View Single Post
Eski 21-12-2013, 19:50   #75
merdefe
/

Giriş Tarihi: 29-03-2007
Sayın Ateşkaptan;
Sır olan bir şey yok. Herşey yukarıda yazıldığı gibi. Ziraat mühendisi olabilirim ama okulda ben solüsyonun s sini öğrenmedim. Bilenlerinde ne bildiğini fark etmediğini fark ettim. hazır bir gübre buldum bunu bulurken de biraz yardım aldım. kullandığım ve yukarıda yazanlar bildiklerimden ibaret. Ben yeni bir çiftçiyim. Sezon sonu bende göreceğim ne olduğunu olacağını. Ben bu solüsyon ile geçen sene yaz ayında balkonda 2 ayda domates yedim etrafta çoşmayan çiçek kalmadı. gayet sağlıklı ve lezzetli bir domatesti. Aynı solüsyonla( domatese ait bir solüsyon olmasına rağmen) kapya biberde düzenli olmayan sulama sonucunda bile 80 in üzerinde biber topladım. sonra solüsyondan memnun kaldığımdan dolayı böyle bir şey denemek istedim ve deniyorum. Sera plastik sera dışarda sıcaklık neyse içeride o. 70 gün oldu ve 7. çiçek ağzına aldı, bazıları 8. çiçekte. Belki bu sürede topraksız seralardaki domatesler 10. çiçeği ağzına almış olabilir. seraya girdiğiniz zaman önce çiçekleri görüyorsunuz. hatta tylvc ( domates sarı yaprak kıvırcıklık virüsü ) sıkıntısı yaşamama rağmen yaptığım bazı uygulamalar ile şuan gene kafa göstermiş durumda çoğu. Demek istediğim profesyonel bir üretici değilim profesyonel bir seram yok ama şu an beni solüsyon hiç şaşırtmadı bende çok derine inip inceleme gereği duymadım. eksiğim mi evet büyük bir eksiğim. Gene de iyi dileklerinizden dolayı teşekkür ederim. Bakın kendimi doyurdukça ve elden ayaktan kesilip ölmedikçe ben bu işe devam edeceğim.. Dediğim gibi inşallah doğrularımı ve yanlışlarımı hepimiz göreceğiz.

merdefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön