agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Topraksız tarım / Hidroponik (Durgun su kültürü) Aeroponik (Akan su kültürü) (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/7407.htm)

malbman 01-11-2008 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi envor (Mesaj 309119)
Sevgili malbman; Kesinlikle bu işe girme, başarısız olursun, ama tohumlarıda almışsın boşa gitmesin, hemen bana gönderebilirsin, ne yapalım arkadaşız, senin hatırına ben yetiştiririm artık.
Not: Hatır için çiğ tavuk bile yerim:D

Ne diyon len sen:D:D:D:D

malbman 01-11-2008 21:00

Sevgili envor "umarım şakamı yanlış anlamamışsındır" demeyeceğim zira aramızda en azından bu kadarcık bir hukuk olduğuna inandığım için böyle bir espri yaptım. Ama ben tohumları ektim. Dolayısıyla ektiğim tohumlar için akıl istiyorum. Kalanları yani çiğ tavukları:p hemen P.tesi kargoya vereyim Ama adresini ver önce.:p:p

Şule68 01-11-2008 21:16

1991'deki halinizi gözümün önüne getirdim ve çok güldüm. Ama ne demişler, son gülen iyi güler ve son gülen sizsiniz. Meslektaşlarınızın çoğundan birkaç adım öndesiniz.

Biz gerçekten şanslıyız, hele Antalya'da topraksız tarımı bilmeyen çok az. Ama terasda yapan? İnsanlar beşinci katta serayı görünce pek aklı başında insanlar olduğumuzu düşünmüyorlar zaten. O yüzden adımız çıkmış dokuza sekize inse de olur inmese de.

malbman 01-11-2008 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şule68 (Mesaj 309174)

bu sitelerden siparişte kargo ne tutuyor ve kaç günde geliyor?

Sayın Şule68 yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim. Ben dobies.co adresinden aldığım tohumları İngiltere' de yaşayan ve yaz tatili için İzmir' e gelen bir arkadaşıma getirtmiştim;çünkü bu site Türkiye' ye sipariş göndermiyordu. http://www.suttons.co.uk/pl_S-VEG.htm diye kardeş bir siteleri var ama benim sözünü ettiğim Lollo Rosso' yu burada bulamamış bu nedenle arkadaşıma rica etmiştim. İsterseniz bir de bu siteye göz atın. Saygılarım ve özürlerimle

Todor 01-11-2008 21:41

Reimerseeds firmasında ise kargo ücreti sipariş anında hesaplanıyor. Teslimat 15 gün kadar sürüyor.

envor 01-11-2008 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 309212)
Kalanları yani çiğ tavukları:p hemen P.tesi kargoya vereyim .:p:p

Renkli marul yoksa, çiğ tavukda kalsın:D Şimdi yiyecek durumum yok :p

İzmirin havasını iyi bilirim, zannediyorum kötü bir etkisi olmaz diye düşünüyorum, yanlız kuzeye bakıyorsa balkonun, sert kuzey rüzgarından nasıl etkilenir bitkiler kestiremiyorum.
Marul zaten serin havayı seviyor, sadece don olayında ve derece sıfırın altına düşerse, sistemdeki suda donacağından bitkilerin ölümü kaçınılmaz bir son olur, gerçi şimdilerde olma tehlikesi yok ama göz önünde bulundur, ayrıca açık havada seradaki kadar kısa sürede yetişmiyedebilir, dene vede bizimlede paylaş lütfen.;)

malbman 01-11-2008 21:59

Sevgili envor balkonum güney- güneybatı yönünde. Yani ikisinin arası. 15 yıldır burada oturuyorum ve çok sert rüzgarlar görmedim. Geceleri don çok nadiren oluyordu, o da son üç dört yıldır yok. Eğer havalar o kadar soğursa önlem olarak sistemi bir süreliğine içeri alırım. Sanırım sorun kalmaz. Gelişmeleri gün gün fotoğraflayıp, açacağım başlıkta paylaşacağım. Çok teşekkür ederim envor. Ayrıca kırmızı marul tohumlarından cidden istiyorsan adresini ver hemen göndereyim. Elimde epey var.

eczadolabi 01-11-2008 22:07

Biri bedava tohum mu dağıtıyor?
:)

envor 01-11-2008 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 309243)
Ayrıca kırmızı marul tohumlarından cidden istiyorsan adresini ver hemen göndereyim. Elimde epey var.

Şaka dedim şaka:D

Not: Her şakada bir gerçek payı vardır:p

envor 01-11-2008 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eczadolabi (Mesaj 309249)
Biri bedava tohum mu dağıtıyor?
:)

Hop hop! Kuyruğa kaynak yapmıyalım BEYLERRR.:D:D:p:p

malbman 01-11-2008 22:17

Amanin kimi görüyorum. Telef eden boğa yeniden aramızda. Kardeşim özlettin kendini ya. Evet envor' a bedava Lollo Rosso (Kırmızı marul) tohumu teklif ettim ama adresini vermediği sürece altında gerçek payı yatan o şaka, şaka olarak kalmaya devam edecek:D:D Tabii sevgili telef eden boğaya da telef etmesi için bir kaç tohum gönderebilirim:p:p (Birader dilimize düşmeyecektin. Büyük hata ettin:D:D)

malbman 01-11-2008 22:19

Yapsın yapsın, tohum çok. İkinize de yeter. Hem zaten telef eden boğa, adı üstünde telef ediyo.

