![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2016
|
Hat Yerleşimi
Merhaba, Çilek hattının yerleşimi ile ilgili paylaşım yapmak istedim. Bölgenin güneş alımı ile ilgэli yeterli bilgim olmadığından seranın bir kısmını tek katlı, diğer kısmını çift katlı sistem hazırlıyorum. Tek katlı hat (A), çift katlı hat (B) ve hatlar kuzey-güney doğrultusunda olacak. Sezon içerisinde iki hat arasındaki verimin karşılaştırılması ile seneye hangi hattı seçeceğimize karar vereceğiz. ![]() Besin çözeltisi için kullanacağımız formüllerle ilgili olarak da; forumdan ve farklı kaynaklardan bulduğum reçeteleri listeledim. Reçetelerdeki değerleri azota göre oranladığımda bazı reçetelerin içeriklerinin birbirlerine yakın oranlarda olduğunu gördüm. Bu durumu Kudret bey ayrıntılı olarak ifade etmişti. Aynı formülün farklı ec değerlerindeki reçeteleri. Düzenleyen nk_tarim : 09-04-2017 saat 19:10 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Besin Çözelti Formülasyonu
Merhaba, Kullanacağım besin çözeltisi ile ilgili olarak; Forumdan ve farklı kaynaklardan bulduğum formülleri listeledim. Formüllerin azot göre oransal değerlerini de ekledim ve azota göre oransal formüller incelendiğinde aslında yaklaşık olarak aynı formülün farklı ec değerleri için hazırlanmış şekli olduğu görülüyor. Bu durumu Kudret bey forum içerisinde ayrıntısı ile açıklamıştı. Hangi formülü kullanacağım henüz belirli değil ancak azot oransal olarak ortalama bir formül ile başlayıp ec ayarlaması ile çözeltiyi uygun hale getirmeye çalışacağım. Bir anlamda kervan yolda dizilir durumu olacak. ![]() ![]() Düzenleyen nk_tarim : 09-04-2017 saat 19:20 Neden: Görsellerin güncellenmesi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Gecikmeli de olsa projemiz devam ediyor. Geçen hafta sera metal malzemelerinin işlemleri bitti, bu hafta içi boyası yapılıp teslim alacağız. Fidelerin yerleştirileceği olukları galvaniz saçtan yaptıracağız. Fide olarak taze fide, kırım modifiye olarak isimlendirilen bir cins deneyeceğim. Genel olarak bilinen albion gibi cinslerin frigo siparişleri için bu sene geciktim, gelecek sezona frigo fidelerle çalışmayı düşünüyorum. Yetiştirme ortamı olarak perlit ve torf. 575 mt hat kurmayı planlıyoruz ve bu hat içinde perlit/torf oranını farklı farklı kullanarak sezon sonu verime göre gelecek sezonlardaki karışım oranını tespit etmeyi düşünüyorum... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| 500 m2, çilek, topraksız |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|