![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
|
Genel olarak çilek katı ortam kültüründe, özellikle de kokopit ortamında çalışılıyor. Akan su tekniği marulda tercih ediliyor. Çilek için kokopit daha rahat olabilir sizin için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2020
Şehir: adana
Mesajlar: 5
|
Alıntı:
acaba bu sistemde nekadar alınabilir deneyen arkadaşlar varsa beni aydınlatsalarsa cok sevinirim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
/
Giriş Tarihi: 19-03-2019
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 84
|
önce bir deneme yap. çilekten 250 gram bile almak kolay değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
|
Alıntı:
Yani klasik yetiştiricilikte bir anlamda meyve ile birlikte bitkiyi de büyütürsünüz. Ancak topraksız tarım serası gibi maliyetli bir işletmede fide büyütmek ne kadar mantıklı? İşte bu yüzden frigo tip fideler kullanılıyor. Yeterli gövde büyüklüğüne ulaşmış fideler kışa giriş döneminde, kış için gerekli enerjisini bünyesinde toplamışken sökülür, temizlenir ve uygun soğuklukta (0-2 derece) dikim dönemine kadar soğuk hava depolarında bekletilir. Bu süreçte bitki uykuda kalır ve gerekli soğuklamasını alır. Dikim zamanı bahar sonu yaz başı fideler topraksız sisteme dikilir ve zaten yeterli kök ve gövde büyüklüğüne sahipken sadece yeşil aksam yaprak gelişimi beklenir 2-3 ay sonra meyveye döner. Bu fideler ilk dikimlerinde tam verimde ürün verirler. Ve 500-600 g fide başı verim hesaplanıyor şu an.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|