![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Sn. Adalı, Yıllık izin sebebiyle ancak cevap yazabildim. Belki de sisteminizi kurmuş hatta ürünlerinizi bile almışsınızdır. Yine de sorularınızı cevaplamaya çalışacağım. 1) Benimki 100' lük. Fakat çileğin kökleri domates gibi yoğun değil. 75' lik te olur. 2) Benimki de 25 cm aralığında. Fideler büyüyünce ideal bir aralık olduğu daha iyi anlaşılıyor. 3) Sistemden tahmin ettiğim oranda verim alamadım. Bunu fide cinsine ve o dönem ki hava koşullarına bağladım. Toplamda yaklaşık 1 kg ürün aldıktan sonra verim oldukça düştü. Bit gibi siyah böcekler türedi. Bunu önüne geçmek için internetten öğrenip uyguladığım doğal yöntemler denedim. Böcekler aksine daha da çoğaldı. Sonunda izin arefesinde sistemi kapadım. Bu sebeple güncel fotoğraf koyamıyorum. 4) Pvc boruların kendi sızdırmazlık contaları olsa da sonradan sistem çalışırken oluşacak bir sızıntıyı önlemek zor olacağından ek olarak silikonla da izole ettim. 5) Su deposu olarak yaklaşık 40 litrelik kapaklı bir çöp kovası kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım. 6) Bir kaç ay sonra sistemi temizleyip ben de marul denemesi yapacağım. Aynı sistemin yeterli olacağını sanıyorum. Balkonumda pvc borulu sistemin yanı sıra 2 adet pembe domates ve 1 adet red robin domatesi denemesi vardı. İzindeyken kovadaki su miktarı azalınca sadece 1 adet pembe domates sağ kalmış. Şu an bir tek o devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|