View Single Post
Eski 28-03-2013, 01:13   #856
SahraSahil
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-06-2009
Limon çimlendirme

Merhabalar;
Uzun süre önce siteye üye olmama rağmen hiç mesaj yazmamıştım. Artık ben de paylaşımlarda bulunmak istedim. İlk forumdan ve internet araştırmalarımdan edindiğim bilgilerle çimlendirdiğim limonlarım ya da limoncuklarım

Bu noktaya gelene kadar hüsranla sonuçlanan 3 denemem oldu, hasar çok bende.
-İlk ilkokuldan öğrendiğimiz fasülye çimlendirir gibi pamuğun arasına koydum, sonuç: küflenen limon çekirdekleri
-İkinci olarak suya koydum limondan çıkardığım gibi sonuç: berbat kokan limon çekirdekleri
-Üçüncü olarak nemli torfa gömdüm sonuç: hala bir sonuca ulaşamadık çünkü sırra kadem bastılar

Ve son olarak araştırmalarım sonucu ulaştığım bilgilerle deneme yaptım.. Çekirdekleri limondan çıkardıktan sonra dışındaki sert kabuklarının uçlarını makasla keserek içlerindeki tohumları çıkardım ve fotoğraftaki gibi nemli "torf+perlit" karışımına dizdim "yatay şekilde". Normalden farklı olarak üstlerini torfla değil yuvarlatılmış cam parçalarıyla kapladım. Küçük çakıllarda kullanılabilir ama ben yarı şeffaf malzeme kullanıp çekirdeklere zarar vermeden gelişimi takip etmek istedim, renk değişiklikleriyle Ve saksıyı kaloriferin üzerine koydum, hergün 3-4 saat kadar güneş gördü ve her sabah fısfısladım nemki tuttum. Sonuç: kısa sürede tam kapasite çimlenme gösteren limon çekirdeklerim ve minicik limon fidelerim
fotoğraflarda aşağıda paylaştığım gibi,şimdiden okuyan herkese çok teşekkürler...

İlk 4 fotoğraf çekirdeklere uygulanan işlem,
5.fotoğraf saksı hali,
sonraki fotoğraflar sırayla 3,5 haftalık gelişimleri

Eklenen Resimler

SahraSahil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön