View Single Post
Eski 21-12-2013, 19:20   #74
ateşkaptan
Ağaç Dostu

ateşkaptan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2012
Sayın Merdefe;

Benim, ukalalık veya bilgiçlik tasladığım sakın anlaşılmasın. Hasbelkader bu sitede doğru olarak öğrendiğim, kimsenin değinmeye cesaret etmediği , besin eriyiği konusunda; bildiklerimle, burada yazılan uygulama konusu besin eriyiklerinin kıyaslamasını, dolayısı ile işin doğrusunun meydana çıkartılması tek amacım. Ticari kaygı yoksa, paylaşma esastır. Ticari kaygısı olanlar bile, bu siteden çok şey öğrendiklerini sanıyorum.

Topraksız tarımın, ilk yatırım masrafları çok pahalı. O kadar yatırım sonucunda yanlış bitki beslenmesi sonucunda kimsenin hayal kırıklığına uğramaması, yapılan yatırımların en kısa zamanda geriye dönmesi esastır.

Kaldı ki; biz amatörler bile sırf kendi zevkimizi tatmin ve hobimiz için hatırı sayılır meblağlar harcamaktayız.

Bu amaçladır ki, kullandığınız besin eriyiğinin, bu güne kadar alışılagelmiş gübre konsantrasyonlarına benzemediğini fark ettim. Harcayacağınız emek ve para sizi alakadar eder ama , bu sitenin amacı bilgiyi paylaşmak olduğundan, iyi niyetli olarak, müdahale etme ihtiyacını hissettim.

Hala da Fosforik Asit'i anlamış değilim.

Ve de PotasyumSülfat ve MonoPotasyumFosfat kullanmadan, bu gübre konsantrasyonunun nasıl oluşturulduğunu, affınıza sığınarak anlayamadım.

Özel formülünüz sır değilse, daha net açıklar mısınız.

Emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle, saygılar.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön