![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
sevgili envor çok teşekkürler bilgi için.İnanın sabırlıyım ama önceden bilip önlem almak istedim.Sayenizde çokda iyi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, bugün burada yağmur yağıyordu, aklıma geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Ne demek uzman sizsiniz bende çırak notumu aldım merak etme çok teşekkürler bilgi için sevgili envor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor yukarıda verdiğin sulama şeklini ne zamana kadar devam ettirmeliyim.Bitki büyüdükçe sulama artacak sanırım ama zamanlamasını iyi yapmak istiyorum. Ecsinide büyüme ile doğru orantılı olarak arttırmalımıyım. Birde havalandırmayı nasıl yapmalıyım güneşli günlerde saat 9-9.30 gibi serayı açıyorum ve gün batmadan 1-2 saat önce kapatıyorum bu doğru bir yöntem mi.Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, bitki büyüdükce sulamayı biraz arttıracağız, çok değil, zaten verdiğimiz su miktarı bitkiye yetecek düzeyde, bitki şu an verdiğimiz suyun tamamını almıyor, su akıp gidiyor, o yüzden biraz arttıracağız, havalandırmayı acma konusuda saat ile ölcülmemeli, serana ısı & nem ölce bilen bir termometre almalısın, ama bence geç açıyorsun, geceden zannediyorum(seranın detaylı resimlerini görseydim daha iyi olurdu) nem yüksek oluyordur, sabah güneşde doğunca yüksek nem + ani ısınan ortam = Mantariyel hastalık olarak + bitkide anormal hızda büyüme olarak sana dönecektir (bu da) = az verim + kalitesiz meyve olarak sana dönecektir. Biraz matamatiksel bir açıklama oldu, ![]() ![]() ![]() Not: Resim yüklemediğin sürece, bundan sonra sorularına cevap vermiyeceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Ah ah siz benim bugünkü rezilliğimi bir görseydiniz ağlardınız(benimle beraber) ama sizde haklısınız resimleri görmek elbette hakkınız ne diyeyim belki pazar günü herşey değişir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor resimler "topraksız tarım ile yapabildiklerim" adlı forumumda, e artık bakıp bakıp beni anarsın ne dersin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Sayın Envor; Sanırım sizinle aynı bölgede yaşıyoruz.Forumdan takip edebildiğim kadarıyla çalışmalarınız çok güzel.Eğer müsait olduğunuz bir gün seranızı görmem mümkün olursa çok sevineceğim.Ama aynı zamanda emr-i vaki yapmış olmak da istemem.Eğer siz isterseniz.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
sevgili envor sakın bana haber vermeyi unutma bunu kaçırmak istemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Yeni bir kongre tertibine kadar gider bu iş. Kaçamadınız Envor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Maşallah her biri birer inci gibi. Tebrik ederim ... Düzenleyen envor : 21-11-2008 saat 18:29 Neden: (ber biri)imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Birileri kongre mi tertipliyor? Nerede? Hangi tarihte? Davetiyeleri kimden alacağız? Kaçırmak istemem doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Kaçmak yok hocam
Bayram tatiline denk gelirse seviniriz Envor Hocam ![]() Antalya iyi olur o tarihlerde herhalde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ne oluyor benden habersiz, kongre nerede ? ![]() Şimdi baştan alalım; Sn. İzzeterişen ve sn. hia buraya geleceklerdi, sn. malbman'da çat kapı gelecekti ![]() ![]() ![]() Başka bir önerisi olan varsa buyursun ![]() Yanlız bayram tatilinde envor'da tatil yapmayı düşünüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Sayın Envor ben zaten size muhtemelen 10 km uzaktayım.Müsait olduğunuz her an uygun olabilir benim için ![]() Bütün doğa dostlarına sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Domatese ip bağlamayı şöyle özetliyeyim; ![]() Yukarıdaki telden sarkan ipin ucunu, sol elimizle tutuyoruz, sağ elimizin iki parmağı ile ipi geriyoruz. ![]() İpi gerdiğimiz sağ elimizi saat yönünde çevirterek ipi halka haline getiriyoruz. ![]() Yapmış olduğumuz halkayı bozmadan domatesin köküne yaklaştırıyoruz. (Domatesin en alt yaprağının altından bağlatıyorum) ![]() Sol elimizle tuttuğumuz ipin ucunu domatesin kökünün etrafından dolaştırarak, yapmış olduğumuz halkanın içinden geçiriyoruz. Resimde gördüğünüz gibi fazla sıkmıyoruz, çünkü domatesimizin gövdesi daha büyüyecek. ![]() İpi bağladıktan sonra, ipi saat yönünde domatesi fazla sıkmadan domatese doluyoruz, domates büyüdükçe dolamaya devam ediyoruz. Düzenleyen envor : 23-11-2008 saat 20:23 Neden: imla :) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
sevgili envor çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Sayın, Enver Bey, Baştan beri okudum son 4. sayfada yorgunluk oldu. yinede genelde okudum sayılır. 25 Yıl önce orman köyü olan İskenderun arsus da ilk seraları ben yaptırmıştım. Orman Bakanlığı (orköy) olarak. Görev çıkarıp Antalya'ya ordan tarif ettiler manavgatın bir köyüne gidip sera boyut ve montajı hakkında notlarımı alıp Hatay'ın Köylerinde yaptırmıştım. Ancak o zamanlar bitkiler üzerinde teknik yoğunlaşma yoktu. Önemli olan kapalı (sera) mekan oluşturmaktı. Şimdi bizim üç dönüm bahçe var evin çevresinde ama toprağı kıraç ve sebzeciliğe uygun değil. Bu nedenle topraksız ve su üretimi konusunda muhakkak öğretmelisiniz selam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|