![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-12-2014
|
Aslında merak ettiğim bi konuyu ele aldınız bitkilerin 7/24 ışık alması doğru mu sizce ??? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-10-2015
|
Alıntı:
Fakat, bitki gelişimini nasıl etkiler bilemiyorum. Bu konu benim de aklımda ve bununla ilgili de bir deneme de yapmayı düşünüyorum. Fakat ilk baharı bekleme niyetindeyim. Düzenleyen Dudugen : 13-01-2016 saat 21:44 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Çilek fidelerinin yeni yaprakları belirginleşmeye başladı. (Diğer yapraklar dikim öncesi yapraklarıydı) Size son 3 günün verilerini sunmak istiyorum. Bu veriler ışığında bana yol gösterebilecek hocalarımdan yorum bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Düşüncem: ph için; Daha düşük ph değerine sahip besin eriği vererek ph'ını düşürmek. ec değeri için; Bu oranla devam ederse yakında (2-3 güne) 1,8'e ulaşacak sanırım. 1.8'e ulaştıktan sonra değeri o seviyede tutabilmek için biraz daha düşük ec'li besin eriğine devam etmek. (Buradaki maksadım ec değerini şimdilik 1,8 ile 2,0 arasında tutabilmek) Sizce bu yaklaşımlarım doğru mudur? Düzenleyen Dudugen : 16-01-2016 saat 17:34 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
Bu haftanın "marul" fotoğrafları. Geçen hafta belirttiğim gibi HID ışığında suya salınım kök marulu kaybettik. Özel üretim floresan ışığında büyüyen suya salınım kök marul fidesi, perlit ortamında büyüyen fideye yaklaşık olarak 3 kat fark atmış durumda. NOT 1 : Aşağıda göreceğiniz fotoğraflarda 2 ve 3 ile numaralandırılmış fotoğraflar geçtiğimiz haftalardaki aynı sıra ile verilmiştir. 1 numaralı fotoğraf yüklenmedi, zira fideyi kaybettik. NOT 2 : Diğer fotoğraflar da, genel görünüm ile alakalı. NOT 3 : Çilek sulama tekniği ile alakalı, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi beklediğimi belirtmek isterim. |
|
|
|
![]() |
|
|