Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rcpbrk_38
bende çilek için şu anda evimde ufak bir çalışma yapıyorum, hem cocopeat ortamında hem de akansu da deniyorum. şu ana kadar akansu içinde ki fidelerin daha iyi büyüdüğünü söyleyebilirim, cocopeattekiler akansuya oranla daha küçük kaldı.
Cocopeatte benim zorlandığım konu ise cocopeattin nemliliği, ilk denememde fazla su verip kökleri boğmuştum, bu nedenle şimdi daha temkinli yaklaşıyorum fakat bu sefer de bitkilere istediklerinden az mı besin veriyorum acaba diye düşünüyorum.
Ug001,
ben sistemi yarım saat çalıştır yarım saat durdur olarak devam ediyorum herhangi bir sıkıntı görmedim
boruların içinden su kalması ile ilgili olarak ise ; ben 70lik boru kullanıyorum sistem çalıştığı zaman nerdeyse borunun ağzına kadar su dolu oluyor, sistem durduğunda ise yarısına kadar su dolu oluyor.
Bende hydroton taşları kullandım herhangi bir sorun gözükmüyor.
|
teşekkür ederim çok yararlı bir bilgi oldu benim için ben daha denemeye başlamadım ancak siparişi verdim
bir yabancı videoda saksının altına perlit üstüne hydroton koymuştu
başka bir yabancı videoda ise saksıya kokopit koymuştu her 2 sindede kokler saksıdan cıkmış tı (köklerin yarısı cocopıtde yarısı sudaydı) böyle yapmak sizce mantıklı olurmu yoksa heycan aramaya gerek yokmu
(kokopit görmedim daha önce su ile karışıp depoya cocopit gidermi)