![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Yalçın merhaba, Sorduğun soruyu çok geç fark ettim kusuruma bakma. Yüksek ihtimalle siz bu sorunu çözmüşsünüzdür ama ben yinede bir şeyler söyleyeyim. Genelleme yaparsak çoğu firma kendi elektronik cihazlarını çalıştırması için adaptör seçimi yaparken olması gereken güçten biraz daha büyük güçlü bir adaptör kullanırlar. Örneğin cihaz için 12 volt 25 A yeterli iken adaptörü 12 volt 30 amper seçebilirler. Bu durumda voltajları aynı olan su pompası ile diğer cihazınızı aynı adaptöre bağlayabilirsiniz adaptörünüzü zorlayabilir bunuda adaptörün ısınmasını kontrol ederek ve voltajında düşüş olup olmadığına bakarak tespit edebilirsiniz. Adaptör, gücünden daha büyük bir cihaza bağlandığında 24 volt değilde 21-22 volt verir buradan anlaşılır. Eğerki bu adaptör ile su pompası ve cihazınızı aynı anda çalıştırmayacak iseniz o zaman hiç bir problem çıkmaz 30A olan adaptör çok çok kolay 1.2A cihazı çalıştırır. Burda önemli olan cihazların toplam amper değerlerinin adaptörden fazla olmaması ve voltajların aynı olmasıdır. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
İki cihazı da farklı zamanlarda çalıştıracağınızı farz edersek Aşağıdaki resimdeki gibi bir bağlantı yapabilirsiniz. Seçici anahtar olarak resimdeki 1-0-2 mandal buton ve ya pako şalter kullanabilirsiniz. Aynı anda çalıştıracak iseniz adaptörün doğru ucuyla cihazların doğru uçlarını aynı yere birleştirmeniz yetecektir. Düzenleyen smnvrl : 21-08-2013 saat 13:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Hoş geldiniz, Osman bey. Birinci resimde (diğer cihaz) + ve - girişlerini kontrol edermisin? Düzenleyen kursun : 04-11-2015 saat 09:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler. Kutupları değiştirip resmi tekrar yükledim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2013
|
Çalışmalarınızı çok başarılı tebrik ederim. Bazı çalışmalarınızı uygulamak isterim. Devamını dilerim çalışmalarınızın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2013
|
Tekrar merhaba ; Acaba bir elektronikçi olarak kontrol edeceğimiz ne gibi başka değerler olabilir. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn NAMİ, *Nem değerlerinin kontrol edilmesi olabilir. Elektronik açısından nasıl kontrol edilir bilmiyorum ama zararlı organizmaların takibi olabilir. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız Tarım Sistem Kurulu
Artık bir sistem kurup bitki yetiştirmenin zamanı gelmişti. Elektronik çalışmalarımı da uygulayabileceğim bir sistemin kurulumuna başladım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2015
|
Gayet güzel eline sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız Tarım Sistem Kurulumu
Çalışmaların devamı, Perlit Pomza yıkandı saksılara yerleştirildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Kolay gelsin, Osman bey, kapalı balkonda mı yetiştirme yapacaksınız? Ne yetiştirmeyi düşünüyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sn Kursun, Balkonum güneş görüyor ama bitikleri ekene kadar panjurları kapalı tutuyorum.Fidesini bulabilirse Pırasa Brokoli ve karnabahar niyetim var. *Bu vesile ile değerli ağaçlar net üyelerinden brokoli ve karnabahar fidesi bulabilmek için yardım isteyeyim. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
/
Giriş Tarihi: 20-09-2015
|
allah kolaylık versin takipteyz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız Tarım Sistem Kurulumu
Merhaba, Pırasa, brokoli ve karnabahar fidelerini temin ettikten sonra ekimini yapıp sistemi çalıştırdım. Elektronik kısmı yok, manual çalıştırılıyor. Sistemin PH: 6 EC:2.9 . Günde de 3 defa 20-25 dk sulanıyor. Düzenleyen smnvrl : 09-11-2015 saat 18:18 Neden: bilgi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
TDS metre
Bir konuya değinmek istiyorum. Benim gibi resimdeki cihazdan aldıysanız ölçüm değerleri PPM olarak gözükecektir. PPM den EC ye dönüştürme konusunda markadan markaya 1 Ec ye karşılık gelen ppm değeri değişir bununda sebebi kabul ettikleri standarttır NaCL, KCL ... gibi. Neyse benim cihazın kataloğunda NaCL standartı (1 EC =500 ppm) kullanıldığını yazıyor yani PPM olarak ölçtüğüm değeri 2 ile çarpıp 1000 e bölsem yetermiş. (Araştırmamın başında yardımlarını esirgemeyen Kudret TEZEL hocama teşekkür ederim) mesela 1450 ppm x 2 =2900 uS/cm = 2.9 EC |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k.
Brokolilerin (karnabahar fideside olabilir) gelişimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k.
Tavsiye üzerine EC düşürüldü. Yeni yapraklar çıkıyor eskiler ölüyor. EC:2.6 Ph:6.4 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
sabah güzelleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k.
Manuel olan sulama sistemini otomatiğe çevirdim. Bitkilerin gelişimleri yavaş ama sorun görülmüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Tebrikler smnvrl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k.
Bitkilerin gidişatı aşağıdaki gibi. Besin tankına (kovasına ) ısıtıcı yerleştirdim. Amatör aç gözlü olur deyişinden yola çıkarak balkona 2. parkuru kurmak için malzeme teminine başladım. Merak edenler için Saksı adet 14 tl Sifon borusu 2 tl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Besin tankına kullandığın ısıtıcıdan biraz bahseder misin? Akvaryum ısıtıcıları cam ve çelik gövdeli oluyor. Cam kırılgan, çelik ise metal. metal, eriyik için sakıncalı diye biliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın smnvrl Perliti kapatmanızı tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sn shawshang, ikinci parkurun kurulumundan sonra üzerlerini kapatacağım tavsiyeniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2011
|
Sayın smnvrl daha önce yaptığınız pic işlemcili devreye ait şema ve yazılımı bana göndermeniz mümkünmüdür. Kendime yapmak istiyorum. mail adresim berkanaktik@hotmail.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kursun ben metal gövdeli olandan kullanıyorum 2 haftadır. Şu ana kadar bir sorun farketmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn kursun; İyi dilekleriniz için teşk. Ben evde 200 watt cam ısıtıcı kullanıyorum.suyun içinde olduğu sürece kırılma çatlama yapmaz diye düşünüyorum. Belki hatırlarsınız bir ewktronik devre yapmıştım serw nem ve havalandırması için o testlerde kullandığım ısıtıcı bu yani epeydir bende. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
T.t.s.k
2.Parkurda kuruldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |