![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Sevgili Kudret hocam Sizinle tanışmamızın hemen ardından bilgisayarda meydana gelen bir arızadan dolayı ilgili parçanın uzun bir süre sonra gelmesinden dolayı bu mesajı geç yazmak zorunda kaldım.Topraksız tarımı bir de sizden tabiri caizse canlı yayında dinlemek çok hoş olmuştu.Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim.Göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka içinde ayrıca teşekkür ederim. Sevgili arkadaşlar umarım sizinde hocamızla tanışmak gibi bir imkanınız olur.Konuya ne kadar hakim olduğunu verilen bilgilerin kıymetini ver her soruya verdiği tatminkar cevaplardan sonra eminim tekrar görüşmek için can atacaksınız.Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Çok teşekkür ederim sevgili akcan67, bende sizinle tanışmaktan inanın çok mutlu oldum. seranızda yaptığınız çalışmaları anlatmanızdanda büyük zevk aldım.En kısa zamande tekrar buluşmak üzere,sevgiler selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
ışık
Sayın arkadaşlar domates yetiştirmesinde kullanmak için aşağıdaki adreste bulunan hangi ampulü satın almalıyım.Lütfen konu hakkında yardım ederseniz sevinirim.Saygılarımla. bu metal halide ampul: https://www.volkanonline.com/pinfo.asp?pid=42767 bu da sodyum metal halide ampul https://www.volkanonline.com/pinfo.asp?pid=42769 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
Metal Halide lambayı bilmiyorum ama Sodyum buharlı lamba ile toprakta biber yetiştirdim, gayet iyi oldu. Tabii elektrik faturası nedeniyle hayatımın en pahalı biberini yedim ama şikayetçi olmadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaç Dostu
|
Uzun süredir hakim olan sessizliği bozmaya çalışıyorum. İşte terasın son durumu. Domatesler yavaş yavaş kızarıyor. pepinolar iyi çilekler sağlıklı, Biberlerin maşallahı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerin arasında çan biberler de var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
Sn.kudret bey maşallahınız var masülleriniz çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili alone35. İstanbul bu kadar, yaz bitti kara kış kapıda nekadar gider bilmiyorum. İnşallah domatesleri hasad ederizde yazık olmaz. Ama en kötü ahvalde turşu yaparız, neyapalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Ağaç Dostu
|
Ellerinize sağlık Kudret Bey. Kış geliyor diye terası boş bırakacağınızı sanmıyorum. Lahana, pırasa, ıspanak, brokoli, karnıbahar, taze soğan, ... resimlerini bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
|
Tabiiki sn rencberdede, ilerliyen zamanda kışlıklarıda resimliyeceğim tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
Kudret hocam yarın gönderiyormusunuz benim kitleri bişey daha bu aylarda ne kadar aralıklarda sulanması gerekiyor çileklerin kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2009
|
Sayın forum üyeleri; Aranıza yeni katılmış bir topraksız tarım ve bitki meraklısı olarak öncelikle merhabalar demek isterim.Son zamanlarda iyice dikkatimi çekmekte olan balkon tarımını (topraksız tarım olarak) araştırmaya başladım ve ağaçlar.net te olabildiğince fazla gezinmek durumunda kaldım çünkü konu hakkında sayenizde fazlaca bilgi ve veri bulunmakta Ancak forumları nekadar takip etsemde somut bir bilgi edinemedim topraksız tarım hakkında.Evimin içinde **** balkonda çeşitli bitkiler yetiştirmek istiyorum.Bu yüzden beni daha iyi bilgilendirecek arkadaşlardan yardım istiyorum.Umarım bana geri dönüş yaparsınz.Saygılarımla... moment_xy@hotmail.com / messengerdan eklerseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-10-2009
|
Sayın Ermenoskan hidroponik bitki yetiştirmek için dizayn ettiğiniz sistemi inceledim ve bende kendi çapımda küçük bir sistem yaptım .fakat malum havalar soğuyor . ve sistemi deneyebilmek için mevsimsel bir bitki seçmem gerekiyor . sizin hidroponik yetiştiriciliğinde mesafa aldığınızı gördüm . bende izmitte oturuyorum mümkünse sizinle kontak kurmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Ağaç Dostu
|
sayfalar şenlensin ...
