agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni177Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2010, 15:05   #721
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sayın aliosmankuresir, tam size lazım olan motor. Hatta hepsi buradadan almadan önce etrafınızdaki akvaryumculara sorarsanız aynı motoru daha bile ucuza bulma şansınız olabilir.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2010, 19:00   #722
Ağaç Dostu

aliosmankuresir's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2010
pazartesi bakcam artık malbman. panç seti vs de almam gerekiyor e ne de olsa virüs bulaştı artık saracak benliğimizi)

aliosmankuresir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2010, 20:17   #723
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Allah şifa versin ne diyelim ama iflah olmaz bir dert bu

Eski 20-04-2010, 15:53   #724
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Topraksız tarım / Hidroponik (Durgun su kültürü) Aeroponik (Akan su kültürü)
başlıgı altındaki tum forum mesajları okuduktan sonra ustad envor un biz acemilere tavsiye ettiği üzere durgun su kulturunde çalısmaya başlayacağım.Tekrar emeği geçen katkısı olan herkese tesekkür ediyorum

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 19:25   #725
Ağaç Dostu

aliosmankuresir's Avatar

arkadaşlar atman 104 ve 105 modellerinin hangi yüksekliğe bastığını bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim

Eski 21-04-2010, 21:00   #726
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Kutusunun üzerinde yazar. Kutusunun bir yüzeyinde grafik çizim vardır, orada maximum ne yüksekliğğe yazacağı bellidir.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 22:06   #727
Ağaç Dostu

aliosmankuresir's Avatar

sayın sarıcan benim olduğum ilçede bulamadım atman marka bu yüzden internetten bakıyorum fakat metre belirtilmiyor akvaryum için olduğu için. geçen gün 25w bi pompa aldım 60 cmden sonra suyu tamemen cılızlaşıyor.

Eski 21-04-2010, 22:22   #728
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-04-2010
sevgili envor, sevgili arkadaşlar
tek tek tüm yazılanları okudum. herşey tamam. ama şu EC yok mu?
EC yi nerden temin edebiliriz.
kendimiz yapabilir miyiz? sürekli su değişimi gerektiği için
epey edinmemiz lazım gibi.
Ph ı nasıl gereken seviyede tutabiliriz.
ve ec nin suya karışımı nasıl olmalıdır.
normal çeşme suyu kullanabilir miyiz?
kışın böyle domates yetiştirebilirmiyiz?
cevaplarınız bekliyorum.

şimdiden sağolun.

hasan kocan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2010, 16:39   #729
Ağaç Dostu

aliosmankuresir's Avatar

Sayın envor

Konunun başında aquaponic sistemle sebze yetiştirimiyle ilgili pek bilgi geçmiyor bir kaç şey aklıma takıldı, bu sistemde besin eriğiyerine canlı balık mı kullanılıyor. balıkla sebze yetiştirilsin hiç aklıma gelmezdi hala muallaktayım nasıl olur diye. Bu konu da bildiklerinizi anlatabilirseniz sevinirim.

Eski 01-05-2010, 01:32   #730
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2010
Topraksiz tarima bir kurban daha

Saat 23.30 civarinda topraksiz tarimla ilgili google amcadan bilgi edinme gafletinde bulundum. agaclar.net. teki enver hocanin serasi ile basladim ve bu TT yani topraksiz tarim deneme isine yarin baslamaya karar verdim. 1 mayis tatil ama olsun deneyecegim.

fagu03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2010, 11:51   #731
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fagu03 Mesajı Göster
Saat 23.30 civarinda topraksiz tarimla ilgili google amcadan bilgi edinme gafletinde bulundum. agaclar.net. teki enver hocanin serasi ile basladim ve bu TT yani topraksiz tarim deneme isine yarin baslamaya karar verdim. 1 mayis tatil ama olsun deneyecegim.
Hayırlı olsun.Umarım içerisinde sıcak su kaynağı da olan bir araziniz de vardır.İşte o zaman tadına doyum olmaz bu hobinizin.Şehir Afyon olunca

