![]() |
|
|
![]() |
#1 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu değerlere sahip bir bölgede çift kat muşambalı serada başta salatalık olmak üzere bir çok ürün rahatlıkla yetiştirilebilir. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2012
|
Alıntı:
sistemler, bitki besleme, ısıtma v.b bi çok konuyu araştırıyorum önce gerçek anlamda konulara hakim olup uygun sistemle deneme yaptıktan sonra sonuca göre ciddi yatırımlar düşünüyorum vermiş olduğum not marmara için olup, bulunduğum konum bandırma dır Bandırma, hem Akdeniz hem de Karadeniz iklimlerinin etki alanı içindedir. Ayrıca Balkanlardan gelen karasal iklimin geçiş alanı üzerinde yer alması nedeniyle, ilçede çeşitli iklim özellikleri gözlenir. 52 yıllık değerlere göre Bandırma’da; en düşük sıcaklık -14.6 ºC (15 Ocak 1954), en yüksek sıcaklık ise 42.4 ºC (9 Temmuz 2000) olarak kaydedilmiştir. Yıllık ortalama sıcaklık 14 ºC dir. Hakim rüzgar yönü Kuzey-Kuzeydoğu’dur. Ortalama rüzgar hızı 15 km/saat’dir. İlçede yıllık ortalama yağış miktarı 703.3 kg/m dir. Yıllık nispi nem ortalaması ise %73’tür. Güncel hava durumu ise en düşük 5-7(°C) en yüksek 15-17(°C) Ara ara yağmurlu hava açık henüz kar görmedik karla karışık yağmur 1 gün sürdü. teşekkürler Manifesto Düzenleyen beckham_711 : 20-01-2013 saat 01:35 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Türkiye şartlarında, sabit fiyat üzerinden ihracata yönelik üretim yapılmayacaksa en cazip üretim şekli pasif ısıtmalı üretim tekniğidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
ürün çeşitliliği hakkında neler önerirsiniz ? bahsettiğimiz iklim şartlarını baz alarak düşünüldüğünde hangi ürün hangi kültürde yetiştirirsek sizce daha verimli sonuç elde edebiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örtü altı yetiştiricilikte amaç, talebin üst seviyeye çıktığında en az maliyetle en yüksek karlılıkta ürün yetiştirebilmektir. Bu ise bilgi birikimi ve tecrübeyle elde edilebilecek bir durumdur. Sİzin bölgede tavsiye edebileceğim ürün ve üretim şekli;topraksız kültürde (tofr,cocopit,bazalt ...vs.yetiştirme ortamında) partenokarpik çeşit, salatalık(hıyar) yetiştirmenizdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2012
|
onun yerine polikarbon levhalar nasıl olur? zaten çift kat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() o sahada arazim olmadığı için araştırmadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
fakat maliyet konusunda ne olur,ısı geçirgenliğine oranla ısı kaybı nasıldır,etkilimidir, sonuç nedir bilmiyorum araştırılmalı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
sevgili manifesto yazılarını ilgiyle takip ediyorum fakat çift katlı muşamba sisteminde 2muşamba arasında belli bir hawa bulunması bu hawanında gerekli yalıtımı sağlayıp sıcaklık kaybını önlemesi sistemine dayanmıyor mu? 2 muşamba arasında 5-7cm lik bi hava bulundurmak içinde devamlı hava komprosörü kullanımı ve bununda elektirk maliyetine neden olmucak mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
anladım izmirde yıllardan beri seracıyız 3 sene ara verdik yeniden bi sera yapıcam hiç ısıtmasız böyle bir sistem yeterli olurmu izmir şartlarında? balıkesirde olur dediğinize göre izmirdede olur heralde pazartesi meteorolojiden yıllık sıcaklık derecelerini alıcam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|