![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Şimdi herkes parmağıyla beni gösterip "işte bak o beceriksiz bu" diyor gibi geliyor. Paranoya sahibi oldum. Ben okul değiştiricem. Yeni bir başlangıca ihtiyacım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Üzüldüğün şeye bak üzülmek için daha önemli olaylar,var hayatta dersi unutmayacağın şekilde öğrendin buna sevin bizede öğrettin hoşça kal, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Bilginin en değerlisi kendi kendine öğrendiğin,denediğin ve hiç unutmamasıya beynine kazıdığın bilgidir.Keşke herkes yaptığının hata olduğunu bir şekilde anlıyabilse.Bence mutlu olmanız gerekiyor sevgili ecza dolabı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
12mayıstan buyana 2 aylık gelişmeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcanları toplama zamanı geldi galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
İngiltere' den gelen bir arkadaşıma on değişik çeşit tohum sipariş ettim. Ama en önemlisini, red robini unutmuşum iyi mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Bu red robin domates tohumu Türkiyede bulunmazmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Türkiye'de red robin tohumu bulamazsınız. http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=red+robin linkteki sitelerden 7-15 gün içinde getirtebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2007
|
http://www.containerseeds.com sitesinden cuma günü Red Robin başta olmak üzere , salatalık, marul ,çilek tohumu siparişi verdik .. bakalım ne zaman elimize geçecek. bilgi açısından 4 adet red,2 salatalık,2 marul,2 çilek artı karko ücreti toplam 20 USD tuttu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar tohum temini için bir adres te bende var, belki işinize yarar. webmaster@seedrack.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2007
|
Kudret bey kargo ile gönderdiğiniz bitki besin eriyikleri bugün elime ulaştı, titiz ambalajınız, hassasiyetiniz ve gösterdiğiniz yardımlaşma için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun hpinar,teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim gelişmelerden haberdar olmak dileğiyle sevgiler, selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Kudret hocam merhabalar. Yapmayı düşündüğünüz basit bir ec metre vardı. Onunla ilgili bir gelişme varsa paylaşırsanız seviniriz. Ben Çin' li bir firma ile irtibat kurdum. Sanırım bu gün yarın bir kaç fiyat gönderecekler. Fiyatlar uygunsa, çeşme dağlarından İzmir' e indiğimde gümrükçü bir arkadaşımla "bedelsiz numune" adı altında kaç tane getirebileceğimi görüşeceğim. İki ya da üç taneden fazla gelemiyorsa bir işe yaramaz. Ama on, on beş tane falan getirtilebiiyorsa sanırım burada paylaşabiliriz. Tabii şimdilik sadece iyi niyetli bir düşünce benimki. Siz yine de sizin ec metre ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlarım pratik ec metremiz gerçekten çok çok iyi durumda fakat daha öncede söylemiştim işlerim biraz yoğum. Farkındaysanız fazlaca ilgilenemiyorum ama içiniz rahat olsun inşallah birdahaki sezona herkesi pratik ec metre sahibi yapmayı planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Sayın denizakvaryumu, yeni sezon için yenilikler düşünüyorum. Bir akıllı saksı projem varki gerçekten çok güzel, akıllı değil süper akıllı bir saksı. Ama inanım daha prototipini hazırlayıp terasıma kurma fırsatı bulamadım. Tabiiki kurunca sizlerle paylaşacağım. PH işine gelince maalesef henüz bir yeşil ışık yok.Ama çalışmalar var.Şu ec metreden sonra birazda ona hız vereceğiz ondada ümidim var ancak şu anda proje aşamasında. Ben herzaman amatör arkadaşlara yardımcı olabilecek çalışmalardan yanayım yoksa bu aletler yok değil var ama hem fiatları yüksek, ucuzsa kalite değil hemde örneğin bir PH metreyi kullanmak ,temizlemek, kalibre etmek zor olmamakla birlikte bir ihtisas meselesi Bem amatörler için harcıalem bir şeyler yapmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Sevgili hocamız kudret bey sevgiler selamlar eriyiklerim azaldı .denemelerim nihayet sonuç verdi domatesler büyüyor dört kök domates tuttu çilek denemeleri iyi sonuç vermedi ekiyorum güneş yakıyor gölgelik yapıcam domateslerdede yanmalar olmuştu gölgelikle hallettimhafta içinde domates için gönderebilirseniz iki tonluk kadar bizim çocuklar düzcedeler oranın adresini göndericem teşekkürler , |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
Alıntı:
Yukarıda marul için verdiğiniz reçete ve makro element hazırlanma bilgileri var. Bu konuya ilgi duyduğumdan beri (2 aydır) topraksız tarım reçetelerinde kullanılan kimyasal tercihinin hangi kurallara göre yapıldığını araştırıyorum. Bu konu ile ilgili Hasat yayıncılığın 'sulama ve gübreleme' isimli kitabını okuduğum gibi netten de durmadan araştırma yapıyorum. N ilavesi ile ilgili bulduğum bilgi azotun iki formda, amonyum azotu (NH4) ve nitrat azotu (NO3) olarak besin çözeltilerine ilave edildiği. Ama amonyum azotu miktarının toplam azot miktarının %25 kadar olması gerektiği.Amonyum azotu miktarının %50 yi geçmesi halinde bitkide azot zehirlenmesi olacağı, öte yandan amonyum azotunun olmaması durumunda da bitki gelişiminin kötü etkileneceği, çünkü nitrat azotunun bitki tarafından kolay alındığı ama ortamdan çabuk uzaklaştığı;amonyum azotunun ise bitki tarafından yavaş alındığı ama ortamdan uzaklaşmadığı şeklinde. Verdiğiniz marul reçetesinde amonyum azotu kullanılmamış. Acaba bunun nedeni bu bilgiyle ilgili olabilir mi?. **** başka bir sebebi var mı? Dersleri ilgi ile izliyorum. Sizden çok şey öğrendim. Çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Yeni Üye
|
çok teşekkürler ilk sınav dönemi bitti ikinciler başlayacak, oradaki 10 litreyi görmemişim bu arada kalsiyum sülfat için 82.5 (düz hesap 83) cc olmalı 10 litreye |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kadir mutlaka hesabı doğru yaptığını biliyorum ama tahminim buraya yazarken bir hata oldu .10 litrelik suya 140 ppm için 87,5 cc almak lazım. xcc =10 *140/ 16 =87,5 cc |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Yeni Üye
|
siz bizden daha iyi bilirsiniz fakat 100 gr Ca(NO3)2 4H2O da 16.971 gr ca bulunuyor diye hesapladım ona göre yapınca 82.5 çıkıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Yeni Üye
|
Bir şey daha sormak istiyorum karşımın ec sini ve ph ını kendi yaptığınız bir araçla mı ölçüyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kadir sen hasaplamada baz aldığın % Ca değerini söylemediğin için bende ilk başlarda verdiğimiz listeden hareket ederek Ca No3 4 H2O = %16 Ca %11 N değerini baz aldım. Sende haklısın ,bende haklıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Kadir,eriyiklerin EC sini yaptığım EC metre ile ölçüyorum ama PH metre çalışmaları devam ediyor. Onu yine elimdeki orjinal PH metre ile ölçüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|