Eski 03-05-2010, 00:13   #732
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2010
Enver Bey; fidelerimin yeterli olgunluğa erişmesini sanırım bekleyemedim ve aeroponik sistemimi bu gece devreye aldım. Köklerini suya girecek şekilde yerleştirdim. Cinsini bilmediğim , annemin geçen sene yetiştirdiği chery tipi domatesten aldığı tohumlardan ürettiğim fideleri kullandım. 5 W'lık hava motorunu 15 dakikada bir 15 dakika devreye girecek şekilde ayarladım. Göndermiş olduğunuz besin eriyiğinden, 5 litrelik 2 adet pet şişelerin herbirine 10'ar cc A ve B eriyiğinden olmak üzere karışımı hazırladım. Sistemi, evin güney cephesinde, günün büyük bir bölümü güneş alan pencerenin arkasına yerleştirdim. (Laf aramızda burası benim çalışma odam. Meraklı bir insanım ve odamda her çeşit bilimsel çalışma yapılmaktadır. Eşim artık odanın kapısına ''GİRİLMEZ'' yazacağını söyledi). EC değerini 140 cm'lik serum hortumuna karışımı doldurup 5.8 V'luk adaptörle gerilim düşümünü 2 V olarak ölçtüm. İlerleyen zamanlarda EC değerini bu referans ile ayarlayabileceğimi düşünüyorum. 2 V = 2 EC ise besin eriyiği arttıkça voltaj, dolayısı ile EC değeri yükseliyor. Bunu yaptığım denemeler desteklemektedir. Bu konuda düşüncelerinizi almak isterim. PH ise, şehir şebekesi değerlerini araştırdım ve 6.5 civarında olduğunu öğrendim. Sanırım sorun olmayacaktır. Sizin ve diğer arkadaşların yardım ve yorumlarını bekler herkese güzel günler dilerim. Foruma resim yüklemede malesef sorun yaşıyorum. Yapabilirsem resimleri paylaşacağım.

Düzenleyen saygılı26 : 03-05-2010 saat 01:01
saygılı26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 08:22   #733
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saygılı26 Mesajı Göster
EC değerini 140 cm'lik serum hortumuna karışımı doldurup 5.8 V'luk adaptörle gerilim düşümünü 2 V olarak ölçtüm. İlerleyen zamanlarda EC değerini bu referans ile ayarlayabileceğimi düşünüyorum. 2 V = 2 EC ise besin eriyiği arttıkça voltaj, dolayısı ile EC değeri yükseliyor. Bunu yaptığım denemeler desteklemektedir.
EC ölçümünü Multimetre ile mi yapıyorsunuz? Konuyu biraz daha açabilirmisiniz?
Ben de Multimetre ile ölçüm yapma düşüncesindeyim ancak doğru sonuçlar verip veremeyeceği konusunda tereddütlerim var..

nbugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2010, 19:31   #734
Yeni Üye

Sayın nbugay;
EC değerini referans olarak değerlendirmek için, multimetre kullandım. Sayın Envor'un önerdiği 2 EC değerini,(5 L.'ye 10'ar cc) referans olarak kabul ettim. 140 cm. şeffaf serum hortumu karışımla dolduruldu. Adaptör gerilimi boşta 5.84 V. ölçüldü.Serum içindeki karışım devreye seri olarak uygulanarak ölçüldüğünde potansiyel farkın 2.00 V. olduğu görüldü. (Aslında bu denemeyi elimde bulunan 20, 20, 20 NPK+TE toz gübrenin karışım oranını ayarlamak için yapmıştım). Aynı denemeyi, 5 L'ye 15'er cc besin eriyiği kullanarak yaptığımda, potansiyel farkı 2.10 V. olarak okudum. Besin eriyiği miktarı arttıkça potansiyel fark artacak, azaldıkça düşecektir. Sayın Envor, bu karışımın (5 L'ye 15'er cc ) EC 'sini söyleyebilirse onuda referans olarak kabul edip değerlendirebiliriz. Sonuçta bu sistemle gerçek bir EC değeri okunamayacaktır. Ancak referans bir değer elde edilip fikir verebilir. En azından karışımdaki besin miktarının azaldığı bu yol ile tespit edilebilir düşüncesindeyim. EC metre ile ilgili devre gözüme ilişmişti forumda ama vakit bulup uğraşamadığımdan bu yol mantıklı geldi ve sizinle paylaşmak istedim. EC değeri için, ECmetre kullanmak gerekir.

Eski 03-05-2010, 19:46   #735
Yeni Üye

Aeroponik denemem

Sorun çözülmüş, yavruların resimlerini ekledim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler

Eski 03-05-2010, 20:11   #736
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Emeğinize sağlık ama yarın kökler uzayıp salkım saçak olduğunda, besin eriyiğini değiştirmek için çıkarıp tekrar şişeye yerleştirmek zor olacak gibi görünüyor.

Eski 03-05-2010, 20:44   #737
Yeni Üye

Haklısınız, bu hastalık insanda sabır bırakmıyor. Şimdilik böyle idare edecek, zamanı geldiğinde şişenin ağzı kesilerek genişletilecek. Teşekkür ederim.

