![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Kış zamanı kış sebzeleri üzerinde yoğunlaşsak, birde ampuller ile lambalarla uğraşmasak... Yok ışık azdı, yok ısı azdı. Malbman turpları topraksız tarımda geliştirecek. Merakla bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sevgili envor perlit ortamında domates için 1 adet fide için 7 litrelik poşetler hazırladım.Drenaj için altlarına 3-4cm çapında 1 adet delik açtım.Denedim sistemi deliklerden su çok iyi akıyor bu drenaj deliği yeterli olur mu sizce.Poşetlerin ebatı 20*20.Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Sayın Malbman redrobini hangi ortam da yetiştiriyorsunuz. Bu içeride pencere önünde yetiştirilebilir mi. sayın Eczadolabının da belirttiği gibi ben de ışıklandırma ile uğraşmak istemiyorum pencere önünde neler yetiştirebiliriz. Deneyen arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaç Dostu
|
Aşağıda Sayın Denizakvaryumu'nun red robin cinsi için yaptığı açıklama var. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Bu domates tohumlarını Sayın Malbman yurt dışından getirtti sanırım. Her halde yurt içinde satan bir yer yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Ortak siparişler bölümünde sayın Karıca70 redrobin domates siparişi vermiş durumda. Rezerve ettirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Sayın envor; Redrobini yetiştirirken de yoğurdunuzu sodyummolibdatlı mı yiyeceksiniz? ![]() Neden sodyum molibdat? Neden amonyummolibdat değil? Hayır kafama takıldı cevabını bulamıyorum.. Yardımcı olsanız diyecektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Telefondan aktarmayı becerebilirsem (daha önce çektiğim fotoğrafları da bulabilirsem) yeni bir başlık açıp gelişmeleri paylaşacağım. Gördüğüm kadarıyla şu ana kadar Red Robin yetiştirip de bununla ilgili bir başlık açan yok. Bu nedenle nasıl bir şey olacağını ben de merak ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Red robin başlığı altında devam ederseniz, bu domates hakkındaki açıklamalarla yetiştirme sonuçlarının birbirine uygun olup olmadığını görmüş oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Malbman. Hastalıklara karşı bir şey kullanmayı düşünüyormusunuz. Ben şimdiye kadar ilaç kullanmadım. Açıkcası çekindim. Ama zararsız ilaçlardan yararlanmak lazımdır diye düşünüyorum. Forumda ev yapımı ilaçlar var ama gördüğüm kadarıyla o kadar etkili değiller bazılarını denemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sayın elektronik, ilaç kullanma konusu siz söyleyinceye kadar aklıma gelmemişti çünkü yazın açıkta yetiştirdiğim domateslerimde bile bir kaç beyaz sinek ve galeri sineği saldırısı ile ne olduğunu bilmediğim bir kaç yumurta dışında zararlı tehlikesi yaşamadım. Bu nedenle evin içinde çok fazla bir risk olduğunu düşünmüyorum. Ama belli olmaz. eğer öyle bir şeyle karşılaşırsam duruma göre yine ev yapımı ilaçlar kullanırım. Zira evin içinde ya da dışında yetiştirdiğim bitkilere kimyasal ilaç atmak gibi bir düşüncem olamaz. Çünkü hem çok pahalı hem de son derece zararlı olduğuna inanıyorum. Onun yerine bitkiyi olduğu gibi atar, yeni bir bitki edinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Envor bu seranın ölçüleri nedir? Bir de bittikten sonra toplam maliyetini söyleyebilecek şekilde kayıt tutabilir misin? Ben de ufak çapta bir şey yapmak istiyorum da. Bu sayede bütçemin yeterli olup olmadığını ölçebilirim sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
bende küçük bir sera yapmak istiyorum maliyeti çıkarırsanız benimde işime yarayabilir teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, seramın ölçüleri 10 metre boy, 5.5 metre en, 3 metre yükseklik, 530 ytl demirler tuttu, 150 ytl işçilik(demirci), 190 ytl plastik, 50 ytl işçilik(plastik çekenler)= 920 ytl şu an için, içine kuracağım sistem masrafları hariç. 55 m2'lik bir sera yani, ama umduğumdan çok tuttu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kırmızı marul tohumlarınız elinize geçti mi? Bir de; sevgil envor kullandığın demirler kaçlık, plastiğin ismi cismi bir adı var mı, yoksa sadece sera plastiği olarak mı geçiyor, kaç milimetre kalınlığında gibi teknik detaylarla canını sıkmazsam bunları da verebilir misin? Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
sevgili envor cevap için teşekkürler.Seranızda başarılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sera plastiğini 2 yıllık olanından aldım, markasıda verim plastik, demirler L demir diye geçiyor, birde çatısı için eğmeç demir diye satılıyor, yalnız siz yaparken 27'lik yuvarlak profilden yaparsanız çatısı daha sağlam olur, ben burada bulamadım, küçük bir kasaba burası, seranın ayaklarınıda 8x8 yaparsanız daha sağlam bir seranız olur, benimkisi biraz dandik oldu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Marulcuklar geldi Malbman. Tekrar teşekkür. İnşallah çimlendirmede bir problem yaşamam. Slogan şu: Az su az problem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Yeni sloganını çok beğendim eczadolabı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Enver bey teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor yaptığım küçük seramda ismini verdiğiniz fide firmasından bandita fideleri yetiştirmeye çalışıyorum.Sisteme 2 gün önce diktim.Herbir fide için 7 litre perlit kullandım.Daha öncede size bahsetmiştim perlitlerim iri daneli fakat tozlu,bu tozlar su ile karıştığında çamurlaşıyorlar bu yüzden sizden aldığım cevap doğrultusunda 3 saatte 2 dk kadar besin eriyiği veriyorum.Şuan havalar sıcak olduğu için seramı hergün açıp gün batımından sonra kapatıyorum. Besin eriyiği tankımda hava motoru yok fakat drenaj borum yüksekten besin tankına boşalıyor bu yeteri kadar oksijen sağlar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, öncelikle ne kadar tozlu perlitiniz, sizce %? kaç. Yani toz oranı %10 gibi ise bu oran pek önemli değil, yalnız yarı yarıya tozluysa perlitiniz o zaman biraz sorun yaşanabilir. Öncelikle sisteminizin resimlerini mümkünse görmek isterim, sulama düzeneğinide resimler ve bilgilendirirseniz iyi olur. ****** seranızında resim, bilgilerini paylaşın, mesela havalandırması nasıl? vs. vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|