![]() |
|
|
![]() |
#1 |
/
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Dostlar bu zaman zarfında tecrube ettiğim durumları paylaşmak isterim. Öncelikle Sayın AteşKaptan'a ve Sayın Kudret TEzel'e solüsyon yolumdaki yanlışı gösterdiklerinden dolayı teşekkür ederim. Domatese baktığım zaman 4. salkımın 3 ve 4 çiçeği gekmediğini görebiliyorum bu sadece bende değil yanımdaki topraklı serada da aynı şekilde. Sanırım gece gelip vuran bir soğuk neden oldu diye düşünüyorum. Domatesin donmaması için soba yaktığımız durumlarda sulama suyumunda ısıtlmadığı ve bitkinin kendini soğuktan tam besleyemediği durumlarda boğum araları sıcak günlere oranla daha uzun olduğu görülmüştüri. ışığın az olduğu durumlarda da bitkide boy atımı fazla görülmektedir fakat gece soba yaktığımız günlerde Antalya'da gündüz tişört ile gezebiliyordum. Yağmurların bol olduğu dönemde içeride harika bir hava sirkülasyonu yapacak fan veya herhangi bir şey olmadığından bitkinin üzerindeki nem kimi zaman % 99 ları buldu bu gibi durumlarda salkım saplarının normalden uzun olduğunu da gördüm yani bitkide 6-7 salkım sapları normalden uzun kırılmalar olduğundan salkım askısı biraz geçde olsa alma durumunda kaldım. Yanlış solüsyon formülasyonu ve yanlış gübrelerin kullanımı doğrultusunda. bazı salkımlar 16-20 lı çiçek açtı tabi çiçek budamasına gidildi. Durumlar bu şekilde Dostlar Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|