![]() |
Alıntı:
|
arkadaşlar benim sorunum çözüldü ilgilenen arkadaşlarave tezel beye çok saygılar sunarım
|
adı geçmişken bir teşekkür de ben ediyorum kendisine..
|
Sevgili arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim. BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR. Elimizden geleni. bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyorum. Sağolun Varolun.
|
kudret hocam s.o.s imdat benim yapraklar kurumaya başladı 8 kök domates fidesi var 10 litre su A eriğinden 100 cc B eriğinden 100 cc suyuda 45 dakika durup 15 dakika çalışacak şekilde ayarladım ne yapmalıyım. bütün arkadaşlara saygılar selamlar.
|
sayın mber2012 fidelerinizin boyları şuanda nekadar?
Besin eriyiğini en son nezeman değiştidiniz. Besin eriyiğine en son nezaman takfiye yaptınız. EC ve PH ölçüyormusunuz. |
selam arkadaşlar durgun su kültürünü araştırıken şöyle birşey denedim akvaryum hava pompası suyu oksijen bakımından zenginleştiriyor bitkiye faydalı ve çürümesini önlüyor yine aynı metod akvaryumdaki balıkların yaşamasını sağlıyor
peki bu sistem biz insanlara faydası olabilirmi 5 gündür normal çeşme suyuna aynı metodu uyguladım yani içeceğim suyu pompa yardımı ile oksijen veriyorum inanın bende gözle görünür bir faydasını gördüm çabuk yorulmama gibi birde bu suyla çay demleyin billur gibi oluyor bence bir bakıma memba suyu oluşuyor |
Enteresan. :)
|
EC ve PH ölçü chazım yok suyu yapraklar sararmaya başladığında değiştirdim boyları ortalama 25 cm. ölçü cihazının tahmini fiyatı nedir nerden temin edebilirim. saygılar arkadaşlara kolay gelsin
|
Merhabalar bu konu ve uygulamalar benim çok ilgimi çekti zaten bende akvaryum bitkileriyle uğraşıyorum merak ettiğim çok şey var bu yöntemlerle ilgili fakat ilk öğrenmek istediğim bu uygulama ec metre olmadan yapılabiliyormu.Yapılabiliniyorsa nasıl vereceğiz besin dozajlarını.
|
bu forumu ve topraksız tarımla ilgili diğer forumu(reklam vermek istemediğimden yazmıyorum) uzun süredir takip ediyordum ama tüm samimiyetimle söylemek isterimki geçtiğimiz 2 yılda kudret tezel ve envor abimden çok şeyler öğrendim.foruma yeni üye oldum ilk yorumumu teşekküre ayırmak istedim.ayrıca ankara izraat fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim
|
Alıntı:
|
besin eksikliği şıkkını elediyseniz hastalık olasılığını düşünebilirsiniz.domatese uygun fungusit(mantar ilacı) deneyebilirsiniz.çevrenizde danışabileceğiniz biri(ziraat mühendisi) varsa göstermenizi tavsiye ederim.ya da fotoğraflarını çekip agaçlar.net domates bölümünede sorabilirsiniz.
|
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandan beri sayfanızı inceliyorum,2 yıllık seracılık mezunu olduğum için bu konulara hiçde yabancı sayılmam.Şu anda okuğum bölümle ilgisi olmayan bir iş kolunda çalışmakdayım.
Sizlere sormak istediğim bir nokta var;durgun su kültüründe hava motoru yerine oksijen tabletleri kullansak nası olur? Evimde bitkili akvaryumum var onda ve balıklarımın nakliyesinde kullanıyorum,ama hic tarım alanında kullanıldığını görmedim ve duymadım.Dah önce deneyen **** bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum Otuz.com » Akvaryum » OTUZCOM » Akvaryum Katkıları » Tatlısu Katkıları » O2 - Oksijen Takviyeleri » JBL OxyTabs Oksijen Tableti 50 Tablet Bu benim kullandığım tabletlerden |
herkese selamlar arkadaşlar benim domates fideleri 45 cm oldular bende çok seviniyorum inanın bende günün yorgunluğunu alıyor hobi amaçlı başladım ama bunu başarırsam ticaretini düşünüyorum. tezel hocama ayrıca saygılarımı sunarım
|
4 Eklenti(ler)
|
boyları 45 50 cm anlamıyorum alt yapraklar kuruyor
10 litre suya 100 cc A 100cc B besin eriği koydum suyu 45 dk da 15 dk devir daim yapıyor bu konuda yardım |
PVC borularda domates
Bu sistemi sıkça gördüm ancak merak ettiğim bir şey var: Daha önce (kusura bakmayın kim olduğunu hatırlamıyorum) forumda bir üye domates kökleri için 7-8lt alana ihtiyaç olduğunu yazmıştı. PVC borulardaki alan domates kökleri için dar değil mi? Bu sistem ilgimi çekse de bu noktaya takıldım.
|
Domatesin 7 lt katı ortama ihtiyaç duyduğunu söyleyen kişin sanırım Sayın envor idi.
