilirsiniz belki. Bazen deneme - yanılma yöntemi ile de öğreniyoruz.
Şu an halen kış olduğu için limonunuzun su ihtiyacı yazınki kadar olmayacaktır sanırım, bunu da göz ardı etmeyelim.
Ayrıca, Karabükte iseniz, oranın koşullarına göre davranmak daha yerinde olabilir. Denize yakın bölgeler ile iç bölgeler arasındaki nem farkı bitkileri farklı etkileyecektir, genel anlamda.