![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ara kısımdaki karlar için ısıtıcı kablolar var. Bu kısım kolay, önemli olan eğimin yeterli olup olmadığı bence. Kar örtüye yapışıp birikme yapar. Diğer bir sorun ise eğer o eğim yetersiz gelirse örtüdeki damlalar süzülmez ve sera içine düşer. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2016
|
Alıntı:
Model aldığım sera yapısı rusyanın daha kuzey ve karlı bölgelerinde sera kurulumu yapan bir firmanın modeli... 9600 genişlik... ama tek farkla... benim projede oluk üstü yükseklik 2000, firmanın modelinde 2500 ve yay iki parçalı, üçgen şeklinde monte edilmiş... oluk üstü yüksekliği ve montaj şekli eğimi etkiliyor... çatı montajı bittiğinde durumu değerlendirip orta noktasında eğimi arttıracak bir ek yapılabilir... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Kurulum devam ediyor. - Kar yükü ile ilgili olarak şüpheler paylaşılmıştı. Bir çatıyı tam olarak kurduğumuzda gördüğüm; en tepe kısımda eğim düz, yanlara gittikçe, yani merkez noktasından 1 metre kadar sonra oluşmaya başlayan eğimin karın kayması için yeterli olacağını düşündüm. Daha önce İsmail beyin söylediği ısıtıcı kablolardan tepeye de konulması gerekebilir. Orta kısmın yük taşıma kapasitesi ile ilgili henüz fikir edinemiyorum. Yapının bağlantıları tamamlanmaya başladıkça, uzunlamasına hareketi önleyici bağlantı ve çaprazlar monte edilince daha duruma bakacağım. İyi çalışmalar herkese ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Adım adım sonuca doğru... ![]() |
|