Akan suda kökler birarada duracağı için olsa gerek ve doğrudan besinle temas ettiği için daha dar ortamlar da yeterli gelir sanırım. |
Durgun suda marul üretimi
Merhaba
Uzun zamandır formu takip etmekteyim ve bu form insanı topraksız tarıma özendiriyor bende bu özenenler arasında olarak ufakta olsa bir çalışma yapmak istiyorum.Durgun su kültüründe marul yetiştirmek istiyorum ama birkaç sorum olacak formlardan anladığım kadarı ile gerekli malzemeler.Bir strafor büyüklüğünde havuz hazırlıyorum 25 cm derinlikte daha sonra resimleri yükleyeceğim Sn:Kudret bey, marul için besin eriği gerekli yardımlarınızı rica ediyorum mümkünse hava pompası ph ölçer ec metre besin eriği -çimlendirmeyi nasıl yapmalıyım torfta çimlendirip perlitemi alınmalı? -hava sürekli verilmelimi? -plastik bardaklar kaç cm su içinde olmalı? -ph kaç olacak -ec metre nerden temin edebilirim iyi çalışmalar... |
Kudret bey merhabalar,öncelikle şunu söylemek isterim böyle bir site olduğu için vebu sitede dostça arkadaşça paylaşımlar olduğu için tüm site üyelerine teşekkür ederim.
Ben istanbul da ikamet ediyorum fakat Bursada 20 dönüm arazimiz var (armut ağaçları dikili) topraksız tarımı önce hobby olarak denemek isterim fakat tam yetrli bilgiye sahip değilim lütfen yardımcı olun,a ve b eriği nedir,nereden temin edilir,ec ve ph ölçüm cihazları nereden temin edilir ve ölçüleri nedir,lütfe bilgi verin,şimdiden teşekkür ederim. |
Sayın tute82 eğer sadece marulsa ama 5 cm de derinlik yeter 25 cm gerek yok hem 5 cm daha rahat kökler biraz büyünce hava alır. Straforu biraz yukarı kaldırırsınız çözümlenir.
|
burdaki ilgilenen arkadaşlar benim domatesler 1 metreye ulaştılar vede çiçek açtılar yakın da ilk domatesi yeceğiz ALLAH nasib ederse herkese saygılar.
|
Nisbet mi yapıyorsunuz Sayın mber2012!.. :D
|
4 Eklenti(ler)
herkese saygılar bu hafta çiçek açtılar fakat tekrar çiçekler kurudu sanırım havaların yağmurlu olmasından güneşli havada iyi olacak inşallah. tezel beye ayrıca selamlar yardımlarından dolayı.
|
sayın mbr2012
gördüklerimi naçizane paylaşmak istedim.. bitkilerde yaprak yok.. bırakın biraz yapraklansınlar... alt yaprakları çok fazla almışsınız.. açan çiçeklerin tepesine çok hafif pıt pıt yapmalısınız ki tozlansın meyve tutsun.. perde açıktır gün içinde sanıyorum ki.. ancak bitki hem boya gitmiş hemde yaprak rengi çok açık.. yani ışık az geliyor gün içinde.. besin çözeltisinde azotu bi parça azaltır demiri artırırsanız rengi dengelersiniz.. |
Alıntı:
onun yerine zaman rolesi ve hava motoru alıp çok daha düzgün havalandırma sağlanabilir kıvırcık denemelerimde sudaki oksijen oranına bağlı olarak marulların diplerinde kararma olduğu anlaşıldı |
sayın idris bey ,
bende kıvırcık yetiştirmeye başlayacağım şimdilik tohumlarım 5 cm boyunda fide olunca iki adet 3m lik 100 lük pimaşlara alacağım.su devamlı akacak besin tankına hava taşıyla hava vereceğim 200 cc lik bardaklarda cocopeath içerinde yetiştirmeye çalışacağım.Kıvırcık denemelerinizde köklerde kararma oldu diyorsunuz fazla oksijenden mi ?ne kadar aralıklarla hava verilmeli kıstas ne olmalı havalandırma yaparken?tohumları ne zaman bardaklara almalıyım sizce?su seviyesi boruda ne kadar olmalı ?şimdiden teşekkürler |
Köklerdeki kararma oksijen yetersizliğinden olsa gerek.
|
sayın olea inanın verdiğin bilgiler bani ziyadesiyle memnun etti çok sevindim saygılarımı sunarım
daha geliştik sıra resimleri atacağım hataları bildirirsen sevinirim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025