agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni588Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-05-2013, 07:40   #1
Ağaçsever
 
casper1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 86
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın İdris Şenol Bey Merhaba.



"bu çileklere ne yaparsam sıcağa daha fazla dayanır"ı çok düşündüm. ama bitkisel bir ürünle bunun çaresini buldum gibi.
Ayrıca çileklerin daha lezzetli olabilmesi için solucan gübresi kullanmamız gerektiğini düşündüm. Yakında solucan gübresi üretim tesisi kurarsak süpriz olmasın derim.

Selamlar... Saygılar...
Sayın Vetman başarılarınızın devamını diliyorum.Öncelikle sıcağa daha dayanıklı derken meyveyimi yoksa bitkiyimi kasdettiniz acaba?Tabi sır değilse çözümünüde soracaktım.Birde daha önceden de yanılmıyorsam bir görüşmemizde tat ta yani ekşilik konusunda sıkıntı yaşadığınızı belirtmiştiniz.Aynı sorun bendede var bu ara. Gübrede ne gibi oynamalar yapmıştınız.
saygılar,

casper1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2013, 14:56   #2
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi casper1 Mesajı Göster
Sayın Vetman başarılarınızın devamını diliyorum.Öncelikle sıcağa daha dayanıklı derken meyveyimi yoksa bitkiyimi kasdettiniz acaba?Tabi sır değilse çözümünüde soracaktım.Birde daha önceden de yanılmıyorsam bir görüşmemizde tat ta yani ekşilik konusunda sıkıntı yaşadığınızı belirtmiştiniz.Aynı sorun bendede var bu ara. Gübrede ne gibi oynamalar yapmıştınız.
saygılar,
Sayın Casper Merhaba.
Sıcağa dayanacak meyve eldesinden bahsetmiştim. Çözümü için formülündeki Ca miktarını artırmak gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca bitkisel bir ürünü çileklerin üzerine püskürtülerek dayanım süresini artılabileceği ile ilgili çalışmalar daha devam ediyor.

Tat olarak çileklerimizde sorun yok ama ben daha fazla lezzetli olmasını istiyorum. Lezzet için özellikle formülasyondaki fosfor miktarı çok önemli. Ben solucan gübresinin ayrı bir lezzet katacağını düşünüyorum. Selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 00:13   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-03-2013
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Casper Merhaba.
Sıcağa dayanacak meyve eldesinden bahsetmiştim. Çözümü için formülündeki Ca miktarını artırmak gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca bitkisel bir ürünü çileklerin üzerine püskürtülerek dayanım süresini artılabileceği ile ilgili çalışmalar daha devam ediyor.

Tat olarak çileklerimizde sorun yok ama ben daha fazla lezzetli olmasını istiyorum. Lezzet için özellikle formülasyondaki fosfor miktarı çok önemli. Ben solucan gübresinin ayrı bir lezzet katacağını düşünüyorum. Selamlar...
sayın vetman996 çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum bu sene balkonda bende topraksız domates denemesi yapıyorum. Lezzet arttırmak için hattim olmayarak nacizane size yarasa gübresini tavsiye ediyorum bir deneyin bence lezzet görüntü irilik ve raf ömrünü uzatıyor artık türkiyede sıvı ve katısı yapılıyor ben turkuvaz yarasa gübresi firmasından temin ettim tavsiye ederim saygılar

cemal_toker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 10:07   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi casper1 Mesajı Göster
Sayın Vetman başarılarınızın devamını diliyorum.Öncelikle sıcağa daha dayanıklı derken meyveyimi yoksa bitkiyimi kasdettiniz acaba?Tabi sır değilse çözümünüde soracaktım.Birde daha önceden de yanılmıyorsam bir görüşmemizde tat ta yani ekşilik konusunda sıkıntı yaşadığınızı belirtmiştiniz.Aynı sorun bendede var bu ara. Gübrede ne gibi oynamalar yapmıştınız.
saygılar,
Merhaba Sn.Casper
Öncelikle yaptığınız güzel çalışmalardan dolayı sizi kutlarım.Çileğin dayanıklığı konusunda sn.Vetman ile aynı kanıdayım.Formül haricinde tek başına da 5000 fideye 1 kg.kalsiyumu damlamadan verebilirsin .Ayrıca yapraktanda 20 litre suya 50 gr. kalsiyum karıştırarak da verebilirsiniz.Anamurda sıcaklık gündüz saatlerinde sera içinde neredeyse 40 derece.Benim çileklerde tad ve sıcağa dayanma sorunum yok..
Çalışmalarınzda başarılar dilerim.Saygılar...
Not:yazdığım formülde bir hata olduğunu farkettim,düzelttikten sonra paylaşacağım.


Düzenleyen mtugrul33 : 24-05-2013 saat 12:02
mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025