![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sayın Manifesto, Daha önce de çift kat muşambadan bahsetmiştiniz benim merak ettiğim, Gündüz güneş olduğunda sera içerisi dışarıya göre daha sıcak oluyor peki gece olduğunda sera içi sıcaklık dış sıcaklığa yaklaşmıyor mu ? Gece sera içi ve sera dışı sıcaklık farkı kaç dereceye düşmektedir? Saygılarımla.... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
Mesela dış ortamda sıcaklık -3 derece ise çift katlı serada sıcaklık 6-7 derecelerdedir. Çift katta espiri şu:Gündüz seraya hapsettiğimiz ısı,gece dış ortama göre daha geç soğuyacağından sera içinde ılıman bir hava oluşturur. Aslında bu konu bir çok püf noktaları içermekte. Önümüzdeki günlerde Karlı bir örtü altı yetiştiriciliğinin nasıl olması,kurulcak seralarda nelere dikkat edilmesi,hangi dönemde hangi ürünün yetiştirilmesi gerektiği vb. konularda ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2012
|
Alıntı:
araştırmaya başladım Alıntı:
gündüz serada tek kat olarak kullanıp ısı geçirgenliğini üst düzeyde tutsak hava karardığında sıcaklık düşmeye başladığında çift kata dönüştürsek daha verimli olmaz mı ? Düzenleyen beckham_711 : 20-01-2013 saat 18:18 Neden: ek |
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Polikarbon,muşambaya göre 4-5 kat maliyetli olur. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bunu anahtar teslim yapan şirketlere mi yaptırmalıyım yoksa kendi imkanlarımla mı yapmalıyım. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Eliniz işe yatkınsa anahtar teslimi yapan firmalara kıyasla % 40-50 daha ucuza mal etmeniz mümkün. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Hasad yayinlarinin sera yapim teknigi adli kitabi. Deneme serasi yapmak icin almistim. Henuz kurcalama firsatim olmadi fakat o buyuklukteki bi sera icin yeterli olurmu bilmiyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|