agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni588Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2013, 00:37   #1
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Resim gibiler maaşallah

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Ar-Ge seramız için emeklerini esirgemeyen tüm dostlara teşekkürler...
Bunların resmini çerçeveletip duvara asmak lazım .

Gelmeyi çok isterim. Ve inşallah geleceğim. Ben yaklaşık bir aydır Bolu'da sera ve içindeki ıspanak ve marullarla boğuşuyorum .( tatlı bir güreş de diyebiliriz)

Satış meselesinde bahsettiğin her kademeyi inceledim . Ve her üçünü de denedim .

Tabii bu denemeler hep öğrenme amaçlıydı.
Ve bu konuda Çilek son tüketiciye satış için daha şanslı bir ürün . Gittiğim bir çok yerde, nihayi tüketicide çilek niye yapmıyorsun sorusu ile karşılaştım.

Nihayi tüketiciye satmak çok güzel de ne miktarda satılabileceği , ve nasıl organize edileceği meselesi iyi etüd edilmeli.

Hal ile nihayi tüketici arasında bir kesim daha var . Onlar da fena değil , son tüketiciden artan kısmını onlara vermeyi de incelemek lazım .

Ben semt pazarına tezgah açmayı bile denedim . Ve çok zevk aldım . Ama bizim yaşımızda çok yorucu , iyi fiata satıyorsunuz . Ama akşam yattığınız yeri bilemiyorsunuz .

Sonra son tüketicilere ürün yetiştiremez oldum .
miktar az olunca , bana niye vermedin diye sitem edenler oldu.

Kimse duymasın . Pazarda bu sene en yüksek ıspanak fiatı 3 tl idi Ben tamamen doğal şartlarda ürettiğimi bilen çevreye 3-5 tl den ıspanak verdim .

Demem o ki , bu ilaç meselesi çok önemli.

Ben üretim miktarını çoğaltmaktan daha çok doğal ilaçsız ürün yetiştirmeyi daha fazla önemsiyorum .

Topraksız tarımın bu konuda önemli bir haksız handikapı var . Sertifikasyon konusunda sıkıntı var. Bazı ülkeler topraksız üretimi organik sertifikalı ürünlerden ayırmıyorlar diye duymuştum . Bu son sözü zannederim , Dizayna gittiğimde söylemişlerdi. Rusya'ya o zamanlar 3 tl ye domates sattıklarını söylemişlerdi. Konuyu uzattım . Ama sıra artık pazarlama konusuna geldi . Ürünü iyi fiata satabilmeyi ciddi olarak düşünmek ve araştırmasını yapmanın zamanıdır diye ,
belki bir pencerede ben açarım düşüncesi ile uzattım .

Başarılarının devamını dilerim .
Sağlıcakla kalın.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025