![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
|
21 ekim tarihli calismalar... Düzenleyen Murat Uysal : 18-11-2014 saat 12:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
|
Serhan hoca da bu ise gonul verenlerden. Ahmet bey ise bizim iscimiz.. Isci olmadan bu islerin olmasi gercekten cok zor. Cunku hem okulda derse girip hemde serada tarlada calismak zor oluyor.... soganlari ilk basta seraya koyarak yagislardan koruyacagimizi dusunduk. Ancak seranin icindeki nemin yagis seklinde ustteki tellerden damlayacagi hic aklimiza gelmemisti. Kapali su ve yagis riski olmayan bir yerde depolamaliydik.. bu buyuk bir hata oldu. Soganlarda curume ve sineklenme basladi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seranın üst kısmından aşırı damla geliyorsa mantar hastalıkları çok çabuk yayılacaktır. Her gün havalandırmayı ihmal etmeyin, ürünlerde sık ekildiği için maddi kayıplara sebep olabilir. Bereketli ürünler dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
|
Teşekkürler sayın İsmail Kuzucu. Havalandırmayı yapmaya çalışıyoruz. Özellikle sera içi sıcaklık gündüz 25 dereceyi geçtiği zaman mutlaka havalandırmalar açılıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
|
Sayın ateşkaptan gübrelemede marul formülü kullanıyorum.. Ancak yeşil soğan için bir formül varmı bilmiyorum. Ayrıca bu hafta içi ikinci seraya maydanoz dikimi yapacağız. Yine perlit ortamında. ancak gübre formülü hakkında bir bilgimiz yok. yardımcı olursanız seviniriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
|
Alıntı:
Maydanoz için; Ph 5.0-6.0 aralığında, Ec ise 0.7- 1.3 aralığın da olabilmektedir. Eğer forum da ki arkadaşlar bir formül verebilirse (Maydanoz ve Yeşil soğan için), gübre hesabını hemen yapabilirim. İngilizcesi iyi olan arkadaşlardan bekliyorum. Marul için yaptığın karışımı, yukarıdaki ec ve ph oranlarını dikkate alarak verebilirsin. Sayın Uysal, şu kafalarını kestiğiniz soğanların yaprak verdiği evredeki durumlarının fotoğrafını koyarsanız, bir fikir sahibi olabiliriz. Kolay gelsin, bol hasatlar ve kazançlar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|