Eski 04-05-2010, 14:37   #738
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-04-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saygılı26 Mesajı Göster
Sayın nbugay;
EC değerini referans olarak değerlendirmek için, multimetre kullandım. Sayın Envor'un önerdiği 2 EC değerini,(5 L.'ye 10'ar cc) referans olarak kabul ettim. 140 cm. şeffaf serum hortumu karışımla dolduruldu. ................................... EC değeri için, ECmetre kullanmak gerekir.
Teşekkürler Sn. saygılı26.. Bu yöntemi deneyeceğim ama en sağlamı ucuz yollu bi EC metre temin etmek olacak sanırım.

Bu arada kurduğunuz sistem yakında sizi tatmin etmeyecek gibi görünüyor. Forumda yapılan çalışmaları gördükten sonra insan daha fazlasını istiyor..
Çalışmalarınızda başarılar..

nbugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2010, 21:50   #739
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-04-2010
merhaba,
yıllardır ilk defa yüreklerini koymuş bunca insanı birarada tek vücut görmek beni çok ama çok etkiledi ve de yazılanları okudukça (en az 3 er kez ) dehşete kapıldım ve çok heyecanlandım ve anında zehirlendim.
sevgiler ve saygılar

diana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2010, 05:44   #740
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-02-2010
evt , hepimiz birimiz ,birimiz hepimiz icin

duchmaster Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2010, 19:02   #741
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Selam arkadaşlar,

Durgun su sistemindeki domateslerim büyümeye başladılar. İki adet (cinsini bilmiyorum) büyük ve iki adet red robin domateslerin fotolarını ekledim. Sadece alt yapraklarda sararmalar ve kurumalar var. Tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımızdan yardımları bekliyorum.

Teşekkürler.

Eklenen Resimler

raroba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2010, 16:49   #742
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-05-2010
merhaba arkadaslar ben kazakistandan ayhan.sizlerden bir ricam olacaktı,ben alma-ata-da yasıyorum burda seracılık uzerine eğilmek istiyorum.buranın iklimi bir hayli sert kısın -35 kadar dusuyor.burda hangi sera tipi musait olur ,bilgilendirirseniz cok sevinirim.

elturcool Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 01:12   #743
Ağaç Dostu

Sayın Elturcol Turkıye sartları dusunuldugunde -35 de sera mı olur denılebılır Ancak ısıtma bedava veya bedavaya yakınsa kı Kazakıstan da sanırım oyle bu durumda ısı degıl ruzgar esas faktor olacaktır cam yapı sera saglam kalabılecek ıklıme sahıp mısınız

Eski 06-06-2010, 13:42   #744
Yeni Üye

merhaba sayın mete burda cam seralar var.kesme cıcek seraları,bu arada ben jeotermel olan yer buldum.70 derece sıcaklıgı var.nasipse orayı satın almayı dusunuyorum

Eski 07-06-2010, 12:38   #745
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elturcool Mesajı Göster
merhaba sayın mete burda cam seralar var.kesme cıcek seraları,bu arada ben jeotermel olan yer buldum.70 derece sıcaklıgı var.nasipse orayı satın almayı dusunuyorum
Hayırlısı olsun.Gelişmelerden haberdar ederseniz memnun oluruz.

Eski 08-06-2010, 13:37   #746
Yeni Üye

tesekkurler 30 donum 40.000 bin dolar diyorlar.nasipse alıcaz

Eski 07-07-2010, 10:37   #747
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2010
Arkadaşlar merhaba,
Ben Adapazarından Vedat,
Bizde bi abimizde amotörce yapılmış durgun suda yetiştirilen domates gördük ve bu işe baya bi merak saldık,
Öncelikle evimizde eski bir banyo küveti vardı onun sırdırmazlığını sağlıyarak 7 kök domates fidesi diktik,
Bir adet akvaryum hava pompası ile suya oksijen veriyoruz,
Her türlü kötü koşullara rağmen bitkilerimiz yaşamaya devam ediyor,

O kadar kötü koşullara rağmen o bitkiler yaşamaya devam ettiği için biz de bu işi biraz daha ii şartlarda yapmaya karar verdik ve evin arka bahçesine 6mt. x 12mt. uzunluğunda 72 m2 taban alanında 4 adet 0,60mt. x 10mt. (6 m2'lik) uzunluğunda 0,45mt. derinliğinde havuzlar yaptık.