Bunlar da benim domateslerim. Temmuz ortası tohumunu ektiğim domateslerin ilk meyvasını bugün yedim. Geç oldu ama oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaç Dostu
|
Enver asıl seni görmeyeli çok olmuştu.... Ne yaptın serayı hiç bir yenilik yok mu...? Meraklandırma bizi... Heyyyt be; Nerde o eski Sarıcanlar, Malbmanlar, Kudret Amcalar, atışmalar... ![]() Özledim o kahve telvesi laflarınızı.... Herkese Merhaba... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Bu konuya çok uzağım ancak zor birşey olmadığının da farkındayım ![]() Birşeyler yapmak istiyorum, nereden başlamalıyım.Yardımcı olabilir misiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ctex, Balkon ve bahçede topraksız tarım başlığında yazılanların tamamını okumakla başlayabilirsiniz. Çünkü siz altta bir takım temel kavramları biriktirmeden bizler ne dersek diyelim havada kalır. Kolay gelsin. Çok zevkli bir uğraşa başlıyorsunuz. ![]() Düzenleyen tabiat : 19-11-2009 saat 13:46 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Nadira hanım ben resimdeki sistemde çilek yetiştirmek istiyorum.Hatta adanadan anamura çok katlı serayı görmeye gideceğim. Üçgen şekline getirilmiş profillere kat kat boru döşenerek çilek fideleri yerleştirilmiş. Fakat reimde seranın yüksekliği çok fazla değilmi? Ben okadar yüksek düşünmemiştim çünkü... Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Yeni Üye
|
little lettuce lerim nihayet filizlendi ,ama balkonum yanlızca bir kaç saat güneş görüyor .Bu olumsuz durum bitkilerimin büyümesini olumsuz yönde etkilermi .Umarım yardımcı olursunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-10-2009
|
Geleceğin üretim şekli topraksız tarım. Düzenleyen Sevilay : 13-12-2009 saat 23:02 Neden: Cümleye büyük harfle başlamalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Ağaçsever
|
Artık yatırımcılar Antalya tarafında topraksız bitki yetiştiriciliği seraları kurulüyorlar. Çünkü bir çok avantajı var ama çok aşırı düzeyde bilgi ve tecrübe istiyor. Aynı zamanda ben eğitimini alıyorum ama çok karışık küçük bir hata çok şeylere mal olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaçsever
|
Sayın energy yapay ışıklandırma yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2009
|
Evet ışıklandırmayı deneyin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Yeni Üye
|
marullar akan su kültüründe yetişiyor fakat kökleri balon gibi şişiyor sebebi ne olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Bence sorun havalandırma. Borunun içine bir kaç noktadan akvaryum pompası ile hava vermeyi deneyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2008
|
Alıntı:
Denemek üzere olduğum bir ışıklandırma şekli. Sanki sonuç alırmışım gibi geliyor. Tabi böyle pahalı olur derseniz 2 adet 40 W floresan lamba da takılabilir. Ama ben bu led işini bir deneyeceğim. Ledler toptanda metresi 11 liraya kadar düşüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2009
|
merhaba herkeze bol mahsüller diliyorum. Benimde topraksız tarımla ilgili bir projem var.Küçük bir deneme yaptım.Sizden birazcık yardım bekliyorum.Ama benimkisi domates gibi yenebilir değil ![]() iç mekan ssüs bitkilerini su kültüründe yetiştirmeye çalışıyorum ph ve Ec den pek anladığımı söyleyemem.Kullandığın musluk suyunun ph 7 bunu nasıl 5.5 **** 6 düşürebilirim.teşekkürler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
#bursa topraksız tarım |
|
|