![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Alıntı:
Isı ve ışık durumuna göre sulama rejimi değişiyor. Peki besleme çözeltisinin konsantrasyonu yani EC si değişmiyor mu? Bir tablo yapılabilir mi? Isı ve ışık şu kadarsa besleme miktarı bu kadar "cc/saat" ve çözelti EC si "bukadar microsiemens" tir şeklinde..Cevaplarsanız çok sevinirim.. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, seracık demiş küçümsemişsin yaptığın işi, hiçde küçümsenecek işler değil bunlar, bende 55 m2 sera yaptım, sebebide ileriyi daha net görebilmek için, eminim sizinde yapmış olduğunuz seranız, size ileriki yıllar için ışık tutar, eminim tutacaktır ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Meğer ne az sulanıyormuş hakkaten ![]() Yavaş yavaş ikna oluyorum galiba ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
sevgili envor bilgiler için teşekkürederim.Amatörce başladım ve umarım sayende profesyonele doğru kapasitem ve becerim ölçüsünde gideceğim.Bu yüzden ayrıntılı ve kuralına uygun öğrenmek ve yapmak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor, seracığım için söylediklerin gerçekten beni yüreklendiriyor çok teşekkürler. Domates fidesinin gelişim evreleri nelerdir.Yani dikimden ne kadar zaman sonra çiçeğe döner,meyve tutumu ne kadar zaman sonra oluşmaya başlar. Domatesin istediği sıcaklık nedir lütfen söyler misin? |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Domatesin gündüz 23, gece 15 derece en iyi verimi verdiği sıcaklıklardır, sera nem oranıda% 75 olduğu bir ortam, domates için mükemmeldir. İlk meyvelerin kızarması, domatesinizin 8. çiçek salkımını çıkarttığı zaman olacaktır. (Biraz sabır )Gündüz vede gece sıcaklıklarının arasındaki fark 8 dereceyi geçtiği zaman domates bitkisinin gelişiminde stres izleri görülebiliniyor. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
envor bey seranız gerçekten güzel görünüyor. işini bilen insanların ürünleride ne kadar güzel yetiştiği ortada sizi kıskandım. topraksız tarımın bu kadar güzel olabileceğini tahmin edemezdim. Benim evde saksının içinde yetiştirdiğim fakat geç kalınmış bir domates fidesi var. çiçekleri oluşmaya başlamıştı fakat havalar soğuyunca malesef oluşmadılar. alt yaprakları kurudu, geçen hafta havaların sıcak geçmesiyle güneşi gören domateslerim çiçeklendi fakat havalar soğudu ve çiçeklerim yeniden dökülcek, bunların dökülmeden domatese oluşmasını nasıl sağlayabilirim. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili envor çok teşekkürler bilgi için.İnanın sabırlıyım ama önceden bilip önlem almak istedim.Sayenizde çokda iyi oluyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, bugün burada yağmur yağıyordu, aklıma geldi yağmurlu havalarda domatese sabah 10:00 da 60cc, 11:30 da 80 veya 100 cc(yağmurlu ama seranın içi sıcaksa 100 cc), 13:30 da 100 cc verirsen yeterli olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne demek uzman sizsiniz bende çırak notumu aldım merak etme çok teşekkürler bilgi için sevgili envor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor yukarıda verdiğin sulama şeklini ne zamana kadar devam ettirmeliyim.Bitki büyüdükçe sulama artacak sanırım ama zamanlamasını iyi yapmak istiyorum. Ecsinide büyüme ile doğru orantılı olarak arttırmalımıyım. Birde havalandırmayı nasıl yapmalıyım güneşli günlerde saat 9-9.30 gibi serayı açıyorum ve gün batmadan 1-2 saat önce kapatıyorum bu doğru bir yöntem mi.Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, bitki büyüdükce sulamayı biraz arttıracağız, çok değil, zaten verdiğimiz su miktarı bitkiye yetecek düzeyde, bitki şu an verdiğimiz suyun tamamını almıyor, su akıp gidiyor, o yüzden biraz arttıracağız, havalandırmayı acma konusuda saat ile ölcülmemeli, serana ısı & nem ölce bilen bir termometre almalısın, ama bence geç açıyorsun, geceden zannediyorum(seranın detaylı resimlerini görseydim daha iyi olurdu) nem yüksek oluyordur, sabah güneşde doğunca yüksek nem + ani ısınan ortam = Mantariyel hastalık olarak + bitkide anormal hızda büyüme olarak sana dönecektir (bu da) = az verim + kalitesiz meyve olarak sana dönecektir. Biraz matamatiksel bir açıklama oldu, kusura bakma ![]() ![]() Not: Resim yüklemediğin sürece, bundan sonra sorularına cevap vermiyeceğim Bilgine !![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah ah siz benim bugünkü rezilliğimi bir görseydiniz ağlardınız(benimle beraber) ama sizde haklısınız resimleri görmek elbette hakkınız ne diyeyim belki pazar günü herşey değişir ve arkadaşlarımda bana rest çekmez,bazı arkadaşlarımda sevinmez ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor resimler "topraksız tarım ile yapabildiklerim" adlı forumumda, e artık bakıp bakıp beni anarsın ne dersin ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Sayın Envor; Sanırım sizinle aynı bölgede yaşıyoruz.Forumdan takip edebildiğim kadarıyla çalışmalarınız çok güzel.Eğer müsait olduğunuz bir gün seranızı görmem mümkün olursa çok sevineceğim.Ama aynı zamanda emr-i vaki yapmış olmak da istemem.Eğer siz isterseniz.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili envor sakın bana haber vermeyi unutma bunu kaçırmak istemem. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni bir kongre tertibine kadar gider bu iş. Kaçamadınız Envor ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Birileri kongre mi tertipliyor? Nerede? Hangi tarihte? Davetiyeleri kimden alacağız? Kaçırmak istemem doğrusu. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaçmak yok hocam
Bayram tatiline denk gelirse seviniriz Envor Hocam ![]() Antalya iyi olur o tarihlerde herhalde ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ne oluyor benden habersiz, kongre nerede ? ![]() Şimdi baştan alalım; Sn. İzzeterişen ve sn. hia buraya geleceklerdi, sn. malbman'da çat kapı gelecekti hadi dedik planlı olsunda, mini minnacık bir toplantı olsun olay buydu![]() Başka bir önerisi olan varsa buyursun ![]() Yanlız bayram tatilinde envor'da tatil yapmayı düşünüyor Bilginize ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2008
|
Sayın Envor ben zaten size muhtemelen 10 km uzaktayım.Müsait olduğunuz her an uygun olabilir benim için Diğer arkadaşlardan gelebilen olursa sizinle ve onlarla da tanışmak çok hoş olur benim için.Bütün doğa dostlarına sevgiler ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|