Sera örtüsü için yan kenarları 4mt. orta noktası 5mt. yüksekliğinde bir demir karkas projelendirdik, şu anda demir doğramacının demir karkası bitirmesini bekliyoruz. Demir karkasın bitmesinin ardından 0,35mm kalınlığında aldıımız sera örtüsü ile kaplıyacaz.

Bi ayrıntıyı yazmayı unutmuşum, havuzların yapımı için öncelikle tabi zemini yaklaşık 0,50mt. kazdık ve kazdığımız zemine 10 cm. tüvenen malzeme serdik, tüvenenin üzerine 5cm. x 25cm. x 50cm. büyüklüğündeki ytonglarla havuzları oluşturduk.

Allah nasip ederse bu hafta sonu dometes fidelerini yerlerine yerleştireceğiz.

Bu arada havuzlardaki suyun EC ve PH değerlerini ölçmek için bir alet alacağız, ancak benim takıldığım bi nokta var ve siz değerli üstadlardan görüş almak istedim.

Havuzlardaki suyu 4 adet akvaryum devirdaim motoru ile sirkülaşyonunu sağlıyacağız. Bu motorlar aynı zamanda devirdaim yaparken suya oksijen de veriyor imiş. Ancak bunun yani sudaki oksijenin yeterli olduğunu nasıl anlıyacağız. Yani yapmış olduğumuz 0,60mt genişliğinde 10 mt. uzunluğunda 0,45mt derinliğindeki havuzlarımıza 0,40mt. su doldurduğumuzda 2,4 ton suyumuz olacak. Havuzlara koyacağımız devirdaim pompaları da 2,7 ton suyu devirdaim edecek kapasitede olacak.
Bizim hazırladımız bir havuz da 50 kök domates fidesi olacak, yani 2,4 ton suda 50 kök domates fidesi olacak. Bu 50 kök domates fidesinden iyi bir verim alabilmemiz için 2,4 ton suyun içindeki oksijen miktarı önemlimidir. Şayet önemli ise bu oksijen miktarının ne olması gerekir.

Konu biraz uzun oldu kusura bakmayın,

En kısa zamanda fotoğraf ekliyeceğim,

Son parağraftaki soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim,

Her kese iyi çalışmalar dileklerimle,

Vedat SÖNMEZ

vedson Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 08:47   #748
Ağaçsever

akya's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Oldukça uğraşmışsınız, tebrikler. Ama bu çalışmayı 160 ya da 200 lük borularla akan su kültürü olarak yapsaydınız daha kolay olurdu. 500 litre ya da 1000 lt lik bir depo işinizi görürdü. Depoya da bir tane akvaryum motoruyla oksijen vererek hallederdiniz.

Her havuzda yaklaşık 2500 lt su olacak . Öncelikle 1 ya da 2 haftada bir her havuzun suyunu ayrı ayrı değiştirmeniz gerekecek. Tahliye için bir şey düşündünüz mü?Suyu değiştirmeniz zor olacaktır. Ayrıca dediğiniz akvaryum devirdaim motorlarının oksijen vermesi yetersiz kalır.Hava motoru almanız gerekir. Her havuz için ayrı motor koymak yerine 40 metrelik uzun bir hava taşı tasarlayıp bir tane büyük air blowerla daha iyi oksijen sağlayabilirsiniz.

http://www.evcilal.com/Resun-MPQ-905...u,PR-3024.html

akya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2010, 09:43   #749
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akya Mesajı Göster
Oldukça uğraşmışsınız, tebrikler. Ama bu çalışmayı 160 ya da 200 lük borularla akan su kültürü olarak yapsaydınız daha kolay olurdu. 500 litre ya da 1000 lt lik bir depo işinizi görürdü. Depoya da bir tane akvaryum motoruyla oksijen vererek hallederdiniz.

Her havuzda yaklaşık 2500 lt su olacak . Öncelikle 1 ya da 2 haftada bir her havuzun suyunu ayrı ayrı değiştirmeniz gerekecek. Tahliye için bir şey düşündünüz mü?Suyu değiştirmeniz zor olacaktır. Ayrıca dediğiniz akvaryum devirdaim motorlarının oksijen vermesi yetersiz kalır.Hava motoru almanız gerekir. Her havuz için ayrı motor koymak yerine 40 metrelik uzun bir hava taşı tasarlayıp bir tane büyük air blowerla daha iyi oksijen sağlayabilirsiniz.

http://www.evcilal.com/Resun-MPQ-905...u,PR-3024.html
Çok teşekkür ederim,

İyi çalışmalar dileklerimle.

vedson Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2010, 06:23   #750
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-08-2010
Selam arkadaşlar sitenize yeni üye oldum.

odcy2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025