eczadolabi 01-11-2008 22:21

Zor bir sezon geçirdim, üstüme gelmeyin :)

Ben toprağa geri döndüm.
Size de tavsiye ederim :)

En azından fazla da sulasan akıp gidiyo...

malbman 01-11-2008 22:23

Ciddi olamazsın:eek::eek: Buna ihanet denmez de ne denir a dostlar siz söyleyin. Benim artık telef eden boğa gibi bir kardeşim yok:(:( Topraksız tarım başlığında topraklı tarımı övüyor bir de.

envor 01-11-2008 22:26

Ceza yokmu? ceza.:D:D
Hani ceza?:D:p

malbman 01-11-2008 22:31

Olmaz mı. Pazartesi günü elimdeki kırmızı marul tohumlarının bir kısmını gönderiyorum. Arkadaş hemen dört adet 110x100 gri pis su borusu, altı adet dirsek, iki adet kör tapa, bir adet redüksiyon alıp sistemi kuruyor. Eğer elinde marul besini yoksa tarafımdan takviye edilip yeniden doğru yola döndürülmek üzere terapiye başlanıyor. Bundan büyük ceza mı olur topraklı tarım yapmak isteyen birisine.

eczadolabi 01-11-2008 22:32

Terasda bir tadilat işi çıktı.
Bütün tası tarağı toplamak gerekiyordu.
Domateslerdende ümidim kalmamıştı, onlarında benden...
Ötenazi haklarını kullanmak istediler. Fişini çektim.
Ne olsa beğenirsiniz?
Suzuz kalan domatesler meyvaya durdular.
Bir avuç yavru domatesi toplayıp bir tabağa koydum.
Hem pörsüdüler hem kızardılar.

Demekki neymiş?
Çok sulamayacaksın, acı çekecekler.

Akşam akşam itiraf edeyim dedim.

eczadolabi 01-11-2008 22:39

2 Eklenti(ler)
Sizce ben akıllanır mıyım ?

malbman 01-11-2008 22:39

Heheheheheheheheh:D:D:D:D:D Envor sana bir şey söylemişti hatırladın mı kardeşim. "Keşke ikna olsaydın" mealinde bir şeydi sanırım:p:p

malbman 01-11-2008 22:42

Amanin ben mesaj yazarken sen göndermişsin. Acilen seyrelt onları. Ayrıca ne bunlar, cinsleri ne, bir adları var mı, varsa bilmek bizim de hakkımız değil mi? Yine ayrıca bunlar her neyse bu kadar sık olmaz ve bu defa seni beyaz sayfa da kurtaramaz ona göre.

malbman 01-11-2008 22:43

Ve de ayrıca sağdan ve soldan birinci sıralar neden boş. Yoksa oradakiler de mi fazla sulama kurbanı?:p

eczadolabi 01-11-2008 22:45

Anadolu marka marul,iceberg ve turp.
Turp topraksız olmaz herhalde ne dersiniz :)

Bütün paketi de dökmedim ama coştular.
Seyrelteceğim de biraz büyüsünler diye bekliyorum.

eczadolabi 01-11-2008 22:46

Kabak ve karnabahar var oralarda.
Geç çimlenecekler herhalde.
Beklemedeyim. Tamam.

malbman 01-11-2008 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eczadolabi (Mesaj 309287)
Bütün paketi de dökmedim ama coştular.

Bi de bütün pakedi dökseydin. O ne öyle be orman gibi her göz:p

malbman 01-11-2008 22:52

Bu arada, turp neden topraksız olamıyormuş? Büyüttüğün fidelerden bir kaç tane bana yolla. Sisteme bir koyayım, olur mu olmaz mı görürüz;)

Bu arada kırmızı marul tohumu göndereceğim ama topraksız tarımda yetiştirilmek üzere. Adresini verirsen sevinirim ve en önemlisi nereye göndereceğimi bilirim:D

eczadolabi 01-11-2008 22:59

Yollamam mı...
Ama sende büyütüp geri bana yollayacaksın :)

malbman 01-11-2008 23:07

Hehehee. Salata halinde mi istersin yoksa söğüş mü?:D:D:p:p

elektronik. 02-11-2008 00:17

Muhabbetiniz bol olsun arkadaşlar. Demek kırmızı marul da oluyormuş ben kırmızı marulun adını dahi yeni duydum.Bu da her halde teknolojinin nimetleri olsa gerek.:D:D:D

malbman 02-11-2008 00:27

Sevgili elektronik, hoş geldiniz. Özlemişiz görüşmeyeli.

elektronik. 02-11-2008 15:13

Teşekkür ederim sevgili malbman.Ben aslında kış sezonunda ne yapabilirim diye düşünürken baktımki arkadaşlarda boş durmuyorlar.
Ben de geçen hafta salatalıklarımın fişini çektim.:( Son olarak domatesleri de bugün topladım. Sadece bir iki kök biberim var onları da besin eriği ile suluyorum. Halen biber vermeye devam ediyor. Onlarda üşümesin diye içeri cam kenarına aldım. Kıyamadım zavallılara. Bu sene topraksız tarımla yetiştirdiğim salatalık, biber ve domateslerin tadını alınca kış sezonun da da ne yapabilirim diye düşünce içerisindeydim. Kışın açık teras ta her halde birşey yapamayız. içeri cam kenarında ne derece verim olur bilemiyorum ama yine de bir kaç kök salatalık ve domates deneyeceğim. Sonucunu deneyip göreceğiz. Herkese iyi çalışmalar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025