agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni51Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-10-2012, 10:20   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sevgili Beckham711,

Hemen konuya girelim malum bayram üstü işlerimiz biraz yoğun, kusura bakma.

Bahsettiğin aleti biliyorum skystream 3,7 modeli, Amerikan malı, kuyruksuz model, algılayıcı sensörlerle rüzgara yönelim yapıyor, blade yani kanatları muazzam dizayn edilmiş.
Amerikada çok popüler ve tutulan bir modeldir, hemen hemen villası olan birçok kişininin bahçesine taktırdığı bir model, en önemli özelliği ise şebeke ile senkron çalışabilmesidir.

Yani serayı kuracağın yerde şebeke elektriği (abonelik) var ise, şebeke ile aynı frekansta çalışabilen
Özel bir rüzgar türbinidir. Ancak şebeke elektriği yoksa işin zor, gerçi bunların depolayan modellerinide
Üretti Amerikalı ancak fiyat ve performans olarak baktığında pahalı bir alet, neden?

Sevgili dostum iş sadece 6990 euroyu vermekle bitmiyor, bu aleti havada yani direğin tepesinde tutmakta bir iş, öyle basit bir direkle bu iş yapılmıyor, ayrıca aküler (bunlar sıradan araba aküsü değil)
Jel elektrolitikli, çok yüksek performansa sahip, uzun ömürlü aküler kullanılıyor 12+yıl ömür beklentililer.

Ayrıca sistemi denetleyen aküler dolduğunda elektronik fren yaptıran, şarjıda sağlayan controller denilen bir cihazda var, kaldıki bu cihaz sistemin kalbi olduğu için iyisini ve kalitelisini kullanmalısın.

Yine biriktirilen DC elektriği AC220 Volta çeviren inverter denilen bir cihazda var, onuda alman gerekiyor, bu cihazdada çok farklı ürünler var, örneğin piyasada kare dalga elektrik üreten ucuz inverterler var, ancak sulama pompası gibi motorlu yükleri çalıştırmak için Tam dalga saf elektrik üreten kaliteli bir cihaz alman gerekli, hem pompaların sağlığı için hemde cihaz için önemli bir husus ben yatırımımı yapmadan önce bu tüm bileşenleri tek tek aylarca inceledim, araştırdım.

Ayrıca gelelim güneş panellerine, yaz aylarında sulama artacak dolayısıyla sistemi tasarlarken ben birebir güneş paneli kullanmayı düşünüyorum, yani yazın rüzgar türbinine pek iş düşmeyecek, panellerimin bağlandığı mekanik aksamı (tracking) güneşi takip eden sistemde dizayn ettiriyorum,
Yani sabit montajda güneş panelin her zaman tam karşısında olmuyor dolayısıyla güneşi takip eden
Panel çok daha fazla akım üretiyor buda minimum alandan maksimum fayda anlamına geliyor.

Örnek vereyim dostum; sende 4 adet panel var her biri 100 Watt’lık
4x100 = 400 Watt/saat elektrik üretiyorsun sen 1 gün toplamında sabit montajda 2000 watt/gün elektrik üretirsin, ancak ben 4 panel güneşi takip eden sistemle yaz aylarında güneş 9 saat var ise 9 x 400 wattx 9= 3600 watt/gün elektrik üretebilirim, yani hemen hemen tam 2 katı anlamına geliyor.
Benim panel aksamlarım kısmetse Nisan/2013’te kurulacak, yerin uzak değil Balıkesir şurası, gelip görmek istersen her zaman görebilirsin, kaldıki bu platformda fotoları yayınlayacağım zaten.

Benim sistem; rüzgar türbini+direği+betonu+controller+inverter+aküler+g üneş panelleri tracking dahil yaklaşık 18000-19000 tl’yi bulacak, anlaşmamız o şekilde oldu.

Ben yenilenebilir enerji sistemleri ve otomasyon sistemlerini kullanarak minimum insan gücü ile maksimum kazanç eldesi için bu sistemleri kuracağım, inşallah herkesede bu konuda örnek olmak istiyorum.

En güzeli ne olacak biliyormusun sevgili beckham, seraları sulamak için ben tesise gidip jeneratörün ipini çekip marşa basmayacağım benzin bitti benzin koyla uğraşmayacağım,birde jeneratör sesini hiç sevmem resmen kafa şişiriyor. ayrıca sera havalandırmalarının otomatik olması ile ilgilide çalışan bir elektronikçi kardeşimiz var, içerideki nem,ısıya göre havalandırma ve sulamanın açılması gibi konular üzerinede çalışıyoruz…

Saygılarımı sunarım, umarım yardımcı olabilmişimdir, ayrıca sormak istediğin bir şeylerde var ise her zaman sorabilirsin.

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025